Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

TikTok'tan Para Kazanma Yolları

TikTok'tan Para Kazanma Yolları
TikTok'tan Para Kazanma Yolları

TikTok'tan para kazanma konusu hakkında birçok yorum bulunmakta. Kimi kazanmanın zor olduğunu belirtirken kimisi kolay olduğunu söylüyor. Peki TikTok üzerinden para kazanmak size uygun mu? Bu konu hakkında size yardımcı olabilmek açısından detaylı şekilde bu rehber içeriği hazırladım. Öncelikle TikTok'un ne olduğu ve bize nasıl para kazandırdığını öğrenerek devam edelim.

Bu yazımdaki ana başlıklar şu şekildedir:

TikTok Nedir?

TikTok genel olarak bir sosyal medya uygulaması diyebilirim. Bu platform üzerinde videolar sunarak, beğenerek veya izleyerek yararlanabilirsiniz. Özellikle gençlerin gözdesi olan TikTok dünyada beş yüz milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Sadece bu özelliği nedeniye oldukça popüler bir uygulama diyebiliriz. Özellikle sosyal medya pazarlaması açısından etkilidir. Üstelik hitap ettiği kesim genel olarak gençler olması daha fazla cazip hale gelmesini sağlamakta. Elbette Çin merkezli bu uygulama ABD gibi ülkeler ile zaman zaman problem yaşamış olsa bile ülkemizde şimdilik sıkıntısız olarak kullanılmaktadır.

TikTok hesabı açmak diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi oldukça kolaydır. Türkçe dil desteği sunduğu için kolayca www.tiktok.com/tr/ adresinden hesabınızı oluşturabilirsiniz.

TikTok Takipçi Arttırma Tiyoları

Amacımız TikTok'tan para kazanmak olduğu için öncelikle sahip olduğumuz hesabımızı güçlendirmemiz gereklidir. Elbette bunun en kolay yolu kaliteli videolar yükleyip ücretli reklam vermektir. Ancak başlangıç aşamasında bu kadar para harcamamak adına klasik yöntemleri kullanmak daha kazançlı olacaktır. Bununla beraber takipçi satan kişi veya web siteleri olsa bile siz bu yöntemleri kullanmayın. Çünkü bunlar zamanla silinmektedir. Sizin için sadece para kaybı olacaktır.

TikTok takipçi sayınızı arttırmak için şu adımları deneyebilirsiniz:

  • Gündem konularını takip edin ve ona göre yayınlar sunun,
  • Özgünlüğe önem verin ve başka hesapları kopyalamayın,
  • Yerel veya dünya çapında fenomenler ile arkadaş olun,
  • Ücretli reklam vermek isterseniz Instagram ile başlayın,
  • Kesinlikle sahte takipçi veya izlenme işlerine girmeyin,
  • Sürekliliğe ve kaliteye önem verin,

Bunların dışında içerikleriniz her kesime uygun olması size fazla izlenme kazandırabilir. Tabi ki niş yani bir konuya odaklanmış kanalların kazancı da sektöre göre fazla olabiliyor. Bunu düşünerek kendinize özgün bir tarz oluşturursanız kısa sürede isminiz duyulacaktır.

TikTok'tan Para Kazanma Şartları Nelerdir?

Birçok platform kaliteli hizmet vermek amacı ile para kazandırmadan önce belirli koşulları karşılamanızı istemektedir. Bu noktada sizin ne kadar ciddi şekilde o platforma değer verdiğiniz ölçümlenir. Aynen bunun gibi TikTok'tan para kazanma şartları olduğunu bilmenizi isterim. Genel olarak şartları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • En az hesabınızın beş bin takipçisi olması gereklidir,
  • Sunduğunuz videolar en az bin izleme almalıdır,
  • Gündeme özgü içerikler sunmanız önerilir,
  • Takipçikleriniz ile iletişiminizin güçlü olması istenir,
  • En önemlisi kitleleri etkileme gücünüzün olması beklenmektedir.

Bu şartlardan size zor gibi görünen takipçi sayısı ve izlenme sayısı olabilir. Ancak emin olun gündeme uygun izlenebilir içerikler sunarsanız kısa sürede bu şartları sağlamış olursunuz. Bu noktada fenomenlerin video içeriklerine göz atabilir ve nasıl yayın yaptıklarını inceleyebilirsiniz.

TikTok'tan Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Bu kısma kadar TikTok'un ne olduğunu ve para kazanmak için hangi şartları sağlamamız gerektiğini inceledik. Şimdi asıl konumuz olan TikTok'tan para kazanma yöntemlerini inceleyelim.

TikTok'ta Hediyeler Alarak Para Kazanma

TikTok üzerinde yayın yaparken izleyicileriniz size hediyeler gönderebilir. Bu hediyeler ise sembolik değildir. Yani gönderilen her hediye size para kazandırır. Bu nedenle aktif izleyici ve daha doğrusu cömert izleyiciler bulmak önemlidir.

Bu yöntemin işleyişi ise bir satış ortaklığı sistemi gibi düşünülebilir. Her hediyenin belirli bir fiyatı vardır. İzleyiciniz seçtiği hediyenin ücretini öder ve o hediyeyi size gönderir. TikTok ise aldığınız hediyenin gerçek değerinin belirli bir kısmını sizin hesabınıza TikTok jetonları olarak yansıtır. Daha net anlatabilmek adına şu örneği verebilirim. TikTok üzerinde hediye bir gül alan izleyici TikTok'a 25 kuruş ödeme yapar. Hediyeyi alanın hesabına ise 10 kuruş değerinde TikTok jetonu yansıtılır. Böylece yayıncı ziyaretçilerinden para kazanabilmektedir.

TikTok Hediye Fiyatları ve Kazanımları

TikTok üzerindeki hediyelerin fiyatları ve yayıncıya kazandırdıkları ücretleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • TikTok Gül Fiyatı 25 kuruş, Yayıncıya 10 kuruş verilir.
  • TikTok Asa Fiyatı 17 TL, Yayıncıya 7 TL verilir,
  • TikTok Öpücük Fiyatı 17 TL, Yayıncıya 7 TL verilir,
  • TikTok Para Yağmuru 105 TL, Yayıncıya 65 TL verilir,
  • TikTok Yat Hediyesi 850 TL, Yayıncıya 350 TL verilir,
  • TikTok Spor Araba Fiyatı 3200 TL, Yayıncıya 1300 TL verilir.

Görüldüğü gibi hem platformun hem de video yayıncısının gelir kaynaklarının bir kısmını cömert yayıncılar oluşturmaktadır. Ülkemizde ise bu kadar cömert izleyiciler bulunabilir mi biraz tartışılır bir konu sanırım.

TikTok Bağışları İle Para Kazanmak

TikTok üzerinde sunduğunuz yayınlar için bağış toplamanız mümkün. Elbette bu yöntem yukarıda söz ettiğimiz izleyicilerin sizlere hediyeler göndermesi veya özelden vereceğiniz hesap bilgileri ile olabilir. Bu noktada ne tür içerikler sunduğunuz ve bağışları ne yapacağınızı izleyicilerinize söylemeniz önemlidir. Sonuç olarak verdikeri paraların nereye gideceğini bilen izleyiciler daha fazla destek olmak isteyeceklerdir. Örneğin daha kaliteli videolar çekebilmek için ekipman alımı yapmanız gerektiğini ve bu nedenle bağış desteğine ihtiyacınızın olduğunu belirtebilirsiniz. Elbette ülkemiz bağış konusunda oldukça iyi olsa bile kişisel olarak sizin kanalına ne kadar bağış yaparlar bu sizin kaliteniz ile doğrudan alakalı olacaktır.

Sponsor Yayınlar Yaparak Para Kazanma

TikTok üzerinde yayınları izlerken bazen marka isimleri veya ürünler görebilirsiniz. Bunlar bilinçli şekilde verilen sponsor reklamlarıdır. Takipçi sayınız ile orantılı olarak kişi veya firmalar sizinle irtibata geçerler. Sizden bir hizmet veya ürün ile alakalı içerikler hazırlamanızı isterler. Sonuç olarak hazırlamış olduğunuz videolar da kitlenizi o ürüne veya hizmete yönlendirirsiniz. Elbette bu reklam gibi değil bilgilendirici bir içerik tarzında olur. Böylece hem izleyicilere faydalı video sunmuş olur hem de reklam vereni memnun etmiş olursunuz.

Satış Ortaklığı İle Para Kazanma Yöntemi

İçeriklerimi takip ediyorsanız veya internet üzerinden para kazanma yöntemleri ile ilgileniyorsanız mutlaka affiliate marketing yöntemini duymuşsunuzdur. Türkçe ifadesi ile satış ortaklığı, bir ürün veya hizmete aracılık ederecek para kazanma yöntemidir. Sistem hakkında bilginiz yoksa daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı içeriğimi inceleyebilirsiniz. Bu şekilde size para kazandıran sistem de ne ürün ile ne alıcı ile ilişkiniz olmaz. Siz sadece ürünün veya hizmetin sayfasına yönlendirirsiniz. Sizin yönlendirmeniz satışa dönüşür ve %50 ile %75 arası değişen komisyonunuzu alırsınız. Bu sadece TikTok için değil tüm platformlarda kullanılabilir bir yöntemdir.

TikTok Danışmanlığı Verebilirsiniz

Kendinizi geliştirdiniz ve hesabınız üzerinden güzel kazançlar elde ediyorsanız sıra kazancınızı katlama aşamasına geldi demektir. Bundan sonrası ise danışmanlık hizmeti sunmaktır. Birçok fenomen bu yöntem ile büyük firmalara veya kişilere yardımcı olmaktadır. Bu türden kazançlar elbette TikTok dışı ödeme ile yapılmaktadır. Anlaştığınız bir kurum veya kişiye TikTok hakkındaki tecrübelerinizi aktararak danışmanlık hizmeti veriyor ve sonrasında ücretinizi hesabınıza talep ediyorsunuz.

Nirvana Kazanç Yöntemi TikTok Hesabınızı Satın

Binlerce takipçisi olan bir hesap için teklif istemeyi denediniz mi? Bunu test etmek isterseniz bir fenomene hesabını ne kadar fiyata verebileceğini sorabilirsiniz. Özellikle yabancı yayıncılar bu konuda oldukça yardımcı oluyor. Bazı hesaplar bir kaç bin dolar talep ederken milyona yakın ve geçmiş takipçiye sahip hesaplar milyon dolarlar talep etmektedir. Elbette alıcı çıkar mı bilinmez ancak olmaz bir olay değildir.

Bu durumu özellikle TikTok dünyasından sıkıltığınız bir noktada yapabilirsiniz. Mesela Myspace kurucusu Tom Anderson duymuşsunuzdur. Anderson 32 yaşında kurduğu sistemi sadece 3 yıl sonra 580 milyon dolar karşılığında sattı. Yani elbette bir TikTok kanalı ile karşılaştırılamaz ancak demek istediğim eğer kaliteli işler sunarsanız kısa sürede siz de 580 milyon dolar olmasa bile bir milyon dolara yakın kazançlar sağlayabilirsiniz.

TikTok Kazançlarınızı Nasıl Alabilirsiniz?

TikTok dışında elde edeceğiniz kazançlarınızı zaten havale ile talep edebilirsiniz. Bunun dışında TikTok sistemi içinde hediyelerden elde ettiğiniz kazançları ise anında hesabınıza alamıyorsunuz. TikTok sisteminden ödeme talep etmek için 10.000 jeton limitine ulaşmanız gereklidir. Ödeme limitine geldiğiniz zaman sistemin size sunduğu Paypal veya diğer yöntemleri kullarak ödemenizi alabilirsiniz. Ülkemiz için düşünürsek PayPal olmadığı için ödemelerin yapılması uzun sürmektedir. Bununla beraber para çekerken oluşan masraflar dolar olarak kesilmektedir. Şöyle ki 100 dolar ödeme almak için 20 dolar kesinti yapılmaktadır.

TikTok'tan Para Kazanma Konusunda Sonuç

Genel olarak TikTok'tan para kazanma yöntemleri bu şekilde olsa bile çeşitli alternatifler oluşturmak mümkün. Mesela canlı yayında bir evlilik teklifi yaptırmak gibi. Yani bu tamamen sizin hayal gücünüze ve içerik ürettiğiniz konuya göre değişir. Özellikle belirtmek istediğim konu ise internet dünyasında görebileceğiniz her içerik birilerine para kazandırıyor. Peki siz neden kazananlardan olmayasınız ki! İşte bu aşamada bol araştırma yapmalı ve uygulayıp bir noktadan başlamalısınız. Şimdiden bol kazançlar dilerim.

Bu yazım sizlere genel olarak TikTok'tan para kazanma yolları hakkında bilgiler vermektedir. Eğer içeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel içeriklerimden ve zaman zaman sunduğum duyurularımdan haberdar olabilmek adına Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.