Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Youtube Trafik Arttırma Yöntemi

Youtube Trafik Arttırma Yöntemi
Youtube Trafik Arttırma Yöntemi

Büyük Küçük kanalı olan herkes Youtube trafik arttırma yöntemi konusunda araştırma yapmıştır. Detaylı şekilde olmasa da size pratik ve işe yarayan trafik çekme yönteminden söz etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi aktif bir kanal yönetmiyorum. Bununla birlikte tanıtım veya satış yöntemi için birkaç kanalım mevcut. Bazen belirlediğim videoların ön planda gösterilmesi istiyorum. Bunun için SEO denilen çalışmaları yapmanın önemi sanırım siz de biliyorsunuz. Anahtar kelime araştırması, açıklama işlenmesi vb. bir seri işlemi içeriyor. Anahtar kelime araştırması kolay olduğu kadar zor bir iştir. Hangi anahtar kelime ne kadar önemli bilmek gerekir. Odağımızda seçtiğimiz ürün veya hizmetin anahtar kelimesi olmalıdır. Bunun yanında da destekleyici yani aranan kelimeleri de eklemeliyiz. Youtube trafik arttırma yöntemi için neler kullanabilirsiniz inceleyelim.

Youtube Trafik Arttırma İçin Görseller Önemli

Videonun içeriği önemlidir ama ziyaretçiyi içeriğe ulaşmak için görsellerle davet etmeliyiz. Profesyonel görünümlü ve harekete geçirici görseller kullanmak iyi olur. Görsellerinizi tasarlamak için uzman olmanıza veya yazılım bilmenize gerek yok. Teknoloji sayesinde bu işi en kolay şekilde kendiniz yapabilirsiniz. En popüler ve benimde ücretli iki hesabım olan Canva Pro işinizi görecektir. Ücretsiz versiyonda başlangıç yapmak iyi olur. Platformu anlamanız için zaman kazanırsınız. Baktınız işinize yarıyor işte o zaman ücretli versiyonuna geçmeyi düşünebilirsiniz. Canva sisteminde platformlar için görsel boyutları hazır olarak sunulur. Hangi platformda en iyi boyut ne olmalı düşünmenize gerek yoktur. Ücretsiz ve lisanssız birçok görsele ve videoya ulaşabilirsiniz. Ben youtube.com/isinburada kanalım içinde Canva Pro sisteminden yararlanıyorum.

Videonuz İçin Anahtar Kelime Analizi Yapın

Anahtar kelime analizi için size detaylı şekilde yazılımların kullanışını anlatmayacağım. Basit ve herkesin kolayca yapabileceği üç yöntemden söz edeceğim. Kısa açıklamalarla inceleyelim.

Youtube Trafik Arttırma İçin Google'u Kullanın

Seçtiğiniz bir ürün veya hizmet olsun. Öncelikle Google arama motorunu açın. Kısa bir düşünün. Siz olsanız seçtiğiniz ürün veya hizmeti ne şekilde arardınız? Sorunun cevabı sizi zirveye taşıyabilir. Bu nedenle iyi düşünüp basit şekilde cevap verin. Bulduğunuz anahtar kelimenizi Google arama kısmına yazın ve aratın. Karşınıza birçok web sitesi çıkacaktır. Bizim işimiz ise sayfanın en altında çıkan "İlgili Aramalar" kısmıdır. Bu kısımdaki kelimeleri bir yere not edin. Bu işlem bana yeter derseniz bu kelimeleri de direkt kullanabilirsiniz.

Keyword Tool Kullanın!

Keyword Tool resmi sitesi keywordtool.io'dur. Sitenin ücretli ve ücretsiz şekilde kullanımı mevcuttur. Ücret ödemeden de çok rahat şekilde kullanmak mümkündür. Ülkelere göre arama yapabilirsiniz. Çıkan anahtar kelimelerin ne yazık ki değerlerini göremiyoruz. Ücret istiyor. Bu durumda aşırı uzun olmayan ve akılda kalıcı olan kelimeleri seçmenizi öneririm. Seçilen kelimeleri bir yere not edin. Bu kadar işlem yeterli derseniz alıp videonuzda hemen kullanabilirsiniz. Önerim yazımın sonuna kadar okumanızdır.

Videolarınıza Trafik Sağlamak İçin Rapid Tags'ı Kullanın!

Resmi adresi rapidtags.io şeklindedir. Youtube ve TikTok için anahtar kelime belirlemenizi sağlar. Başta verdiğim adrese girip anahtar kelimenizi yazın ve aratın. Karşınıza en çok kullanılan kelimeler çıkarılacak. Bunları alıp direkt olarak kullanabilirsiniz. Önerim bir yere kayıt etmenizdir.

Youtube Trafik Arttırma Konusunda Sonuç

Youtube trafik arttırma konusunda verdiğim sitelerden aldığınız sonuçları ortaya koyun. Aynı olan anahtar kelimeleri belirleyin. Kısıtlı kullandığımız için kelime gruplarının değerini göremedik. Bu durumda en mantıklı şey uzun kelime gruplarından uzak durmaktır. Bazıları değerli olabilir ama bilmediğimiz için risk olacaktır. Riske girmemek için uzun grupları eliyoruz. En fazla üç kelimeden oluşan grupları bir yere kayıt edin. Videonuz için bu anahtar kelimeleri kullanın. Videonun başlığında ve açıklama kısmında anahtar kelimeleriniz geçtiğinden emin olun. Videonuzu yayına aldıktan sonra diğer platformalar üzerinde paylaşın. Bunun için size ifttt.com sitesini öneririm. Ücretsiz versiyonu bile oldukça iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Ek olarak videolarınız için sponsor ürün veya hizmetler kullanabilirsiniz. Satış ortaklığı sistemi bu yöntem için uygundur. Ürünlerinizi Clickbank, Odaklı Pazar veya Admitad benzeri platformlardan alabilirsiniz. Şimdiden bol kazançlar. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya platformlarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. En güncel içeriklerim ve duyularım için Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımı takip ediniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.