Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Evde Çağrı Merkezi Kurmak

Evde Çağrı Merkezi Kurmak
Evde Çağrı Merkezi Kurmak
Bazı nedenlerden dolayı evden çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenlerin arasında sağlık nedenleri olacağı gibi en konforunda çalışma şeklide hoşunuza gittiği için olabilir. Bu durumda bana göre en iyi evde iş imkanları nelerdir diye düşündüğüm zaman evde çağrı merkezi kurmak mantıklı geliyor. Böyle bir işin varlığından belki ilk defa bu yazım sayesinde öğrenmiş olacaksınız. Elbette ilk aşamada size mantıksız geliyor olabilir. Ancak yazımı okudukça sizinde aklınıza yatan para kazanma yollarından biri olacağına inanıyorum. Bu yazımda sizlere evde çağrı merkezi kurmak ve bu yolla nasıl gelir elde edeceğiniz konularında bilgi vereceğim.

Bu Yazımdaki Başlıkla

Evde Çağrı Merkezi Kurmak İçin Gerekenler

Çağrı merkezi işi bildiğiniz gibi en değerli hizmet yöntemlerinden biri. Özellikle yabancı diliniz varsa dilediğiniz ülke için evinizde çağrı merkezi hizmeti verebilirsiniz. Elbette her işte olduğu gibi evde çağrı merkezi işi içinde yabancı dil bilmek size fazla kazandıracaktır. Çağrı merkezi hizmeti vereceğinize göre alt yapınıza önem vermeniz gerekir. Firmalarla anlaşmanıza göre alt yapınızı onlar sağlayabilir. Başka bir durum ise sizin sağlamanızı isteyebilirler. Her iki durumda da peki nelere gereksiniminiz var sıralayalım.
  • Güvenli ve kopma yapmayan bir internet alt yapısına ihtiyacınız olacak. Bunun için en bölgenizde en iyi alt yapıyı sağlayan firma ile anlaşmaya çalışın. Hatta en paketini almak için özel olarak bayi ile görüşme bile yapabilirsiniz. Olmadı paket abone olmak karlı olacaktır. Bunun için sabit bir hat ve hızlı limitsiz internet paketi sunan firmalar ile çalışmak en iyidir.
  • Çağrı merkezi işi için hız önemlidir. Hizmet için bekleyen müşteriyi veya potansiyel müşteri adayınıza hızlı çözüm sunmak önemlidir. Bu nedenle gerekli bilgiye ulaşmak adına hızlı bir bilgisayar işinizi görecektir. Bilgisayar konusunda ise ucuzu ve kaliteli olsun derseniz internet sitelerinden almanızı öneririm. Benim önerim bu yönde herkesin bildiği mediamarkt.com.tr adresi olacaktır. Bunun yanında mikrofon gibi ihtiyaçlarınızı ise aliexpress.com sitesinden alabilirsiniz.
  • Temel gereksinimlerinizi karşıladıktan sonra sessiz ve sizi kimsenin rahatsız edemeyeceği bir odanızı ayarlamanız gerekli. Sonuç olarak bir görüşme esnasında odaya arkadan gelecek bir gürültü hem sizin dikkatinizi dağıtacak hemde müşteri açısından rahatsız edici olacaktır.
  • Çalışma masanızın düzenli olmasına ve elinizin altında hemen ulaşabileceğiniz ofis araçlarınızın olması gereklidir. Her ne kadar bilgisayar ve telefon ile işinizi yapsanız bile bazen aniden not almanız gerekebilir. Bu nedenle bu tür durumlara hazırlıklı olmanız gereklidir.

Evde Çağrı Merkezi İşi İçin Firma Bulma

Hizmet vereceğiniz firmaları gidip yüz yüze görüşerek ayarlayabileceğiniz gibi internet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. İnternet üzerinden firma bulmak için Google arama motoruna
  • evden çağrı merkezi iş ilanları Izmir
  • evden müşteri temsilciliği Turkcell
  • home office çağrı merkezi elemanı
  • evde çağrı merkezi işi yapanlar
  • freelance müşteri temsilcisi
  • evde çağrı merkezi kurmak
  • home agent iş ilanları
şekillerinde yazıp aratmanız yeterlidir. Böylece karşınıza bir çok insan kaynakları sitesi veya benzeri aracı siteler çıkacağı gibi firma ilanlarını da görebilirsiniz.
Firma bulma aşamasında dikkat etmeniz diğer bir konu ise dolandırıcılar olmalıdır. Sizlere iş vereceğini söyleyip "işte efendim bizim iş paketimiz var bayilik gibi siz bu paketi alın size iş verelim vb." tekliflerden uzak durun. Genelde firmalar sizin alt yapınızı kendi karşılar. Eğer küçük çaplı bir firma ise size alt yapınız için gerekli gördüğü araç ve gereçlerin listesini gönderir. Bunlar normaldir. Ancak dediğim gibi işin içinde sizden para talep ediliyorsa uzak durun derim.

Firma Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Karşınıza bir çok firma çıkmış olabilir. Peki bu durumda evde çağrı merkezi kurmak ve çalışmak için firma seçiminde nelere dikkat etmelisiniz? Öncelikle karşınızdaki firmalar arasında köklü olan var ise onları bir kenara ayırın ve öncelik verin. Diğer küçük firmaları ise ayrı bir liste yapın. Her bir firmanın şartları farklı olacağı için tek tek sözleşme talep edin. Firmanın sizden tam olarak ne istediğini ve en önemlisi ne sunacağına dikkat edin. Bazı firmalar sadece elektrik ve internet masrafı karşılar. Kazancınızı ise hizmet veya ürün satarak komisyon şeklinde verir. Bu tür çalışma şekli kafanıza yatmayabilir. Bu nedenle çalışma şeklinizi iyi incelemelisiniz.
Her ne kadar evinizden çalışmayı düşünseniz de bazı firmalar sizden yasal belgeler talep edebilir. Bu durumda nasıl alacağınızı ve ne kadar harcama yapacağınıza dikkat edin. Daha işin başında yüklü harcama yapmak istemezsiniz. Son olarak firma size vermese bile kendiniz office programları aracılığı ile düzenli şekilde pirim, çalışma saati, müşteri dataları gibi konuları kayıt altına alın. Hatta gün sonunda bir kaç kopyasını yapın ve bir yerde saklayın. Böylece mağdur olma ihtimaliniz ortadan kalkacaktır. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.
ÖNEMLİ! İş teklifi verilmesi için yorum kısmına e-mail adresinizi, isminizi, bulunduğunuz ili ve ilçeyi yazınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.

5 yorum:

  1. ELİF ALTUNTAS27 Kasım 2018 15:59

    Samsun canik ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  2. Yorum kısmına e-mail bilginizi yazarsanız iş verenler size ulaşabilir.

    YanıtlaSil
  3. Evden cagri merkezi isi yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  4. Size buradan firma ismi veremiyorum ancak Google üzerinde arama yaparsanız ilgili firmalara ulaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında iş verenlerin size ulaşabilmesi için aktif bir email adresinizi bırakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Evden cagri merkezi isi yapmak istiyorum rusça biıiyorum. İletişim: marinaakimovadeniz (at) gmailcom

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.