Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Airbnb ile Para Kazanma Yöntemi

Airbnb ile Para Kazanma Yöntemi
Airbnb ile Para Kazanma Yöntemi
Para kazanma konusunda yapılmayacak fikir yoktur. Bunlardan biri ise oturduğunuz evinize yatılı misafir almaktır. Ülkemizde pek yaygın olmayan bu yöntem ufaktan kullanılmaya başlandı. Özellikle yabancı ülkelerde yaygın olarak kullanılan para kazanma ve ek iş fikirleri arasında yer almaktadır. Peki bu durumu yasal olarak nasıl yapabilirsiniz? Bu noktada devreye Airbnb sitesi giriyor. Bu site sayesinde evinizdeki kullanmadığınız odaları kiraya verebilirsiniz. Bu yazımda sizlere Airbnb ile para kazanma ve dikkat etmeniz gerekenler üzerine paylaşımda bulunacağım. Öncelikle kiraya vermek istediğiniz yerlerin hazırlanması ile başlayalım ve sona doğru başlıklar halinde gidelim.

Bu Yazımdaki Başlıklar

Airbnb ile Para Kazanma: Kiraya Vereceğiniz Yeri Hazırlayın

Öncelikle evinizin bir odasını kiraya verseniz bile gelecek kişinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta önemli. Bu nedenle sadece kiraya verilecek yerin değil genel kullanım alanlarınında hazır olması iyi olacaktır. Genel kullanımdan kastın ise özellikle WC, mutfak ve banyodur. Eğer yemek hizmeti vermeyi düşünmüyorsanız en azından mutfak kullanıma izin verebilirsiniz. Gelecek kişi zaten genelde ekonomik olsun diye sizi seçmiş olabilir. Genellikle yabancıların macera amaçlı seçtiğini de unutmamak gerekli.
Airbnb ile para kazanma için kiraya vereceğiniz yerin fiyatı belirlerken mantıklı olun. Belirleyeceğiniz fiyatın içinde nelerin olduğunu kesin olarak karşı tarafa bildirin. Ayrıca iletişim konusunda kibar ve kesin olun. Ayrıca Airbnb sitesinde kiraya vereceğiniz yerin ücretsiz sergilendiğini unutmayın. Bununla beraber kiralama durumunda ise Airbnb sizde %3 veya %5 gibi bir kesinti yapacaktır. Fiyatlandırma yaparken bu durumu göz önüne almanız zarar etmenizi önleyecektir. Airbnb sisteminin bir diğer güzelliği ise eğer aktif olarak yeterince müşteri çeken bir yere sahip iseniz Airbnb firması evinize ücretsiz fotoğrafçı gönderiyor. Bu sayede profesyonel tanıtım hizmeti yapılmış oluyor. Bir diğer nokta ise pazarlama konusunda özellikle sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullanın derim. Böylece sosyal medya kazançları konusunda da kazancınızı arttırmanız mümkün olacaktır.

Resmiyet Açısından Airbnb ile Para Kazanma

Sistemin ülkeler göre değişik yönetmelikleri olabilir. Bu nedenle en iyi ve güncel bilgiyi Airbnb resmi sitesinden alabilirsiniz. Bunun dışında eğer yaşadığınız yer size ait değil ve kiracı iseniz gerçek ev sahibi bilgi verin derim. Aksi durumda ev sahibi sizden şikayetçi olabilir.
Bunların dışında zaten bir konaklama işletmecisi iseniz resmi prosedürlere uymak zorundasınız. Bu bağlamda Airbnb sizin pazarlama ve randevu alma portalı şeklinde olacaktır. Tabi ki bu durumda gelirinizin artmasını sağlayacaktır.

Güvenlik Konularını Düşünmeyi Unutmayın!

Bu durumda evinizi kiraya vermeden önce düşünmeniz gereken güvenlik konuları var. Eğer evde olmadığınız zamanlarda evinizi kiraya verecekseniz bir nebze içiniz rahat olabilir. Ancak bu durumda evdeki eşyalar ve varsa değerli özel eşyalarınız açısından düşünceli olmanız gerekli. Bu konuda Airbnb size yardımcı olmaya çalışıyor. Bunun için güvenirlik testi sunmaktadır. Bu yöntem ile her iki tarafın kişisel bilgileri alınıyor ve Airbnb tarafından saklanır. Bu şekilde güvenlik sağlanılmaya çalışıyor.
Elbette Airbnb firmasının aldığı güvenlik önlemi tek başına yeterli değil. Bazı durumlarda siz evdeyken bile kiracınızla kalmak zorunda olabilirsiniz. Bu durumda ise fiziksel şiddete bile maruz kalabilir ve soyguna kurban gidebilirsiniz. Bunu önlemek yine sizin elinizde. Belirli kriterler altında kiralama yapacağınız özellikle belirtin ki sürprizlerle karşılaşmayın.

Misafirler için Eviniz Güvenli mi?

Kiraya verdiğiniz yerde kiracıyı tehlikeye atacak durumları kontrol altına almak sizin sorumluluğunuzda olduğunu bilin. Sonuç olarak insan hayatı oldukça önemlidir. Hele ki para verip güvensiz bir yerde kimse kalmayı istemez. Bunun için kiraya verilecek yerde tehlike arz eden elektrik, doğal gaz vb. ne varsa hepsinin kontrolü yapmanız önemlidir. Sonuç olarak ne kadar güvenli ve konforlu bir hizmet sunarsanız devamı da o şekilde gelecektir.

Airbnb Eşyalarınızı Sigortalıyor mu?

Kiraya verdiğiniz mekanlarda pahalı olan TV, masaj koltuğu vb. eşyalar olabilir. Bunların hasar alması durumunda Airbnb bir çok ülkede bunları sigorta ile karşılıyor. Ancak tüm bunların dışında en iyi önlemi almak istiyorsanız iki seçeneğiniz var. Birinci seçeneğiniz kullanılacak eşyaları kendiniz sigorta yaptıracaksınız. İkinci seçenek ise en ucuz eşyaları tercih edeceksiniz ki hasar alması durumunda zarara uğramayın. Tabi ki saymadığım bir üçüncü yöntem olarak görebileceğiniz seçenek ise kiracıdan ek depozito talep edilmesidir. Ancak bu duruma çoğu kişi yanaşmaz. Sonuçta kısa sürelik için kimse ek ücret ödemeyi istemez.

Airbnb ile Para Kazanma Konusunda Ödeme Alma

Airbnb resmi bir firma olup çeşitli ülkelerde hizmet vermektedir. Ödemeler Airbnb sistemi ile hesabınıza aktarılır. Yani gelecek misafir size ödeme yapmaz. Öncelikle siteye ödeme yapan misafir sonrasında eğer iptal etmez ise para Airbnb kesintisi sonrası size aktarılır. Süre olarak ise en fazla bir gün sonrasında hesabınıza ödeme geçer.
Son olarak size önerim vereceğiniz hizmetin ne gibi şartlar dahilinde olacağınız, evcil hayvan alıp almayacağınızı vb. bir çok konuyu açıkça belirtin. Aksi durumda hem siz hemde gelecek kişi mağdur olabilir. Bu durum ise sizin gelecek kazançlarınızı etkileyecektir. Ayrıca hizmet sonrası misafirlere Airbnb üzerinde sizinle alakalı yorum yapmalarını özellikle belirtin. Böylece işleriniz daha çok açılacaktır. Şimdiden bol kazançlar dilerim. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.