Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

NFT Nedir? Nasıl Para Kazandırır?

NFT Nedir? Nasıl Para Kazandırır?
NFT Nedir? Nasıl Para Kazandırır?

NFT nedir ve biz bu NFT sektöründen nasıl para kazanırız? bu soruyu son zamanlarda sıklıkla duyacağız. Çünkü işin içinde milyonlarca dolar var. Para kazanmayı kolaylaştırmanın yanında önümüzdeki yıllarda NFT ürünleri daha önemli hale gelecek. Bunu anlayan resmi kurumlar bile atağa geçtiler. Para kazanma mevzusuna geçmeden önce sıfırdan NFT nedir ve neden değerlidir kısaca değinelim.

NFT Nedir?

NFT nedir dersek, açılımı olan Non Fungible Token cümlesindeki kelimelerin baş harflerinden oluşur. Kısaca dilimizdeki karşılığı takas edilemez veya değiştirilemez token şeklinde ifade edilir. Bir dijital sertifika diyebiliriz. Benzersizdir yani aynısından üreticinin belirlediği sayının dışında yoktur. Blok zinciri teknolojisi sayesinde kayıt altına alınması ve her adımın görülmesi değerli kılıyor. Aklınıza ve dijitale dönüştürebileceğiniz her şeyi NFT yapabilirsiniz. Müzik, resim, fotoğraf veya bir davetiye...

NFT Nasıl Yapılır?

NFT yapmak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken müzik, fotoğraf veya ne ise seçtiğiniz dosyayı sisteme katmanız yeterlidir. Sistemden kastım ise blok zinciridir. NFT yapmak istediğimiz bir görselimiz olsun. Bunu bir blok zincirine eklemek için pazar yerine sunuyoruz. Profilimizde eserimiz görülüyor. Sonrasında ister satarsınız isterseniz gelen teklife göre değerlendirirsiniz. Mesela benim ürünlerime Opensea.io/gundembizim linkinden göz atabilirsiniz.

NFT Nerede Satılır veya Alınır?

NFT oluşturmaya yarayan siteler aynı zamanda bir pazar yeri gibi düşünülebilir. NFT'yi oluşturup hemen satışa sunabilirsiniz. Öncesinde ise bir kripto cüzdanı oluşturmanız gerekir. aşağıdaki video ile kripto cüzdanı oluşturabilirsiniz.

NFT alımı veya satımı için en çok kullanılan bazı siteleri şu şekilde sıralayabilirim: 

  • OpenSea 
  • Rarible 
  • SuperRare 
  • Nifty Gateway
  • Foundation BakerySwap
  • Axie Marketplace

daha fazla pazar yerini Google üzerinde araştırma yaparak bulabilirsiniz. Ben şuan için OpenSea üzerinden çalışıyorum. Başlangıç için ideal bir yer olduğunu düşünüyorum.

Toplu NFT Nasıl Üretilir?

Yazılımlar sayesinde binlerce NFT çok kısa sürede üretilebilir. Para kazanma aşamasında biz de bu yazılımları kullanacağız. Elbette sayı çok önemli değil. Önemli olan NFT üretiminden ziyade pazarlama yapmaktır. Mesela Cem Yılmaz, Ajda Pekkan vb. gibi ünlü biriyseniz tek bir NFT ile binlerce lira kazanabilirsiniz. Toplu NFT üretimini detaylı şekilde para kazanma bölümünde anlatacağım.

NFT İle Nasıl Para Kazanırım?

NFT ile para kazanma konusu temel olarak iki kısımdır. İlk kısımda bir NFT oluşturursunuz. OpenSea gibi bir pazar yerini seçebilirsiniz. Buradan satışa çıkarıp sosyal medya üzerinden de pazarlamasını yaparak satılmasını sağlarsınız. 

İkinci aşama ise benim asıl size anlatmak istediğim konudur. Bu yöntemde ise yazılım kullanımı ile sadece on dakika gibi bir sürede binlerce NFT üretme hizmetidir. Birileri bize hazırladığı görselleri yani layers denilen bileşenleri sunacak. Biz de yazılım sayesinde kısa sürede bunları oluşturup müşteriye teslim edeceğiz. Ülkemizde bile bu iş modeli bir hayli ilgi görmeye başladı. Fiyatı da oldukça yüksek. Bilgisayarınızın gücüne göre bir gün içinde on bin adet NFT hazırlamanız mümkün. Üretim konusunda size önerim biner adet olacak şekilde parçalı üretim yapmanızdır. Böylece PC fazla zorlanmaz.

NFT Hazırlatmak İsteyen Müşteriyi Nereden Bulurum?

Müşteri bulmak için en iyi yerli freelance siteleri veya yabancı pazar yerlerini kullanacağız. Yabancı pazar yeri kullanırsak kazancımız dolar üzerinden olacak. Bu nedenle benim tavsiyem yabancı pazar yerleri kullanmanızdır. Örnek olarak bionluk üzerinde ilanlara göz atın. Fiyatları beş yüz ve üç bin lira arası değişen hizmetleri göreceksiniz. Tek bir NFT tasarımı için elli veya dört yüz lira isteyen tasarımcıları da görebilirsiniz.

Diğer taraftan Fiverr.com gibi yabancı pazar yerlerinde elli ila beş yüz euro arasında fiyatlandırıldığını görebilirsiniz. Euro şuan on beş lira dersek ortalama 750 ile 7500 lira arası bir ücret yapıyor. Size neden yabancı pazar yerini önerdiğimi sanırım şimdi daha iyi anlatmış oldum. Pazar yerlerinde ilanlar açın ve müşterilere ulaşın. Kaliteli bir alt yapı için ilk aşamada rakiplerinizden daha ekonomik fiyata hizmet sunun. Hatta bin adet isteyen yüz adet fazladan üretin. Bu size olumlu yorum yapılmasını sağlar. İlerleyen süreçte fiyatı arttırırsınız.

Toplu NFT Nasıl Üretilir?

NFT konusunda Türkçe kaynaklar bulmak kolay değil. Mevcut sunulanlar ise bazı yabancı kaynaklardan çevirme oluyor. Bu nedenle size yabancı dilde bir video sunuyorum. Alt yazılar kısmından Türkçe yaparak yararlanabilirsiniz. Yaklaşık yirmi dakikalık bu videoyu mutlaka izleyin. Böylece siz de çok iyi kazançlar elde edebilecek bir işi öğrenmiş olacaksınız. Yazılım bilmenize gerek yok adımları uygulasanız yeterli olacaktır. Toplu NFT üretimi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Youtube üzerinde araştırma yaparak Türkçe videolar da bulabilirsiniz. Ancak çoğu video bu sunduğum içerikten düzenlenmiştir.

NFT Üretim Hizmeti Konusunda Sonuç

Sizlere önerim bu işe girişmeden önce deneme ürünleri oluşturmanızdır. İnternet üzerinde ücretsiz ve telif sorunu olmayan görseller var. Bunlara Canva veya Pixabay gibi sitelerden ulaşabilirsiniz. Bu sitelerin sunduğu görseller ile denemeler yapın.

Çizim konusunda iyim derseniz pixilart.com sitesine göz atın. Hepsinden önemlisi kendinize bir cüzdan oluşturun. Güvenlik amaçlı da bilmediğiniz ağlara bağlamayın. Aksi durumda tüm birikiminiz gidebilir. NFT yani kripto dünyası güvenlidir ancak güvenlik tedbiri aldığınız sürece. İşlemlerinizi bilerek yaparsanız ve müşteriyi memnun ederseniz emin olun iyi gelirler elde edebilirsiniz. NFT satışından çok NFT üretim hizmeti en hızlı kazanç yöntemi diyebilirim. Çevreniz varsa NFT satışı sizin için iyi bir yol olabilir. Şimdiden bol kazançlar dilerim.

İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşın. En güncel içeriklerim ve duyurularım için Instagram, Facebook ve Twitter sayfamdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.