Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Twitch Para Kazanma Yöntemi

Twitch Para Kazanma
Twitch Para Kazanma

Günümüzde özellikle oyun severler tarafından çok iyi bilinen platformlardan biri Twitch'tir. Bu platform aslında daha öncelerden alış-veriş sektöründen tanıdığımız Amazon firmasına aittir. Bu yazımda ise sizlere Twitch ile para kazanma yöntemleri hakkında bilgi vereceğim. Elbette her platformda olduğu gibi Twitch para kazanma şartları olduğunu öncelikle bilmemiz gerekli. Öncelikle sırası ile Twitch nedir ve Twitch para kazanma sistemi hakkında bilgi vereceğim.

Bu Yazımdaki Konulara Hızlı Ulaşım Linkleri

Twitch Nedir?

Temel olarak ilk bakışta size YouTube gibi gelse de aslında oldukça farklıdır. YouTube üzerinde binlerce konuda değişik videolar bulabilirsiniz ancak Twitch bu konuda ayrışan bir platform. Twitch sadece oyun videoları yayını yapmaktadır. Yani odaklı, niş bir platformdur. Bir diğer özelliği ise oyunların genel olarak canlı yayında sunulmasıdır. Elbette daha önceden çekilen videoları yayınlama şansınız var ama para kazananların çoğu canlı ve yorumları ile yayın yaparak hatrı sayılır paralar kazanıyorlar. Kısaca Twitch oyun videoları yayını yapan ve bu yayınları ile yayıncılara para kazandıran popüler bir yayın platformu. YouTube kadar olmasa da izleyici kitlesi niş olduğu için oldukça iyi paralar kazandırmaktadır. Biliyorsunuz zaten oyun sektörü oldukça pahalı. Bu rakamlar reklam kazançları içinde geçerli demek çok yanlış bir ifade olmayacaktır.

Para Kazanmak İçin Twitch Hesabı Nasıl Açılır?

Oyun oynama ve yorumlama konusunda kendinize güveniyorsanız bu platform tam sizlik diyebilirim. İçinizden "ya çocuk muyum ne oyunu…" der gibiyseniz hiç bulaşmayın. Sonuçta bu işe girmenin bana göre temel şartı oyun oynamayı sevmektir. Çünkü bu sevgi ile yayın yaparsanız izleyicileriniz de zevk alacak ve size para kazandıracaktır. Bununla beraber hedefiniz sadece para kazanma odaklı olursa kazanmanız zor olacaktır.
Twitc hesabı oluşturmak oldukça kolaydır. Hatta bir Facebook hesabınız var ise işiniz daha kolaydır. Benim önerim bir e-mail ile kayıt olmanız yönünde olacaktır. Platform Türkçe dili desteklediği için detaylıca kayıt aşamasını anlatmayacağım. Kayıt için twitch.tv adresine gidin ve kedinize hesap oluşturma bölümünden bir hesap oluşturun hepsi bu kadar basit.
Hesabınızı oluşturma aşamasından sonra size bazı malzemeler gerekli. Elbette bu önerdiğim gereçleri almak zorunda değilsiniz ancak almanız size daha kaliteli bir yayın yapmanızı sağlayacaktır. Şimdi bu konu üzerinde duralım.

Twitch Para Kazanma İçin Neler Gerekli?

Twitch para kazanma yöntemi için bir kanal açtık ve sıra geldi yayın aşamasına. Öncelikle oyun seçmeniz gerekli. Oyun seçiminde ise dikkat etmeniz gereken popüler ve herkesin oynadığı oyunların olmamasıdır. Oynayacağınız ve yayınını yapacağınız oyun farklı olsun ki ilgi çeksin. Aksi durumda popüler yayıncılar ile aynı oyunu yayınlamak başlangıç için size katkı sağlamaz.

Oyunun yanında yorum şekliniz ve izleyicilere hitap tarzınızın önemi oldukça fazladır. Kimisi resmi kimisi içten yayın yapmayı sever. Size bu konuda önerim samimi olun ve fazla cıvımayın. Karşınızdaki izleyici kitlesi ile samimi ama bir o kadar resmi olmasını becerebilmeniz önemlidir. Orta yolu bulduğunuz zaman izleyici kitleniz hızla artacaktır. Bu aşamalar için bir masraf yapılmasına gerek yok ancak bundan sonraki sayacağım gereçler için biraz harcama yapmanız yayın kalitenizi arttırmak için önemlidir.

Genelde yayıncılar kendilerini göstermektedirler. Bunun için bir bilgisayar veya Playstation öncelikli ihtiyacımız. Daha sonrasında ise güzel çekim yapabilen bir kamera ve ses için mikrofon gereklidir. Özellikle yaka mikrofonu kullanmanızı öneriyorum. Elbette bu aletler işimizin temelini oluşturacağı için kaliteli olması iyi olacak. Dilerseniz bu gereksinimleri hemen mediamarkt.com veya aliexpress.com adreslerine tıklayarak karşılayabilirsiniz. Tüm bu ihtiyaçlarınızı gidererek profesyonel bir Twitch yayıncısı olma yolunda sağlam adımlar atmış olacaksınız. Belki de e-spor kariyerine bile giriş yapabileceksiniz. Bu seçim tamamen size kalmıştır.

Twitch İle Para Kazanmak İçin Takipçi Kazanma Yöntemleri

Twitch ile para kazanma yöntemi için öncelikle takipçileriniz ile bir bağ oluşturmanız gereklidir. Bunun için en doğru yol yayıncılığa başladığınız üslub ile devamlılıktır. Kendinizi en iyi ifade eden ve doğallığı yansıtan bir üslub her zaman size maddi ve manevi olarak kazandırır. Bu ilk hedefiniz olmalıdır.

Bir diğer yöntem ile sohbet etme eklentisini iyi kullanmaktır. Size yazan herkese ister videoda ister yazı olarak kesinlikle bir dönüş yapmalısınız. Samimi bir dönüş herkesi tatmin eder bunu asla unutmayın. Hem sohbet ederek ziyaretçilerinizin sizi daha iyi tanımasını ve böylece sizi çevrelerine tavsiye etmesine katkı sağlarsınız.

Twitch platformunda takipçi kazanmanın diğer bir yolu ile diğer yayıncılardan farklı olmaktır. Bunun için en popüler oyunları değil piyasayı takip ederek en son çıkan oyunları oynayarak yorumlamaktır. Çünkü herkes bilinen oyunların yayınını yapıyor ve siz bilinmeyen bir oyunu yayınlarsanız emin olun iyi bir takipçi kazanabilirsiniz. Şimdi gelelim asıl konumuza yani Twitch ile nasıl para kazanacağımıza…

Twitch Yayıncılığı İle Para Kazanma Yöntemleri

Twitch para kazanma sistemi size aslında çok yabancı gelmeyecektir. Size zor gibi görünüyor olabilir ancak dünyada 1.8 milyona yakın kişi Twitch üzerinden para kazanıyor. Bu kadar kişi kazanabiliyor ise siz de kazanabilirsiniz.

Twitch ile para kazanmanın en temel yöntemi çıkan oyunların tanıtımını yani oyunu oynayıp yorumlama ile para kazanmaktır. Elbette bunu size teklif etmeleri için takipçi sayınızın iyi olması gerekli. Bunun dışında reklam yayınlama olanağı da var. Yani Twitch yayıncılık modeli size sunduğu panel ile kaç reklam gösterilmesini ayarlamanıza olanak sağlıyor. Bu noktada size önerim fazla reklam girmeyin. Başlangıç için 1 saatlik yayında 3 reklam fazlası ile yeterli olacaktır. Unutmadan bu kazançlar için Twitch sistemi sizden kesinti de yapacaktır. Yani kazancınıza Twitch ortak olur ve geriye kalanı PayPal hesabınıza aktarır. Bu arada PayPal kullanımında sorun yaşanıyor yani ülkemizde yasaklı diyorsanız kullanılabilir bir PayPal hesabı açmak için Türkiye'den PayPal Kullanmak başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Yazımın başında Twitch platformunun Amazon firmasına ait olduğunu söylemiştim. Bu kapsamda Amazon ürünlerini kanalınızda satarak yani satış ortaklığı yaparak para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığı hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazıma göz atmanızı öneririm. Amazon satış ortaklığı ile takipçilerinize oyun için gerekli her malzemeyi satabilir ve iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise takipçilerinizin size bağış yapabilme özelliğidir. Yani çektiğiniz bir videoyu beğenen takipçileriniz size bağış yaparak katkı sağlayabilirler. Bağış kültürü ülkemizde az olabilir ama özellikle yabancılar bu konuya çok önem vermektedir. Yani bağış konusunu dikkate almanızı öneririm. Bağış almak için bu özelliği kontrol panelinizden açmayı unutmayın.

Bunlar dışında Twitch partner programı bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde abonelik açabilirsiniz. Yani dileyen kişiler ücretli şekilde aboneniz olur sadece onlara özel yayın yaparsınız. Bu yöntemin en güzel özelliği ise abone izlemese bile parayı ödemek zorundadır. Bununla beraber bu özellikle sayesinde kendinize özel olarak yaptırdığınız ürünlerin pazarlamasını yaparak para kazanmanız mümkün. Size önerim abonelik ücretini başlangıcı olarak 3-5 dolar civarında belirlemenizdir. Sonrasında duruma göre arttırma yaparsınız.

Twitch Partneri Olmak İçin Neler Gereklidir?

Twitch para kazanma tekniklerinde en çok kazandıran yol partnerliktir. Bununla birlikte herkes partnerliğe başvuru yapamıyor. Elbette bu normal bir durum. Twitch partnerliği ile para kazanmak istiyorsanız öncesinde belirli şartları karşılamanız gereklidir. Bu şartlar nedir derseniz:

  • Haftalık olarak belirlediğiniz saatlerde en az 3 yayın yapmalısınız,
  • Canlı yayınlarınızı en az 500 kişi aktif olarak izlemeli,
  • Son olarak Twitch hizmeti kullanım koşullarını kabul etmeniz gereklidir.

Bunlar dışında YouTube kanalınız varsa ve bu kanalın durumu çok iyi ise Twitch partnerliğine başvuru yapabilirsiniz. Hatta bu durumda Twitch üzerinde bir tane yayınınızın olması bile gerekmiyor.

YouTube kanalınız ile Twitch partnerlik programına katılmak isterseniz:

  • Canlı yayınlanan oyun yayınlarınız ortama 15 bin izlemeye sahip olmalı,
  • En az 100 bin abone sayınız olmalı,
  • Tabi ki Twitch kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları sağladığınız durumda hem YouTube hesabınızdan hem de Twitch hesabınızdan para kazanabilirsiniz.

Twitch İle Para Kazanmanın Püf Noktası

Sonuç olarak sizlere önerdiğim bu yöntem ile çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Ancak bana göre ilk şart oyun oynamasını ve oynarken yorumlamasını iyi bilmelisiniz. Ancak bu şekilde kendinize has bir izleyici kitlesi oluşturabilirsiniz. Zaten popüler bir kaç kanala göz atarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum. Bu para kazanma yöntemini öncelikle sevdiğinizden yapın. Eğer para kazanacağım diye bir hırs ile yaparsanız en ufak aksilikte bırakma aşamasına gelebilirsiniz. Fazla kasmayın ve düzenli şekilde yayın yapın. Emin olun yavaş yavaş sağlam adımlar atarak kalıcı bir para kazandıran kanal oluşturabilirsiniz.

Bu yazımda sizlere Twitch para kazanma yöntemini paylaştım. Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bunun dışında güncel içeriklerimden haberdar olmak adına siteme abone olabilir veya Twitter, Facebook ve Instagram gibi hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.