Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Evde Yemek Yaparak Para Kazanmak

Evde Yemek Yaparak Para Kazanmak
Evde Yemek Yaparak Para Kazanmak
Bu yazımda ev hanımlarına kazanç imkanı verecek olan kazanç yöntemi üzerine bilgi vereceğim. Evden çalışmak isteyenler için elbette bir sürü evde iş imkanları bulabiliriz. Ancak bu iş modelleri arasında en düşünülen konular ise evde yemek yapıp satmak istiyorum veya evde kurabiye yapıp satmak istiyorum şeklinde olabilir. Bu çeşitliliği sağlamak ise tamamen sizin hedef kitleniz ile alakalıdır. Öncelikle büyük çaplı bir ev yemekleri siparişi ağı kurmak istiyorsanız bir ekip olmanız ve işi resmiyete dökmeniz gereklidir. Bu iş modeli için çevrenizde bulunan küçük işletmelerden başlayabilirsiniz. Küçük firmalardan bir iki tanesini kendinize bağladığınız zaman aylık olarak bulunduğunuz şehre ve kişi sayısına göre ortalama 1000 TL ve 3000 TL arası kazanmak mümkün. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ilk işe başlarken tanıdık çevrenizden başlamanız veya piyasa altı başlangıç fiyatı belirlemeniz iyi olacaktır. Şimdi bakalım evde yemek yaparak para kazanmak nasıl oluyormuş.
Yeri gelmişken belirtmek istediğim konu ise sizlere iş ve müşteri bulma konusunda yardım edeceğini söyleyip para isteyen kişi veya sitelerden uzak durun derim. Bu kişiler sizin üzerinizden kazanç sağlamayı amaçlarlar. Genellikle çoğu dolandırıcı olarak bilinir. Mağdur olmamak adına bu konuya dikkat etmeniz önemlidir.

Evde Yemek Yaparak Para Kazanmak İçin Hedef Belirleyin

Öncelikle işe başlamadan önce kendinize bir hedef belirlemeniz gereklidir. Bu hedefin içeriğinde ise görüşme yapacağınız firmalar ve küçük esnaflar, yapılacak yemek türleri ve en önemlisi ise maliyetinizi çıkarmanız gereklidir. Bir firma ile görüşmeye giderseniz sizden resmi olarak belge isteyebilirler. Çünkü onlarda kendi çalışanlarının sağlığından sorumludurlar. Bu engeli aşmak için yazımın başında da dediğim gibi tanıdık çevrenizden başlamanız önemlidir. Çevrenizde insanlar sizin ne kadar temiz ve hijyenik şartlarda ev yemekleri siparişi alıp yapabileceğinizi bilirler. Bu nedenle sizin için hem kefil hemde reklam aracı olacaklardır. Bu noktayı iyi değerlendirirseniz firma olmaya kadar ilerleyebilirsiniz.
Para kazanmak umudu ile öncelikle aklınıza geleni yapıp satmaya kalkmayın. Mesela ağırlıklı olarak başarılı olduğunu bir konu varsa ona ağırlık verin. Eğer tatlı konusunda kendinizi kanıtlamış iseniz tatlı yapın. Firmalardan önce seyyar satıcılara ürün sağlamak iyi bir başlangıç olabilir. Eğer varsa mesela çevrenizdeki tatlıcılara tatlınızı sunabilirsiniz. Üstelik ev yapımı tatlıların fiyatları yüksek olduğu için kazancınızda başlangıç için olacaktır.

Evde Yemek Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikle malzeme seçimi konusunda dikkat etmelisiniz. Bazı firmalar gibi en ucuz ürünlerden kullanırsanız sizle iş yapan az olur. Özellikle insan sağlığı konusunda dikkat etmeniz çok önemli. Amaç sadece para kazanmak olursa işiniz kısa ömürlü olur. Belirli temel malzemelerde mesela kullanılan yağda, tuzda ve salçada kaliteli ürünler kullanın. Yağ özellikle yemeğin tadı için çok önemlidir. Hatta çalıştığınız kişiye şu markaları kullanacağım diye liste bile sunabilirsiniz. Böylece güven kazanmış olursunuz.
Diğer konu ise hijyen olma meselesidir. Yemek yaparken ve teslim ederken kesinlikle hijyen kurallarına özen gösterin. Saçlarınızda bone veya örtü, ellerinizde eldiven ve yüzünüzde maske olması karşı tarafta olumlu imaj bırakacak. Tüm bunlar bir yana gerçek anlamda hijyen kurallarına uyarak işinizi tam yapmış olacaksınız. Bu nedene gerek siz gerekse çalışma arkadaşlarınız olacaksa kişisel temizliğine dikkat etmeleri gereklidir. Bunların dışında evde yemek yaparak para kazanmak konusunda zamanlama önemlidir. Çalışacağınız kurumlara yemek saatinden önce teslim yapmanız gereklidir. Aksi durumda ise sizin geç kalmanız firmanın işlerini aksatacak ve dolaylı olarak sizinle çalışmak istemeyeceklerdir. Bu duruma düşmemek için en teslimat planını yakınlık durumlarına göre çıkarmanız ve zamanında teslimat yapmanız oldukça önemli bir konudur.
Son olarak çalıştığınız firma veya kişilerin isteklerine cevap vermeniz önemlidir. Ürünlerinizde organik ürünler tercih ettiğinizi ve hatta mümkünse aldığınız yeri bile belirtmeniz çok iyi olur. Yani işinizde ne kadar şeffaf davranırsanız emin olun kazancınıza o kadar yansıyacaktır. Sonuç olarak kısa sürede hedeflerine ulaşabileceksiniz.
Sizlere bu yazımda evde yemek yaparak para kazanmak için bilgiler verdim. Yorum kısmına dilerseniz bir e-mail adresinizi bırakabilirsiniz. Böylece ihtiyacı olan kişi ve kurumlar sizinle irtibata geçebilir. Ancak size önerim telefon numaranızı yayımlamayın. Paylaştığınız bilgilerden ve yapacağınız işlerden sizin sorumlu olduğunuzu bilin. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.