Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Pasif Gelir Yöntemleri

Pasif Gelir Yöntemleri
Pasif Gelir Yöntemleri
Özellikle ülkemizde para kazanma konusunda çoğu kimsede fazla cesaret bulunmamakta. Sistem gereği sabah 8 akşam 6 cenderesine sıkışmış durumdayız. Çoğu insan ay sonunda hesabına bir kaç TL yatmasını beklemektedir. Elbette ülkemizde durum bu şekilde ancak bunu değiştirmekte bizim elimizde. Peki nasıl yapacağım? Benim hiç vaktim yok? Bilgisayar kullanmayı bilemem... gibi bir çok bahane üretebilirsiniz. Elbette bunlar gösterir ki aslında pasif gelir yöntemleri konusunda tek engel sizsiniz. Yani siz isteseniz illaki bir zaman yaratabilirsiniz. Gerekiyorsa yarım saat geç uyursunuz ama bir şekilde çözüm üretebilirsiniz. Bu yazımda sizlere pasif gelir yöntemleri hakkında bilgi vereceğim. Bu yöntemlerin hepsini kendimde kullandım ve hala kullanmaktayım. Öncesinde pasif gelir nedir bu konu hakkında bilgi vereyim.

Bu Yazıma Ait Başlıklar

Pasif Gelir Nedir?

Pasif gelir konusunda bir çok tanım bulabilirsiniz. Terimsel tanımdan ziyade kişisel fikrimi sizinle paylaşmak isterim. Bana göre pasif gelir bir kere ve tam verimlilik ile çalışıp sürekli kazanç elde etme yöntemidir. Yani sürekli olarak zaman almayan ancak buna karşın size sürekli kazanç sağlayan yöntemlerdir. Benim kullandığım bir çok yöntem mevcut. Bu yazımda da size bunlardan daha doğrusu en çok kazandığım yollar hakkında bilgi vermek istedim. Öncelikle Pasif gelir konusunda kazanç şekli tamamen size kalmış. Dilerseniz benim gibi hiç bir şekilde para harcamadan, yatırım yapmadan kazanır dilerseniz küçük yatırımlar yaparak kazanırsınız.
Bu iki yöntem hakkındaki fark ise sadece zaman meselesi diyebilirim. Yani benim gibi para harcamadan zaman harcayarak uzun süre sonunda kazanç sağlayabilirsiniz. Bu aşamada ise şuan ki aklım olsaydı kesinlikle bir şekilde yatırım yaparak kazanmaya çalışırdım. Özellikle uzman birinden yardım almak benim için en iyi yatırım olurdu. Size önerimde bu yönde olacak. Eğer bu işlerden gerek anlamda para kazanmak isterseniz bir uzman yardımı almanız iyi olacaktır. Şimdi ne gibi yöntemler denedim sırayla söz edeyim.

Blog veya Web Sitesi Kurmak

Öğrencilik hayatımda en iyi kazandıran yöntemlerden biri buydu. Benim üniversite yıllarımda elbette bu kadar çok web sitesi yoktu. Zamanla pazar genişledi ve artık kalite konuşur oldu. Bu nedenle ilk aşamada blog veya web sitesi üzerinden para kazanmak şu zamanda kolay değil. Blogger olmak yani blog yazmak sizin için zevkli oluyorsa bunu kazanca dönüştürmekte kolay olacaktır. Özellikle ev hanımları günümüzde aylık 10 bin TL'den fazla kazanç sağlayabiliyor. Yeter ki insanlara yardımcı olabilecek bir konu üzerine yazın ve bu yazılarınızı video veya görseller ile zenginleştirin. Aynı zamanda sosyal medya platformları ile desteklediğiniz de inanın kazanmamak için önünüzde hiç bir engel kalmayacak.
Benim şuan kendime ait 5 adet web sitem mevcut. Bu web sitelerine aktif olarak içerik giriyorum. Bazılarına ise ücretli veya gönüllü yazarlar ile yürütüyorum. Bunların dışında ise bir çok satış amaçlı web sitem mevcut. Bunlarda ise içerik girişi yok ve sadece ürün tanıtımı, satışı mevcut. İşte bunların hepsi benim pasif kazanç yöntemlerimden biri.
Blog kurma konusunda hiç bir bilginiz olmasa bile anında Blogger sayesinde kendi bloğunuzu kurabilirsiniz. Tek şart ise okuma ve yazma bilmektir. Bundan sonrasında ise aşağıdaki video sayesinde kendinize ait bir blog nasıl kurabilirsiniz uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz. Videoyu açmak için istenen yollardan birini yerine getirmeniz yeterlidir.
Benim önerim ise Wordpress alt yapısı kullanmanızdır. Wordpress için de biraz yatırım gereklidir. Bu yatırım ise senelik 100-150 TL civarındadır. Bu ücret ise alan adı ve barınma alanı için gereken ücrettir. Bu konu hakkında da uzman olmanıza gerek yok. Dilerseniz Wordpress Başlangıç Rehberi sayesinde hemen ücretsiz faydalanabileceğiniz bilgiler ile kendiniz sitenizi kurabilirsiniz. Tek yapmanız gereken okumak ve uygulamak. Dilerseniz kurduğunuz site veya blog üzerinden satış ortaklığı yaparak kazancınızı arttırabilirsiniz. Satış ortaklığı hakkında detaylı bilgi almak için daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

Pasif Gelir Modeli E-Kitap Yazmak ve Satışa Sunmak

Fiziksel bir kitap yazmak ve satışa sunmak oldukça maliyetlidir. Üstelik satış alanı oldukça sınırlıdır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile artık kitaplar dijital ortama taşındı. Üstelik bir mobil cihaz ile binlerce kitabı yanınızda taşıma olanağı da sunuldu. Durum böyle olunca e-kitap sektörü gelişti ve günümüzde milyonlarla ifade edilen bir pazar haline geldi. Peki bu büyük pazardan sizde payınızı alabilir misiniz? Kesinlikle alabilirsiniz.

Hiç bir konu hakkında bilginiz yok ama hayal gücünüz var ise veya bir konuda uzman iseniz her şekilde sizde bir e-kitap yazıp satışa sunabilirsiniz. Üstelik satış alanınız tüm dünya olacak. Hatta e-kitabı İngilizce yazarsanız kazancınızda o şekilde olacak. Bu yöntem pasif gelir yöntemleri arasında bana en çok kazandıran yoldur. Üstelik bir ayımı verip hazırladığım bir e-kitap bana uzun süre belki de yıllarca kazan sağlamaya devam edecek. Daha ne olsun değil mi? Bu konu hakkında bir eğitim de sizlere sundum. Uzun süredir satışta ve oldukça iyi geri dönüşler aldım. dilerseniz hemen E-Kitap Kazançları Eğitim Seti'ne göz atabilirsiniz. Bu set sayesinde en çok kazandıran yöntemleri, hazır e-kitap oluşturma şablonlarına ve hangi pazarlarda satışa sunabileceğinizi öğrenebileceksiniz. Elbette yanında bonusları da mevcuttur.

Uygulama Oluşturmak

Bu konu ne yazık ki ya bilgi yada sermaye gerektirir. Bilginiz var ise kendiniz bir uygulama veya oyun yapabilirsiniz. Bunun bir değer yöntemi ise hazır uygulama siteleri ile çalışmak olabilir. O siteler ise sizden komisyonlar alır ve bu sayede hem siz hem onlar kazanır. Bu yöntemi ilk başta belki deneyebilirsiniz. ancak size tavsiyem kendinize ait kodlama ile oluşturmanız olacaktır. Bunun için Bionluk gibi platformları kullanabilirsiniz. Ekonomik bir fiyata kendi fikriniz olan uygulamayı veya oyunu yaptırabilirsiniz. Uygulamanızda sponsor içerikler veya reklamlar yayınlayarak binlerce lira kazanabilirsiniz. Bu yöntem özellikle mobil cihaz akımının yaygınlaşması ile büyük bir pazar haline gelmiştir. Bu nedenle yapacağınız uygulamanın insanların ilgisini çekmesine ve faydalı olmasına özen göstermelisiniz.

Fotoğraf ve Video Çekmek

Elbette zamanınız var ise özel günlerde veya kişiye özel fotoğraf veya video çekme hizmeti verebilirsiniz. Ancak benim söz ettiğim kazan yöntemi ise bu değildir. Zaten bu yöntem aktif kazanç yöntemi olur. Konumuz pasif kazanç yöntemleri olduğunu düşünürsek YouTube veya stok fotoğrafçılık siteleri ilgi alanımız olmalıdır. Öncelikle YouTube üzerinde duralım.
Bildiğiniz üzere YouTube milyonlarca kişiye ulaşabilen bir video paylaşım platformudur. Son zamanlarda kazanç kuralları yeni girenleri zorlasa da işler rayına oturunca iyi bir gelir etmenizi sağlıyor. Bu konu hakkında daha önce yazdığım Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanırım? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.
Fotoğrafçılık konusunda ise stok fotoğrafçılık sitelerinde satış yazarak para kazanabilirsiniz. Bu tür siteleri kullanmanız için işin profesyoneli olmanıza gerek yok. Size gereken bir fotoğraf makinesi ve gerisi sizin hayal gücünüze kalıyor. Çektiğiniz fotoğrafları siteye yüklersiniz ve satış oldukça kazanç sağlarsınız hepsi bu kadar basit. Bu konu hakkında daha önce yazdığım Stok Fotoğrafçılık Nedir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Ayrıca bu yazımda benim çalıştığım siteleri de göreceksiniz.

Pasif Gelir Modeli Kripto Para Birimlerine Yatırım Yapmak

Küçük miktarda yatırımlar ile gelecekte binlerce lira kazanabilirsiniz. Örneğin ilk zamanlarda 100 dolarlık aldığım Bitcoinler bir kaç yıl sonra bana bir araba alacak kadar kazandırmıştı. Peki nasıl oldu? Öncelikle Binance gibi kripto para borsalarından birine üye olun. Küçük bir yatırım yapın ve yatırımınızı unutun. Zaman zaman aldığınız kripto paranın güncel fiyatına bakın ve uygun gördüğünüz zaman bozdurun. Hepsi bu kadar basit.
Kripto para birimlerine yatırım yapmadan kazanmak mümkün değil mi derseniz elbette mümkün. Sonuç olarak pasif gelir yolları hala çok iyi kazandırıyor. Buradaki amacım size yaptıklarımı sunarak bir yol göstermekten ibarettir. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.