Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Girişimcilik Nedir?

Girişimcilik Nedir?
Girişimcilik Nedir?

Girişimcilik nedir dersek hem yeni işletmelerin nasıl yaratıldığı hem de yeni bir işletmeye başlama süreci üzerine olan çalışmadır. Aynı zamanda girişimci kimdir dersek tüm bu uygulamaları yapan kişi diye özetleyebiliriz. Bu tanımlar aynı zamanda birbirinin yerine kullanılmaktadır. Bir girişimci, bir fikri olan ve bu fikrinin üzerinden yapacağı satışları destekleyecek bir organizasyon kurarak insanların satın alacakları bir ürün veya hizmet yaratmak için çalışan biridir. Pace Üniversitesi‘ndeki Girişimcilik Laboratuarının yönetim ve yürütme direktörü Bruce Bachenheimer girişimcilik nedir sorusunu Girişimcilik yeni bir girişimin yaratılmasından çok daha fazlasıdır. Bu terim özünde bir zihin yapısıdır. Bir düşünce biçimidir. Girişimcilik sorunları çözmek ve değer yaratmak için yeni yollar hayal etmenin somutlaşmış halidir.” olarak tanımlamıştır.

GİRİŞİMCİ İLE İŞ ADAMI ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Girişimcilik nedir sorusunun cevabını verdik. Peki her zaman karıştırılan girişimci ve iş adamı kavramları arasındaki fark nedir? Bu başlık altında bunları inceleyelim.
Fikri Özgünlük: Bir iş adamı, orijinal olmayan bir iş veya ürün fikrinden de bir iş çıkarabilir. Franchising veya perakende gibi mevcut işlere girip para kazanabilir. Bir girişimci ise bir mucit ve bir ürünün ilk yaratıcısıdır. Yalnızca kendi fikrine zaman, enerji ve para yatırır. Girişimci, orijinal olmayan bir düşünceyle işe başlamaz.
İşi Yapma Amacı: Çoğu iş adamı kar, geçim, mali hedeflerine ulaşmak ve kendi patronu olmak için iş yapar. Girişimciler kendilerinden çok dünyayı değiştirme konusunda daha fazla endişe duyarlar. Tutkularını takip etmek ve nihai bir hedefe ulaşmak isterler. Finansal getirilere önem vermezler, aksine dünyaya sunabileceklerine odaklanırlar. Girişimcilerin amaçları sadece fikirleri ile bu dünyada fark yaratmaktır.
Alınan Riskler: İş adamları hesaplanmış ve yönetilen riskleri alırlar. Paralarını kaybetmeyi göze alamaz ancak sonunda iflas ederler. İşte bu yüzden iş söz konusu olduğunda her zaman her şeyin matematiğini yaparlar. Girişimciler ise risk alırlar. Tutkularını takip etmek için genellikle zaman ve para kaybetmekle ilgilenmezler. Ancak işlerini sevgiyle, keyifle ve tutkuyla yaptıkları için, olağanüstü ödüller kazanırlar. Girişimciler, en çok sevdikleri şeyleri yaptıkları için bunu en iyi şekilde yaparlar, sonuçta daha büyük başarı elde ederler.

GİRİŞİMCİ İLE İŞ ADAMI ARASINDAKİ EN ÖNEMLİ FARKLAR

Çalışanlara ve Müşterilere Davranma Şekilleri: Bir işletme sahibi bir işveren ve bir müdürdür. İş yerinin büyümesine yardımcı olmak için çalışanları ve işçileri kiralar. Bir girişimci ise bir arkadaş ve bir liderdir. Asla yanındaki insanlara bir makine olarak davranmaz. Girişiminden çok yanındaki insanların büyümesine yardım eder. Bir işletme sahibi genellikle müşterileri satış ve gelir kaynağı olarak görür. Onun için müşteriler, işinin can damarıdır. Bir girişimci ise müşterilerini görev ve yerine getirme kaynağı olarak görür. Onun için, müşteriler girişiminin yaşam kaynağıdır. Girişimci fikirler yalnızca dünyayı ve insanların yaşamlarını iyileştirmek için vardır.
Rekabete Bakış Açısı: Bir işletme sahibi rakiplerini yenmek ve yarışı kazanmak için çok çalışır. Ayrıca, belirli hedeflere ulaşmak için rekabet yerine işbirliğini de düşünür. Bir girişimci ise piyasada zaten ikamesi olmadığı için en güçlü rakibi olan “kendisi” ile sürekli yarış halindedir.
Bu kısma kadar girişimcilik nedir kavramı üzerinde durdum. Sanırım farkları sıraladıktan sonra kesin olarak anlatmak istediğimi sizlere aktarış oldum. Diğer başlığımızda ise kimler girişimci olabilir veya nasıl girişimci olunur konuları üzerinde duralım.

Girişimcilik Nedir ve Nasıl Girişimci Olunur?

Girişimcilik bir anlık bir olgu değil bir hayat biçimidir. Sürdürülebilir bir şeyler yaratmak adına başkalarının başarısızlıklarından ders alın. Başarılı olabilmek için büyüyen küçük işletmelerin yüzdesine hayran olmak yerine başarısız olanları inceleyin.
Nasıl girişimci olunur sorusunun en güzel cevabı “neyi istediğinizden emin olun “dur. Girişimcilik zorlu bir süreç gerektirdiğinden, doğru yolu takip ettiğinizden emin olmanız kritik önem taşır. Unutmayın ki büyük girişimcilerin büyük çoğunluğu nihayetinde iş fikrini bulup bunları başarıya ulaştırmadan önce defalarca başarısız oldular.Hırslı olun. Nasıl girişimci olunur sorusu sorulan birçok girişimci hırslı olmanın onları bu noktaya getirdiğinden bahsetmiş ve “En önemli özellikler tutku ve ısrarcılıktır, ancak bunlar küstahlık ve inatla karıştırılmamalıdır” diye eklemiştir. Yapanlardan tavsiyeler alın. Kitap okumaya ek olarak, insanlarla ağ kurun ve onların girişimci fikirler neler yaptığını analiz edin.
Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.