Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Sermaye Bulma Yolları

Sermaye Bulma Yolları
Sermaye Bulma Yolları
Muhteşem bir fikrim var ancak sermayem yok diye düşünmeden önce hiç sermaye aradınız mı? Nasıl yani arayarak sermaye bulunur mu demeden önce bu yazımı okumanızı öneririm. Çünkü bu yazımda sizlere sermaye bulma yolları ile işinizde ilerleme konuları hakkında bilgiler vereceğim. Öncelikle hiç bir teminatınız olmadan veya o konuda uzman olmadan sermaye bulmak zor. Özellikle sektörünüz konusunda elle gösterilen biriyseniz bile sermaye bulamama ihtimaliniz var. Şöyle ki büyük firmalar bile size sermaye vermek için sizden teminat isterler.
Benim başıma gelen bir olayı size anlatmama izin verin. Ben normalde kimyagerim. Elbette on yıldan fazladır bu iş yerine kendi online işimi yapıyorum. Ancak üniversite yıllarımda bir projem vardı. Bu projem tabi ki gizli ve çoğu kişi tarafından bilinmiyordu. Belli başlı yaptırdığım sonuçlara göre işin tutma ihtimali %80 olarak kesinleşmişti. Buna rağmen ülkemizin bir çok büyük firmasından teminat istendiğini gördüm. Bu nedenle bir gece tüm proje dosyalarımı yaktım. Pişman olmadım mı? Elbette biraz pişmanlığım var. Ancak keşke diyecek kadar değil. Elbette okulumda bir numaralı öğrenci değildim. Ancak bu gizli proje zengin olmamdan ziyade ülkem için bir şeyler kazandırabilirdi. Neyse geçti gitti. Biz konumuza dönelim.

Sermaye Bulma Yolları Öncesi Bunları Değerlendirin

Yukarıda söz ettiğim projem için sermaye bulma yolları çalışmamı ben yaklaşık 15 yıl önce yaptım. Ancak günümüzde bir yerlere ulaşmak özellikle internet sayesinde daha kolay. Bu nedenle bir sermaye bulma yolları için plan belirlemek önemlidir. Öncelikle aşağıda sıralayacağım başlıkların hepsini tamamlamanız yararınıza olacaktır.
Konunuz da Uzman Olun: Projeniz bir ilki barındırıyorsa o konuda uzman olun. Yakın rakipleriniz bile sizden ilham alsın. Uzman değilseniz neden size veya projenize para versinler ki?
Çevrenizi İyi Kullanın: Sermaye bulma yolları hakkında en çok yapılan hata çevreyi düzgün kullanmama. En basit bir merhaba dediğiniz kişiler bile size yeni bir kapı açabilir. Bu nedenle insan ilişkilerinde başarılı olmanız şart. Öncelikle ailenizden, arkadaşlarınızdan ve sonraki çevrenizden başlayın gerisi geliyor.
Bütçenizi İyi Belirleyin: Bir proje için bütçe belirlemek oldukça önemlidir. Aldığınız sermayeyi doğru kullanmanız yatırımcınız içinde önem arz eder. Elbette para kazanacaksınız ancak birden zengin olmak adına bütçeyi sakın şişirmeye kalkmayın.
Borca Girmek Yerine Ortak Bulun: Sermaye bulma yolları öncesinde sakın borca girmeyin. Hatta işten anlayan birilerini ortak yapın. Böylece dışarıdan ücretli alacağınız çalışmaları kısmış olursunuz. Hem de işler sizin açınızdan hafifler.
İnternetten Verim Alın: İnternetten para kazanma konusu bir gerçektir. Bu gerçekliği projeleriniz veya yeni kuracağınız firmanız için kullanmalısınız. Özellikle sosyal medyanın gücünü asla küçümsemeyin. Daima güncel olarak bağlı kalmanız geleceğiniz için önemlidir.

Online Sermaye Bulunabilir mi?

Online sermaye bulmak ilginizi çekebilir. Ne de olsa damlaya damlaya göl olur diye boşuna demiyoruz. Şöyle ki bazı platformlarda gönüllü olarak projeniz için sermaye toplama imkanı var. Elbette projenizin hepsini açıklamanız gerekmez. Ancak benim önerim bu yöntemi en son kullanmanızdır. Şimdi bu sitelere göz atalım.
E-Tohum: Sermaye bulma yolları konusunda ülkemizde önerebileceğim en iyi platform etohum.com‘dur. Basitçe yatırımcılar ile bir projesi olanları birleştiren bir platformdur. Siz projenizi anlatırsınız ve yatırımcılar ona göre size yatırım yapar.
Kickstarter: Bu site ise sermaye bulma yolları için kullanılabilecek yabancı bir sitedir. Siz projenizi anlatırsınız ve gönüllü insanlar size bağış yaparlar. Tabi bu yolla sermaye elde etmek için projenizin sosyal bir proje olması sanırım daha çok ilgi çeker. Kullanmak isterseniz kickstarter.com adresini inceleyebilirsiniz.
Crowdfon: Türkiye’de kurulmuş olan bu sistem yine aynı bağış toplama mantığı ile çalışmaktadır. Genel olarak projeniz ve gerekli tutar hakkında bilgileri sisteme giriyorsunuz. Sonuçta ise gönüllüler size bağış adı altında kaynak sağlıyor. Tabi bazen de büyük yatırımcıların kapınızı çalması mümkün olabilir. Siteye crowdfon.com adresinden ulaşabilirdi ancak son günlerde hata veriyor. Sanırım kapandı.
Indiegogo: Bu siteye yine yabancı bir platform. Sermaye bulma yolları için bağış şeklinde kullanabilirsiniz. En önemli özelliği ise ülkemizdeki belirttiğiniz miktara gelmeden ne toplandıysa almanıza olanak sağlamaktadır. Sistemi indiegogo.com adresinden inceleyebilirsiniz.
Fongogo: Diğer sitelerde olduğu gibi bu sistemde aynen bağış mantığı ile çalışmaktadır. İsmi İngilizce olabilir ancak Türkçe bir site olduğunu hatırlatayım. Sisteme göz atma için fongogo.com adresini kullanabilirsiniz. Güncelleme: Bu sistem kapandı.
Fonlabeni: Daha çok sosyal sorumluluk projelerinin ağırlıkça sermaye bulma yolları için kullandığı platformdur. Sizin projenizde bu alana giriyorsa hemen fonlabeni.com adresini ziyaret edin derim. Güncelleme: Bu sistem kapandı.

Sermaye Bulma Yolları Hakkında Önerim

Sizlere bu yazımda sermaye bulma yolları ve öncesinde yapmanız gerekenler hakkında bilgi verdim. Size önerim ise kesinlikle kredi ile bir girişim yapmayın. Buradaki girişimden kastım ilk defa sizin keşif ettiğiniz bir üründen veya fikirden söz ediyorum. Tabi ki işleyen bir dükkanı gidip kredi ile alabilirsiniz. Bu sizin seçiminizdir. Ancak demek istediğim projenize güveniyorsanız bir yerden başlayın ve interneti iyi kullanın. Sonun yatırımcılar sizi bulacaktır. Ayrıca patent konusunu ortaya çıkmadan önce halledin ki duyulunca size sorun olmasın. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.