Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Printful İle E-Ticaret Yaparak Para Kazanma Yöntemi

Printful İle E-Ticaret Yaparak Para Kazanma Yöntemi
Printful İle E-Ticaret Yaparak Para Kazanma Yöntemi

Printful ile e-ticaret yaparak para kazanma yöntemi oldukça kolay bir iş modelidir. İşi anlatmadan önce Printful nedir? ve Printful nasıl kullanılır? gibi soruların cevaplarını verelim. Yazımın içeriğinde Printful ile ürün oluşturmayı kısaca sunuyorum. Ek olarak aklınıza takılan nokta olursa e-mail üzerinden sorabilirsiniz. En fazla yirmi dört saat içinde dönüş yaparım.

Bu içeriğimde şu başlıkları bulacaksınız:

Printful Nedir?

Printfull, elimizde ürün olmadan kişiye özel ürünler oluşturup satmamızı sağlayan bir platformdur. Bünyesinde barındırdığı hizmetler sayesinde bize hiç iş bırakmaz. Ürünlerin görsel tasarımını biz yaparız. Printful ise yaptığımız tasarımı ürüne dönüştürür ve adrese yollar. Ödeme süreçlerini yani ürünün ücretini de yine aynı platform üzerinden kartımız ile öderiz. Ürün satışı olunca karttan ödeme alınır ve işlem başlanır. Ürünün kar oranı ise bizim tarafımızdan belirlenir. Ürün açıklamaları farklı dillerde hazır olarak gelmektedir. İsteğe bırakılmış olsa bile ben değiştirip yayınlamanızı öneririm.

Printful Nasıl Kullanılır?

Bu platformu kullanmadan önce bir e-ticaret siteniz veya herhangi bir pazar yerinde hesabınız olmalıdır. Printful hesabınızı printful.com adresine tıklayıp oluşturun. Sonra hesabı sisteme bağlayarak otomatik olarak ürünün sergilemesi sağlayabiliriz. Sıfırdan başlayanlar için Etsy sistemini önerebilirim. Giderleri en az seviye tutmak adına deneyebilirsiniz. 

 Mağazayı bağlama işleminden sonra ürün tasarımı anına geliyoruz. Bunun için hazırlamış olduğum yaklaşık on dakikalık bir video var. Videoyu izleyerek basit şekilde ürün oluşturabilirsiniz.

Not: Videonun sonunda etiket alanına etiket eklemedim. Siz ürüne göre etiket ekleyebilirsiniz.

Printful İle Hangi Ürünleri Tasarlayabilirim?

Tasarım konusunda oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. Günlük hayatta kullanılan birçok ürünü tasarlamak mümkün. Dönemsel ürünler veya temalı ürünler tasarlayabilirsiniz. Giysilerden, telefon kılıfına hatta termos bile tasarlamak mümkündür. Grafik konusunda bir fikriniz yoksa lisansız görseller kullanabilirsiniz. Canva.com bu açıdan oldukça iş görür bir platformdur. Ücretli profesyonel bir içerik tasarım platformu isterseniz de Placeit ilginizi çekebilir. Bu platformlardan aldığınız görselleri veya tasarladıklarını ürünlere entegre edip satışa sunabilirsiniz.

Geri İade Durumu Olur mu?

E-ticaret işinin en kötü yanı ürün iadesidir. Bu ürünler tasarım ürünler olduğu için iade durumu genel olarak yaşanmıyor. Siz ürün açıklamasında geri iade ve değişim olmadığını belirtebilirsiniz. Bunun yanında ürün özelliklerini açık şekilde eklemeniz önemlidir. Kendi siteniz üzerinden bu şekilde yol izleyebilirsiniz. Hatta tasarım aşamasında ek bir uyarı metni eklemek için size olanak sağlanıyor.

Ürün Başı Kazanç Komisyonu Oranı Nedir?

İşin en güzel yanı budur. Stoksuz e-ticarette ürünün satış fiyatını satıcı belirleyebilir. Bu platformda da size komisyon oranınızı belirlemeniz için izin verilmiştir. Oranı girdiğiniz zaman otomatik olarak ürün fiyatı görünmektedir. Fiyatınızı belirlerken kişiye özel tasarım olarak düşünün ve ona göre fiyatlandırın. Bu ve benzeri iş modellerinde ortalama kazanç komisyonu en az %40 olarak düşünülür. Elbette bu öneriye uymak zorunda değilsiniz. Ürüne göre komisyon oranını değiştirebiliyorsunuz.

Printful İle E-Ticaret Konusunda Sıkça Sorulan Sorular

  • Soru 1: E-ticaret sitem yok ama satış yapmam mümkün mü? 
  • Cevap 1: E-ticaret siteniz yoksa Etsy, TikTok vb. platformlar üzerindeki satış alanlarını kullanabilirsiniz. Yani ürünü sunmak için illa bir yere sahip olmalısınız. 
  • Soru 2: Grafik tasarımı konusunda bilgim yok. Nasıl ürün tasarlayacağım? 
  • Cevap 2: Sizden grafik tasarımcısı olmanız beklenmiyor. Lisansı olmayan görselleri ve hatta kendi çekimlerinizi bile kullanabilirsiniz. İnternette birçok sitede ücretsiz ve lisansı olmayan görseller sunulmaktadır. 
  • Soru 3: Bu iş ne kadar kazandırır? 
  • Cevap 3: Bu tamamen sizin çalışmanıza bağlıdır. Ürünlerin tanıtımını iyi yapmanız ve müşterilerin sorularına tatmin edici şekilde cevap vermeniz başlangıç için kazancınızı arttırır. 
  • Soru 4: Nasıl bir tasarım yapmalıyım? 
  • Cevap 4: Bu sorusunun kesin bir cevabı yok. En basit yöntem olarak "Ben olsam bu ürünü alır mıyım? veya Bu ürünü neden alırım?" sorularını tatmin eden cevaplar vererek tasarım yapabilirsiniz. 
  • Soru 5: Ödemelerimi nasıl alacağım? 
  • Cevap 5: Bu çalıştığınız platforma göre değişir. Kendi sitenizden yapılan satışta ödemeyi anında alırsınız. Sonrasında da ürün siparişi Printful platformuna geçilir. Sistemde tanımlı kartınızdan ürün ücreti çekilir ve tasarıma başlanır. Kısaca sistem otomatik olarak işler. 

 Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. En güncel bilgiler ve paylaşımlarım için Instagram, Facebook ve Twitter hesabımı takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.