Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Para Kazandıran Hazır İşler

Para Kazandıran Hazır işler
Para Kazandıran Hazır işler
Sermayeniz var ancak kafanızda hangi işe girmeniz gerektiği net değil olabilir. Bu yazımda sizlere hızlı para kazandıran hazır işler hakkında bilgi vereceğim. Gerçi daha önceki yazılarım arasında Sermaye Bulma Yolları başlıklı bir yazım vardı. Bu yazımdaki yolla projeleriniz varsa sermaye bulmanızda mümkün. Elbette bin bir emekle biriktirdiğiniz paranızı önünüze gelen iş için yatırmanız doğru olmaz. Ancak ticarette kazanmak ne kadar normal ise kaybetmekte bir o kadar normaldir. Bu kapsamda hangi işe girerseniz girin iyi bir ön araştırma yapmanız ve ileriye dönük bir plana ihtiyacınız olacaktır. Bu yazımda sizlere para kazandıran hazır işler konusunda fikirler sunacağımı belirtmiştim. Bu yazımın aslında amacı sermayesi olanlar için bir fikir bir kıvılcım oluşmasını sağlamaktır. Şimdi başlıklar altında girebileceğiniz iş modelleri hakkında bilgi vereyim.
Bu Yazımdaki Başlıklar

Para Kazandıran Hazır işler: Franchise (Bayilik) Almak

İnsanlar günümüzde artık markalara önem vermektedir. Özellikle genç kesimin marka tutkusu size oldukça iyi şekilde para kazandırabilir. İlk olarak bulunduğunuz yerde bir analiz yaparak gıda mı yoksa hizmet sektörü mü veya sağlık sektörü mü artık ne gerekiyorsa ona yönelmeniz mantıklı olacaktır. Mesela üniversitelerin olduğu yerlerde kafe tarzı yerler iyi gidiyor. Bununla beraber özel apart şeklinde pansiyon hizmeti de sunabilirsiniz. Yani bayilik işinde tamamen sizin tercihinize ve talebe bağlı olarak almanız gerekli. Mesela büyük cafe markalarını almanız iyi olur. Bunun yanında verdiğim örnekte üniversite yakınında büyük bir markanın olması iyi ancak öğrenci kesimi için fiyatların uygun tutulması gereklidir. Öğrenciler fiyatlar ekonomik veya ikram bol ise her şekilde kazanmanız mümkün olacaktır. Bununla beraber çevreci projeler içeren bayilik almanızda geleceğe yönelik karlı bir yatırım olabilir. Bu sektörde yaklaşık 50 - 60 milyar dolarlık bir iş hacmi var. Yani bu kadar büyük bir pastadan sizinde hatırı sayılır bir kar elde etmeniz mümkündür.

Para Kazandıran Hazır işler: Tedarikçi Olun

Özellikle teknolojinin gelişimi ile e-ticaret sektörü oldukça gelişti. Hatta özel günlerde milyona yakın işlemler yapılmaktadır. Burada bir ürün üretmeniz de gerekmez. Yurt dışından ürünleri temin edebilir ve bildiğimiz N11, GittiGidiyor, HepsiBurada vb. büyük e-ticaret havuzlarında veya kuracağınız özel siteniz ile satış yapabilirsiniz. Elbette karlı satış için seçkin ürünler bulmak önemlidir. Bu nedenle Çin sizin kurtarıcınız olabilir. Oradaki firmalardan biri ile anlaşıp size özel bir ürün üretilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun dışında ise en çok tercih edilen hobi ürünleri de iyi kar getirdiğini bilmeniz iyi olur. Bu konuda benim kişisel önerim ise en çok satılan ve piyasada bolca bulunabilir ürünleri tercih etmemek gerekir. Bunun yerine özel sizi marka yapacak kişisel ürünlere yönelebilirsiniz. Böylece zamanla ürün adı yerine artık sizin markanız kullanılabilir. Bu durum ise satışları mükemmel hale getirecektir. Bu duruma örnek ise selpak, uhu, orkid, pimapen, şaşal vb. markaları verebilirim.

Para Kazandıran Hazır işler: AVM Standları

Özellikle çocuklara yönelik AVM içi standlar iyi iş yapmaktadırlar. Buna örnek şekerleme satışı veya çocuklar için yürüyen at kiralama gibi örnekler verilebilir. Özellikle eğlence yönünde iş kurulumu dışında neredeyse başka bir gider masrafınız olmaz. Özellikle her yerde bulunamayan çocuklara yönelik farklı eğlence araçları getiri bakımından oldukça tatmin edicidir.
Örneğimizden yola devam edersen bir AVM içinde yürüyen at kiralama işinde ortalama 10 dakika için 5- 10 TL ücret alınmaktadır. Bu ücret ilden ile değişebilir tabi. Biz en düşükten hesaplayalım. Kişi başı 5 TL aldığımızı kabul edersek ve en az 100 kişi geldiğinde günlük 500 TL kazanç demektir. Bir AVM içinde özellikle ilde tek ise 100 kişiden fazla geleceği kesindir. Bu rakam yaz aylarında ise daha fazla artacaktır. En az günlük 500 TL dersek aylık 15 bin TL yapar. Bu rakamın 5 bin TL'si kira ve çalışan masrafı dersek size 10 bin TL kalır. Birde çalışan siz olursanız karınız daha fazla olacaktır.

Sezonluk iş Fikirleri

Sürekli bir iş değil ama sezonda iyi kazandıran işlere yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için size en iyi önerim su parkları olabilir. Aquapark özellikle yaz aylarında oldukça rağbet görmektedir. Kişi başı işletmenin büyüklüğüne göre ortalama 30 ile 75 TL alınmaktadır. Gün bazında ise 100 kişi geldiğini düşünürsek ki genelde daha fazla gelir 3 bin ile 7500 TL kazanç demektir. Aylık ise çalışan, bakım masrafları vb. giderler düştükten sonra 50 bin TL bırakması mümkündür. Daha fazla kazanç için değişik oyunlara veya reklama yatırım yapılması bence şarttır. Reklam konusundan kesinlikle karasız olmayın. En kuytu bir yerde iletmeniz olsa reklam ile iyi işler yapmak mümkündür.

Hızlı Çözüm Hizmetleri

Hızlı çözüm hizmetlerinden kastım genel olarak otomatlardır. Büyük yerlerde yani hastane, AVM ve otogar gibi yerlerde yiyecek içecek otomatları, hızlı şarj istasyonları, masaj koltukları vb. hizmet türleri sunulabilir. Üstelik büyük bir ağ olarak yapıldığında ise yüksek kazanç kesindir. Mesela şarj istasyonlarını ele alırsak ortalama 1 TL ile çalışır. Günlük ise 500 ile 2500 TL arası kazanç sağlamaktadır. Bir şarj matik cihazı ise markasına göre ortalama 750 ila 2500 arası değişmektedir. Ayrıca bunları yol üstü benzin istasyonlarından yer kiralayıp sunabilirsiniz. Böylece kazancınız daha fazla olacaktır.
Bu yazımda sizlere para kazandıran hazır işler hakkında bilgi verdim. Elbette bu modelleri çoğaltmak mümkündür. Önerim ise anladığınız veya kafanıza yatan iş modellerini seçmenizdir. Karı çok diye yabancısı olduğunuz bir ürün gamı tercih etmeyin. Ederseniz de bu işten anlayan kaliteli bir ekibe sahip olmayı unutmayın. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.