Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Bedava Blog ve Site Kurmak

Bedava Blog ve Site Kurmak
Bedava Blog ve Site Kurmak
Bedava blog ve site kurmak oldukça basittir. Önceden kodlama yöntemiyle saatlerce uğraşarak bir blog veya site kurmak mümkündü. Günümüzde ise Wordpress ve Google hizmetleri sayesinde ücretsiz blog ve site kurabiliyoruz. Konumuz internetten para kazanmak olunca blog kurmanın da temelini bilmemiz gerekli. Öncelikle sağlam bir projeniz var ise kesinlikle ücretsiz blog veya site kurmayın. Sonrasında bütün emekleriniz boşa gidebilir. Ancak hiç bir bilginiz yok ise ücretsiz sistemler ile blogger girişimcilik maceranıza başlamak en doğru seçim olacaktır.
Blog veya site kurulumundan önce kendinize bir neden bulmanız motivasyon açısından oldukça önemlidir. Blog kazançları konusuna ilerleyen yazılarımda değineceğim. Bu yazımda ise temel olan blog ve site kurma konularında size bilgi vereceğim. Bir karar verdiyseniz şimdi seçeneklerimizi değerlendirelim.

Hangi Platformu Seçmeliyim

Ücretsiz blog veya site kurmak isteyenlerin ilk tercihleri Google hizmeti olan Blogger ve sonrasında ise Wordpress.com'dur. Öncelikle amacınızın temelinde para kazanmak var ise kesinlikle Wordpress.com sizin için doğru seçim olamaz. Neden derseniz bu platform kurduğunuz blog veya sitenize reklam eklemenize izin vermediği gibi kendisine ait reklamları gösterir. Yani sizin isteğiniz dışında sitenizde reklam yayımlanır. Sanırım bunu kimse istemez. Tabi ki ücretini vererek Wordpress paketinizi yükseltebilirsiniz. Ancak bunu kesinlikle önermiyorum. Sebebi ise o kadar para vereceğinize kendinizi profesyonel Wordpress site kurmak daha mantıklı olacaktır.
Bedava blog ve site kurmak için blogger sistemini seçebilirsiniz. Üstelik Wordpress.com'da olduğu gibi reklam yayımlanmaz. Hatta dilerseniz yine Google hizmeti olan Adsense ile bloğunuzdan kazanç sağlamanız bile mümkün. Adsense ile güzel paralar kazanmanız içinde ziyaretçi sayınızın iyi olması gerekli. Tabi ki bu söylediğim Türkçe içerikli siteler için geçerlidir. Yabancı dilde mesela İngilizce bir bloğunuz varsa kazancınız Türkçe siteye göre daha fazla olacaktır. Bunun nedeni yabancı sitelerdeki reklam verenlerin dolar ile ödeme yapmasıdır. Özelikle İngilizce siteler bu nedenle yüksek gelir bırakır.
Sonuca gelirsek bu bilgiler ışığında ücretsiz blog ve site kurmak için seçiminiz Google hizmeti olan Blogger olacaktır. Dilerseniz ilerleyen zamanlarda com veya net uzantılı kendinize ait siteminadi.com gibi alan adı alabilirsiniz. Ancak bu durumda güvenli olan alan adınız güvensiz olacaktır. Yani SSL kullanan sitelerde alan adı https:// şeklinde iken sizde http:// olacaktır. Bu durumda ise Google sizi güvensiz site olarak işaretleyecektir. Bunun için yazımın başında da dediğim gibi eğer ki iyi bir projeniz var ise kesinlikle profesyonel Wordpress site kurma fikrini benimseyin. Aksi durumda verdiğiniz emekler boşa gider. Buna en iyi örnek ise bir kaç yıl önce Blogger sisteminin mahkeme kararı ile durdurulmasıdır. Lig Tv'ye ait yayını bir blogger yayımlamış. Sonrasında ise mahkeme kararı ise sistem tamamen kapanınca her blog sahibi etkilendi. Yani siz mükemmel şekilde kurallara uymuş olsanız bile birileri yüzünden emeğiniz silinebilir. Bunları da bilmenizde fayda var.

Blogger ile Bedava Blog ve Site Kurmak

Öncelikle yukarıdaki şartları göz önüne aldığımız zaman Wordpress.com sistemini kullanamayacağımız için o konuya girmiyorum. Yeri gelmişken belirtmek isterim ki Wordpress.com ve Wordpress.org sitelerini karıştırmayın. Özgürce kendi kontrolünüzde olan profesyonel site kurmak için Wordpress.org sistesi üzerinden ücretsiz verilen yazılımı kullanabilirsiniz. Bunun içinde size alan adı ve hosting gereklidir ki bunlar ücretlidir. Bu konu hakkında ilerleyen yazılarımda istek olursa yazabilirim.
Blogger sistemini ve diğer Google sistemlerini kullanmak için öncelikle bir gmail hesabınızın olması gereklidir. Eğer hesabınız yoksa yukarıdaki resimde ok ile gösterdiğim yerden ücretsiz bir hesap açabilirsiniz. Gmail hesabınızı alma işleminden sonra aşağıdaki videoyu açın. Videoda dışarıdan tema yüklemede dahil tüm detayları ile nasıl profesyonel blog kurabileceğinizi anlattım. Video süresi yaklaşık 20 dakikadır.

Bedava Blog ve Site Kurmak İçin Kullanılan Diğer Sistemler

Elbette ücretsiz blog kurmak için bu iki sistem dışında da seçenekler mevcut. Ancak size garanti ederim ki içlerinde en pratik ve arama motorları dostu olan sistem blogger sistemidir. Zaten Google ürünü daha fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum. Bunlar dışında bedava blog veya site kurmanıza imkan sağlayan sistemleri ise şu şekilde sıralayabilirim.
LiveJournal.com Sitesi: Bu site gerçekte blog sistemi kurmak için yapılmasa da bu amaç için kullanılıyor. Normalde sosyal paylaşım sitesi ancak temelinde sosyal paylaşıma ve yoruma dayalı olması onu blog sistemi şekline çevirmiş gibi. Bu sistemi kullanarak sizde hızlı şekilde kendinize blog kurabilirsiniz. Özellikle amacınız sosyal ortamları hedefleyen bir blog kurmak ise LiveJournal.com sitesi tam istediğiniz gibi olabilir.
Tumblr.com Sitesi: Bu platformu bilmeyen yoktur sanırım. Oldukça yaygın ve bir o kadar kullanışlı bir blog sitesidir. Aslında temel olarak Facebook duvarının gelişmiş versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Bu platform ile ücretsiz blog kurabilirsiniz ve dilerseniz de alan adı alma imkanı sunuyor. Dilerseniz de isinburada.tumblr.com gibi alan adı kullanabilirsiniz. Tabi ki bunun için sizden belirli bir ücret talep etmektedir.
Weebly.com: Reklamlarda illaki gözünüze çarpmış olabilir. Kullanımı oldukça kolay olsa da ciddi projeler için tavsiye etmem. Weebly.com sistemini kullanmak için üyelik oluşturun, temanızı ve eklentilerinizi seçin bloğunuz hazır. Hepsi bu kadar kolaydır.
Bu yazımda sizlere bedava blog ve site kurmak hakkında bilgiler verdim. Kişisel tavsiyem ise isinburada.com gibi profesyonel bir site kurmanızdır. Eğer düşünceniz bu yönde olursa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram  gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.