Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir?

Affiliate Marketing Nedir?
Affiliate Marketing Nedir?
Affiliate marketing yani satış ortaklığı nternetten para kazanmak konusunda en çok kullanılan yöntemlerin başında gelmektedir. Türkçe'ye satış ortaklığı olarak çevrilen bu iş modeli kısa süreli ve sürekli kazanç elde etmek için tercih edilmektedir. Bu yazımda size detaylı olarak affiliate marketing yani satış ortaklığı nedir ve nasıl çalışır gibi soruların cevaplarını vereceğim. Öncelikli olarak affiliate marketing nedir bir bakalım.

Bu Yazımdaki Başlıklar

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate marketing yani satış ortaklığı bir nevi sanal komisyonculuk diyebiliriz. Basit olarak anlatmak gerekirse firma veya kişiler reklam vermek yerine satış ortaklığı sistemi açarlar. Açtıkları bu sistem iki temel kazanç modeli ile çalışır. Bunlardan biri CPA (cost per action) yani belirtilen eylemi gerçekleştirme başı kazançtır. Mesela bu eylem siteye üye olmak olabilir. Diğer kazanç modeli ise CPS (cost per sale) yani satış başı kazançtır. Belirtilen bir ürün veya hizmet satıldığında siz aracılık ederseniz belirtilmiş komisyonu kazanırsınız. Bu model en çok tercih edilen ve kazandıran olarak bilinmektedir.

Bir satış ortaklığı havuzu sisteminde firma veya kişiler ürünlerini, hizmetlerini eklerler. Satış ortağı olmak isteyenler ise bu ürün veya hizmetin ulaşım linkini kendilerine özel şifreli olarak alırlar. Aldıkları bu linki çeşitli şekillerde paylaşarak insanlara ulaştırırlar. Böylece ilgili kişiler bu ürün ve hizmeti aldıkları zaman o link sahibi belirtilen kazanç komisyonunu alır. Bu komisyon oranı ise %25 ve %75 arası değişkenlik gösterir.

Affiliate marketing yani satış ortaklığı sistemi yurt dışında bir sektör bir iş olarak yapılmaktadır. Ülkemizde ise gerçek değeri ne yazık ki görülmemektedir. Bu nedenle Türkiye'de affiliate marketing sektörü gelişme aşamasındadır. Ben yaklaşık on yıldan fazladır satış ortaklığı üzerinden kazanç elde ediyorum. Peki bu bana ne kazandırdı diye sorabilirsiniz. İlk sene bir araba ve sonrasında ise sürekli gelir sağlamamı imkan tanıdı diyebilirim. Bu nedenle gelişmekte olan bu sektöre sizde giriş yapmalısınız.

Affiliate Marketing Sistemi Nasıl kurulur?

Sistem her ne kadar internet üzerinden işlese bile bu çalışmayacağınız anlamına gelmiyor. Sadece çalışmanızı özgürce yapacağınızı bilin. Satış ortaklığında eğer kendi sisteminizi kurarsanız günlük yarım saat kadar sistem kontrolü yaparak binlerce lira kazanabilirsiniz. Size basit bir örnekle bu durumu anlatmak isterim.

Affiliate marketing sektörüne girdiğim zamanlarda ülkemizde pek kullanılmıyordu. Bu nedenle ben yurt dışı sistemleri ile başladım. İlk hafta sistemi anlamaya çalıştım. Sonrasında ise ilk ay kazanç sağlayamadım. Buna rağmen pes etmeden devam ettim. Diğer çalışan sistemleri inceledim. Sonuç olarak ise 3 ay sonra sistemi otomatik hale getirmeyi başardım. İlk satış kazancım ise 75 dolardı. Bu ben uyurken kazanılan bir kazançtı. Basitçe anlatmak gerekirse bir blog veya sosyal medya hesabınızı geliştirip bu sistem üzerinde kazancınızı otomatik hale getirmeniz mümkün. Bu konu üzerine günümüzde bir çok online eğitim setleri bulunmakta. Benim size önerim Affilli Online Kazanç Eğitim Seti'dir. Bu seti size önermemin sebebi fiyatının bir paket sigara kadar ekonomik olmasıdır. Bunun yanında diğer neden ise içeriğinin o pahalı setlerden daha fazla ve gerçek yöntemler içermesidir. Gerçek dememin nedeni ise kullanılan bilgilerin bizzat yazar tarafından uygulanması ve size o şekilde sunulmasıdır. Ayrıca bu sete sahip olmak yapacağınız hataların önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Affiliate Marketing Sistemi İçin Web Sitesi Gerekli mi?

Aslında bu sorunun cevabını en iyi siz vereceksiniz. Şöyle ki eğer siz bu sistemi gerçek bir iş modeli gibi görüyor ve sürekli kazanç amaçlıyorsanız bir blog veya site şarttır. Ancak sadece ek gelirim olsun ve deneyim kazanayım ileride belki site açarım diyebilirsiniz. Bu bana göre hatalı bir seçim olur. Neden derseniz başlangıçta neden bir bog kurulumu ile başlamıyorsunuz. Mesela ücretsiz Google hizmeti olan blogger ile başlayabilirsiniz. Blog kurulumu için daha önce yazmış olduğum Bedava Blog ve Site Kurmak başlıklı yazımdan yararlanabilirsiniz.

İnternet siteniz veya bloğunuz olmaz ise kazancınız az olacaktır. Bunun dışında ise sosyal medya araçlarında paylaşım yapabilir veya ücretli şekilde reklam vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Başlangıç için size önerim ücretsiz yolları denemektir.

Affiliate Marketing Linkleri Nereden Alınır?

Yerli ve yabancı bir çok affiliate marketing linki alabileceğiniz siteler veya link havuzu sistemleri bulabilirsiniz. Ben tek bir firmanın satış ortaklığını yapmak yerine yüzlerce firmayı sunan satış ortaklığı havuzlarını tercih ediyorum. Size önerimde bu şekilde olacaktır. Satış ortaklığı havuzlarına bir kere üye olursunuz ve dilediğiniz ürünün, hizmetin linkini alıp paylaşırsınız. Diğer türlü ise tek ürün veya hizmet için ayrı ayrı üye olmanız gereklidir. Bu size oldukça fazla zaman kaybettirir. Bu nedenle satış ortaklığı havuz sistemleri kullanmak önemlidir. Bununla beraber tek bir ürün veya hizmet satan siteye üye olma için o firmaya güvenmem ve komisyon oranının yüksek olması gereklidir. Şimdi çalıştığım firmalar hakkında size bilgi vereyim.

Odaklı Pazar Sistemi

Firma İstanbul Kartal'da bulunmaktadır. Bu firmayı hem affiliate linki almak için hem ürün satışı için kullanıyorum. Ancak ürün sahileri için kesinlikle karlı  olmadığını bilin. Bununla beraber satış ortaklığı yapacaklar için kazanç oranları oldukça yüksek. Ürün sahibi olarak ürün eklemek isterseniz size kazancınızı bir örnek ile belirteyim. Mesela ürününüzün fiyatı 59 TL olsun. %40 olarak satış komisyonu belirtmiş olalım. Ürün satıldığı zaman komisyon ve site masrafı düşülür. Sonuç olarak size 16.50 TL gibi bir ücret ödenir. Verdiğim örnek benim ürünümün kazancıdır. Bu nedenle sitedeki ürünlerin fiyatları size uçuk gelebilir. Nedeni ise işte bu kazancın ürün sahibine az gelmesidir. Size önerim ise yeni başlayan biri için bu sistemi satış ortağı olarak kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Hemen odaklipazar.com adresine tıklayıp üye olabilir ve satışa başlayabilirsiniz.

Xticaret Sistemi

Türkiye'de ilk kurulan satış ortaklığı havuzlarından biri olduğunu bilin. Ayrıca sistemin bir network marketing ağıda mevcut. Site size biraz bakımsız ve tuhaf gelebilir. Ödemelerinde aksaklık yapmadığını biliyorum. Ayrıca komisyon oranları yüksek. Ofisi ise İstanbul Okmeydanı Perpa Ticaret merkezindedir. Yine aynı şekilde firmayı hem ürün sahibi olarak hem satış ortağı olarak kullanmak mümkündür. Bu sistemin avantajı ise ürün sahibine ve satış ortağına daha fazla kazanç sağlamasıdır. Bir önceki firmada olduğu gibi ürün sahibi büyük kesintiler ile karşılaşmaz. Firmaya üye olmak için hemen xticaret.com adresine tıklamanız yeterlidir.

Güncelleme: Firma ve web sitesi kalıcı olarak kapandı. Hatta içeride 100 TL'ye yakın azıcık paramda kaldı...

Reklam Action Sistemi

Bu firma ile yaklaşık 3-4 aydır çalışmaktayım. Siteniz veya satış yapacak bir ağa sahipseniz sizden üyelik formunda belirtmeniz istenmektedir. Önceki verdiğim firmalarda üyeliğiniz hemen aktif oluyordu. Bu firmada ise üyeliğiniz inceleme sonrası onaylanır. Yani bir anlamdan sistem güvenliği için seçerek üye alımı yapılmakta. Bir Wordpress blog açma veya blogger ile blog oluşturmak işinizi görecektir. Sisteme üye olmak için hemen reklamaction.com adresine tıklayabilirsiniz.

ClickBank Sistemi

Clickbank yurt dışı kaynaklı ve İngilizce olan bir sistemdir. Doğal olarak ürünler genelde yurt dışına hitap etmektedir. Ödemeler ise dolar bazında olduğu için kazançlar oldukça yüksektir. Eğer İngilizce biliyorsanız işiniz ve kazancınız daha fazla olacaktır. Bununla beraber İngilizce bilginiz yoksa Google translate ile uğraşmanız gerekecektir. Ancak her iki şekilde de kazanmak mümkündür. Bir blog kurabilir ve ürün tanıtımı ile satış yapabilirsiniz. Bunun yanında sosyal medya ve ücretli reklam modelleri ile kazanmanız mümkün. Ücretli reklam modelleri ile para harcayarak para kazanıyorsunuz. Şöyle ki ClickBank linkini alıyorsunuz ve bir reklam yapıyorsunuz. Kazancınız 100 Dolar ise siz bunun 5 dolarını reklama harcaması yapıyorsunuz ve 95 dolar net kazancınız oluyor. Tabi ki bunun için reklam yapacağınız ülkede en yoğun internet kullanım zamanlarını analiz etmeniz gereklidir. Bunun için size önerim Affillli Online Kazanç Eğitim Seti olacaktır. ClickBank firmasına üye olmak için hemen clickbank.com adresine tıklamanız yeterlidir.

ClickMerkez Sistemi

Yerli satış ortaklığı havuzu olan bu sistem %20 ile %70 oranları arasında satış ortaklığı imkanı sunuyor. Diğer yerli firmalara göre kesintileri biraz az. Yeni başlayacaklar için bakması gereken bir firma diyebilirim. Firmanın ofisi ise İstanbul Üsküdar'da bulunuyor. Ben bu firma ile çalışmaya yeni başladım. Ancak iyi araştırıp seçtiğim yerli firmalardan olduğunu bilin. Hemen ClickMerkez.com adresinden sizde üye olabilir ve kazanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazımda sizlere Affiliate Marketing  yani Türkçe adı ile satış ortaklığı nedir sorusunun cevabını ve hangi firmalar ile çalışmanız gerektiğini anlattım. Bunların dışında internet üzerinde arayarak bir çok sistem bulabilirsin. Sadece bunları önermemin sebebi ise benim halen aktif olarak çalışmamdır. Bu nedenle güvenle size sunuyorum. Amacım hikaye anlatmak değil kazandığım yolları size göstermektir. Son olarak güncellemesi yapılan Affilli Online Kazanç Eğitim Serisi'ne kesinlikle göz atın diyorum. Şimdiden bol kazançlar. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

6 yorum:

  1. Sayenizde yüksek mebla isteyen bir eğitim setini almaktan vazgeçtim. Buradan gördüğüm affilli online kazanç rehberini aldım. İlginiz için çok teşşekkür ederim. Sayenizde internetten üzerinden para kazanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aslında tüm başarı sizin. Ben sadece size yol gösterdim. Güzel yorumunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Excellent work!

    YanıtlaSil
  4. I did the development of the theme myself. Thank you for your interest.

    YanıtlaSil
  5. Erhan Çakırlar14 Temmuz 2019 20:48

    Xticaret gerçekten uzun zaman bu işte tutunuyordu, kapandığından haberim olmamıştı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Biraz Musa beyin xticaret sitesine yetişememesi ve birazda işin anlaşılamaması nedeni ile sanırım kapanmak zorunda kaldı. Üstüne az olsa da alacağım vardı onu alamadım:)

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.