Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

instagram'da Satış Yapmanın Püf Noktaları

instagram'da Satış Yapmanın Püf Noktaları
instagram'da Satış Yapmanın Püf Noktaları
Kim 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir platform üzerinde butik sahibi olmak istemez ki? Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Evet bu tarz bir butik açmanız Instagram sayesinde mümkün. Instagram'ı sadece fotoğraf paylaşma platformu olarak değilde aynı zamanda sürekli bir iş haline getirebilirsiniz. Özellikle sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ve herkesin her an bu tarz platformlardan aktif alış veriş yapması size yeni bir kazan imkanı sağlayabilir. Tüm bunların ışığında instagram'da satış yapmak istiyorum dediğinizi duyar gibiyim. Sürekli ve gelir getiren bir iş meydana getirmek için instagram'da satış yapmanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Sosyal medya kazançları konusunda en çok tercih edilen yöntemdir.
Instagram'da butik açmak için öncelikle bir iş planınız olmalı. Mesela aşağıdaki sorular gibi bazı sorunları çözmeniz gereklidir.
  • Ne tip ürünler satacaksınız?
  • Ürünleri siz mi yapacaksınız yoksa satın mı alacaksınız?
  • Ürünleri satın alacaksanız güvenli bayi nasıl bulacaksınız?
  • Ne kadarlık bir satış hacmi hedefliyorsunuz?
  • Hangi ödeme sistemini seçmelisiniz?
Yukarıdakiler gibi bir çok sorunun cevabını instagram'da butik açmadan önce cevaplamanız gereklidir.

Instagram’da Satış için Butik Açmak

Instagram'da satış yapmak için ürünlerinizi belirlediniz. Şimdi sıra geldi bir Instagram hesabı açmaya. Öncelikle bir e-mail adresinizin olması gerekli. Sonrasında ise akılda kalıcı bir kullanıcı adı gerekli. Kullanıcı adınız aynı zamanda Instagram mağazanızın adı olacak. Ulaşım link ise mesela bu sitemin Instagram linki instagram.com/isinburadacom şeklinde olacaktır. Bunların dışında kaliteli bir logo ve ilgi çekici bir kaç tanıtıcı cümle gereklidir. Bu cümle bir nevi sizin sanal mağazanızın reklam kısmı olacaktır. Kısaca ayarlamanız gerekenlerin listesi şu şekildedir.
  • Kaliteli bir logo,
  • Dikkat çekici bir reklam metni,
  • İletişim bilgileri,
  • E-mail adresi,
  • Kaliteli ürün resimleri,
  • Ürünlerle ilgili popüler hashtag yani anahtar kelimeler,
Yukarıdaki malzemeleri hazırladıktan sonra sıra geldi ödeme yöntemine. Benim size önereceğim Shopier sistemini kullanmanızdır. Oldukça basit ve aynı zamanda Sabancı bünyesindeki bir firmanın ödeme aracıdır. Hemen shopier.com adresinden üye olup kendi shopier dükkanınızı oluşturabilirsiniz. Daha sonrasında ise Shopier sitesinden aldığınız dükkan adresinizi Instagram profilinizdeki site adresine kısmına yazın. Konunun daha iyi anlaşılması adına aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.

Instagram'da Satış Arttırma Yöntemleri

Etkin ve Yetkin Bir Mağaza Olun: Kalıcı ve sürekli bir Instagram mağazası için hizmet verdiğiniz sektörde yetkin ve etkin bir konumda olmanız gerekmektedir. Bunu sağlamak içinde müşteri adayları ve sahip olduğunuz kitleniz ile iletişiminize önem verin. Stoklarınızı kontrol altında tutun. Asla bir ürün stoğu bitti başka ürün gönderilim gibi bir mazeretiniz olmamalıdır. Sürekli ve güncel şekilde ürünleriniz, hizmetleriniz hakkında güncel bilgiler paylaşmaya özen gösterin.
Rakiplerinizi Göz Hapsine Alın: Aynı sektörde bulunduğunuz rakiplerinizi sürekli olarak takip edin. Onlardan her zaman bir adım önde olmak istiyorsanız buna önem vermelisiniz. Aynı zamanda sadece Instagram'a bağlı kalmayın. Diğer sosyal medya hesaplarınızdan da müşteriler çekin. İşinizi önemseyin ve daima kendinizi müşterilerin yerine koyun. İletişiminizde kibar davranın. Unutmayın müşteri kraldır ve ne olursa olsun haklıdır.
Hashtag Kullanıma Özen Gösterin: Özellikle son Instagram güncellemesi ile hashtag yani etiketler daha önemli hale getirildi. Bu nedenle kullanacağınız etiketlerin popüler olmasının yanında ürünleriniz ile alakalı olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle elbise alanındaysanız instasize, instalike, instabutik etiketlerini kullanmayı sakın unutmayın.
Zaman Zaman Kampanyalar Yapın: Ara sıra kampanya yapmak hem satışlarınıza hareket getirir hemde takipçi sayınızın artmasını sağlayacaktır. Ayrıca kampanyalarınız için ilgi çekici görseller kullanmayı ihmal etmeyin. Sonuçta ana sayfada bu görseller sizin reklamınızı yapacaktır. Ayrıca yaptığınız kampanyaların rakiplerinizden farklı ve daha etkili olmasına özen gösterin.

Instagram'da Kalıcılık İçin En Önemli Noktalar

Kullanıcı Yorumlarına Önem Verin: Müşterilerinizin veya potansiyel müşteri adaylarınızın yaptığı olumlu veya olumsuz yorumları takip edin, cevap verin. Kesinlikle kibarlıktan ödün vermeyin. Eğer bu adımı atlarsanız baştan kaybedersiniz. Çünkü müşteri deneyimine önem veren bütün firmalar kazanmıştır. Hem bu yöntem sayesinde var olan veya gelecek olan müşteri kitleniz için güven sağlamış olacaksınız.
Teslimatta Çok Hassas Olun: Kargo konusuna önem verin. Instagram üzerinden yapılan işlemlerin en çok sorun yaşandığı kısım kargodur. Eğer siz güvenilir şekilde kargolama ve teslimat garantisi sağlarsanız rakiplerinizden bir adım önde işe başlarsınız. Böylece fiyatınız yüksek bile olsa tercih edilen bir Instagram mağazası olursunuz.
Ücretli Reklam Araçlarını Kullanın: Gerek sosyal medya reklamları olsun gerekse arama motoru reklamları olsun ilerleyen zamanlarda aktif şekilde kullanmalısınız. Böylece kazancınız daha fazla olacaktır. Sonrasında ise istediğiniz hedefe kısa sürede ulaşacak ve belkide gerçek bir butik açabilirsiniz. Bundan emin olabilirsiniz. Çünkü buna benzer bir çok butik günümüzde halen aktif olarak çalışmaktadır.
Mümkünse Eğitim Alın: Instagram üzerinde kendi işinizi kurmak istiyorsanız bu konu üzerine eğitim almanız oldukça işinize yarayacaktır. Piyasada bu konu üzerine çeşitli eğitimler bulmanız mümkün. Yeri gelmişken size önerim güvenilirliğini kanıtlamış olan bir eğitim programı seçmeniz olacaktır. 
Eğitim konusunda DropGelir E-ticaret Eğitimi ilginizi çekebilir. Verdiğim bağlantıdan resmi siteye ulaşabilir ve dilerseniz sorularınızı Whatsapp üzerinden sorabilirsiniz.
Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.