Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Udemy'den Para Kazanmak Mümkün mü?

Udemy'den Para Kazanmak Mümkün mü?
Udemy'den Para Kazanmak Mümkün mü?

Corona virüsü nedeni ile özellikle online eğitim platformları daha fazla önem kazandı. Bu eğitim platformları arasında da en çok bilinenlerden biri Udemy sistemidir. Peki online eğitimci olarak Udemy'den para kazanmak mümkün mü? Bir öğrenci gözlemi ile binlerce eğitim satan birinin köşeyi döndüğünü söylemeniz elbette normal. Peki gerçekten bir online eğitimci olarak Udemy üzerinden para kazanmak kolay mı? Peki ya kazanmıyorsa bu eğitimi neden yayınlıyorlar? Özellikle son günlerde gelen e-mailler üzerine Udemy platformu üzerinde daha doğrusu bir eğitimci olarak arka planda ne kadar kazanç sağlanabileceğini inceledim. Üstelik canlı kazanç örneğini de bu yazımda görebileceksiniz. Yazımın sonunda ise kararı yine siz vereceksiniz. Hadi başlayalım.

Udemy'de Nasıl Eğitimci Olurum?

Udemy sisteminde eğitimci olmak oldukça kolaydır. Öncelikle eğitim videolarınızı hazırlamanız gerekli. Sonrasında Udemy üzerinden en çok satan bir eğitime göz atın. Gözlemlediğiniz tanıtım sayfasındaki gibi eğitiminiz ile alakalı ön bilgi içeriklerini oluşturun. Daha sonrasında ise Udemy.com adresine tıklayın. Açılan sayfa tarayıcınızın dilinde olacaktır. Yani muhtemelen Türkçe olacaktır. Sağ üst kısımda "Udemy'de Eğitim Verin" butonunu göreceksiniz. O kısıma tıkladığınız zaman sizi yeni bir sayfaya yönlendirecek. Aynen aşağıda da görüldüğü gibi açılan sayfada "Eğitmen Ol" butonuna tıklayıp çıkan formu doldurmanız yeterlidir.

Udemy Eğitimcisi Başvuru Sayfası
Udemy Eğitimcisi Başvuru Sayfası

Bundan sonra ise karşınıza çıkan aşamaları tek tek doldurup eğitimlerinizi yayınlayabilirsiniz. İlk eğitim için sizden özel bir video isteyebilirler. Video içinde yüzünüzün görülebilir olmasını ve hazırladığınızın eğitimin ismini belirtip göndermeniz gereklidir. Yani sizden "Benim adım şudur bu eğitimi ben hazırladım ve Udemy üzerine yükledim vb." şeklinde bir video isteyecektir. Bu ilk eğitim videosu içindir. Sonra ki eğitimler için benden video istenmedi.

Konumuz Udemy'den para kazanmak olduğu için bütün aşamaları size tek tek anlatmayacağım. Zaten Türkçe olduğu için video yükleme işlemleri, profil doldurma işlemleri vb. rahatlıkla yapabilirsiniz.

Udemy'den Para Kazanmak Gerçekten Mümkün mü?

Udemy dışarından bakıldığı zaman eğitimcilere para yağdıran bir platform gibi görülebilir. Ancak ne yazık ki işin perde arkası böyle değil. Öncelikle bilmeniz gereken eğitiminizi kafanıza göre belirlediğiniz bir fiyattan satamıyorsunuz. Sistemin size sunduğu satış rakamlarından birini seçmek zorundasınız. Elbette satış fiyatının %50'sini Udemy alıyor. Size kalan ise %50'si demeyi çok isterdim. Ancak kazanç eridikçe eriyor. Kazancınız üzerinden vergi kesintisi felan gidince dağ gibi bir fiyata satılan eğitiminiz size karınca kadar kazanç sağlıyor.

Bir diğer yol ise size verilen bağlantıyı kullanarak reklam yaparsanız kazancınız %97 oranında oluyor. Elbette bunun için reklam bütçesi ayırmanız gereklidir. Aşağıdaki tabloda canlı iki adet eğitimin organik satış yönteminden kazanç detaylarını göreceksiniz.

Udemy Kazanç Kanıtları I Udemy'den Para Kazanmak
Udemy Kazanç Kanıtları I Udemy'den Para Kazanmak

Tabloda görüldüğü gibi eğitimlerden birini en yüksek satış rakamı olan 409.99 TL, diğerini ise imkan verilen en fazla satış fiyatının yarı fiyatına yakın şekilde yani 199.99 TL olarak fiyatlandırdım. Elbette bunlar sadece benim belirlediğim fiyatlar. Ancak eğitimler satışa çıkınca bu fiyatların üzeri çizilir ve Udemy kendi fiyat politikasına göre satışa başlar. Bu kapsamda 409.99 TL olan eğitim 102.50 TL ve diğer eğitim ise 50 TL'den satışa sunuldu. Sonuçlar ise tabloda görüldüğü gibi. En yüksek rakamdan belirttiğim eğitim bana 3,19 Dolar diğer eğitim ise 1,56 Dolar kazandırdı. Yani hayaller başka gerçekler ise daha başka oldu. Bu duruma göre siz eğitimlerinizi burada yayımlayabilir veya yayımlamayabilirsiniz. Size şunu yapın demiyorum ancak kazançlar ortada. Peki madem kazanç az neden eğitim yüklüyorlar? diyebilirsiniz. Şimdi bu konuya değinelim.

Udemy Kazançları Az İse Neden Eğitimci Oluyorlar?

Öncelikle bu konuda kesin şundan diyemem ancak benim gözlemlediğimi sizinle paylaşacağım. Bunun yanında araştırmalarım ve bazı eğitimcilere sorduğum sorular neticesinde bu sonuca vardığımı bilin istedim.

Udemy'den para kazanmak gerçekten zor ancak bu platform herkes tarafından iyi bilinen bir pazar. Bu durum ise bir eğitimci için reklam anlamına geliyor. Bazı eğitimciler basit ama etkili bir eğitim hazırlayıp düşük ücretli veya ücretsiz şekilde sisteme yüklüyorlar. Daha sonrasında ise bu eğitimi alanları kendi sitelerindeki eğitimlere yönlendiriyorlar. Yani aslında reklam yapmak yerine reklam amaçlı bir eğitim yayınlayıp trafik çekmeyi ve bilinirliklerini arttırmayı hedefliyorlar. Elbette çoğu zaman işe yarıyor. Bununla birlikte kendi eğitimlerini Udemy satış ortaklığı sistemi ile tekrar yönlendirme yaparak kazançlarını arttırmayı hedefleyenler de var. Bu çalışmaya değer mi yoksa gerek yok mu bir eğitimci olarak kendiniz karar vermelisiniz. Ben şahsen bu yolu denedim. Sonuç bekledim gibi oldu. Eğitim satışlarından değil ancak eğitimi görenlerden iş aldığım çok oldu. Şöyle ki eğitmen profilinizde sitenizin veya bloğunuzun linkini paylaşmanıza izin veriyorlar. Siz buraya freelance pazarlarından birinde açtığınız profilinizin linkini koyarsanız eğitime göre iyi iş alabilirsiniz. Bu basit bir kazanç yöntemi önerimdir.

Udemy'den Para Kazanmak Zorsa Alternatifleri Yok mu?

Bu konu hakkında bir alternatif var. Ancak onu sizinle emin olmadan paylaşmak istemiyorum. Nereden buldun derseniz şu şekilde kısaca anlatabilirim.

Udemy eğitimlerimi görüp kendi platformları üzerinden satılabileceğimi ve daha yüksek kazanç elde edeceğimi belirten bir e-mail aldım. Ancak siteye baktığım zaman ödeme sistemi PayPal ve Türkçe dil seçeneği yoktu. Durumu onlara bildirdim. Bu durumda verdikleri cevap Türkiye pazarına yeni girmeye başlayacakları için eğitimleri topluyorlarmış. Ödeme sistemi olarak Payoneer kullanımını açacaklarmış. Üstelik en düşük kazanç oranı %70 ve özel eğitimci olursanız %90 kazanç oranı oluyor. Elbette özel eğitimci için sizden yıllık ücret istenmekte.

Sonuç itibari ile şuan deneme sürecimde olan bu platforma bir eğitim yükledim. Dedikleri gibi çalışmalar olur ve satışlar kazanç getirir ise bloğum üzerinden sizinle paylaşacağım.

Udemy konusuna gelirsek alternatif olarak kendi adınıza kuracağınız Wordpress bir site üzerinden de eğitimlerinizi sunabilirsiniz. Ödeme içinde Shopier gibi ödeme aracı kullanabilirsiniz. Elbette bundan önce işin vergilendirme boyutuna göz atmanız önemlidir. Bu durumda ise diğer önerim eğitimlerinizin ödeme işlerini Bionluk, hızlıbul vb. freelance pazarlarından yaparak vergi işini çözebilirsiniz. Web sitenizi kurmak için ücretsiz sunulan Wordpress Başlangıç Rehberi sayfası işinize yarayabilir.

Web sitesi ile uğraşamam derseniz de bu durumda yine eğitimlerinizin ödemesini freelance pazarlar üzerinden alıp Google Drive veya Yandex Disk üzerinden müşterilerinize sunabilirsiniz. Yani her şekilde satış mümkündür.

Udemy'den Para Kazanmak Konusunda Sonuç

Udemy üzerinden eğitimimi yükler, satar ve köşeyi denerim diye düşünüyorsanız sanırım mümkün olmadığını artık biliyorsunuz. Muhtemelen bu yazımı sonuna kadar okuduysanız da bu düşüncede değilsinizdir. Ancak özellikle son yaşanan salgın olaylarından sonra online eğitimler iyi kazanç sağlamaktalar. Bununla beraber kazandıran eğitimler hazırlamanız için elbette bir konuda uzman olmanıza veya bir ünvan sahibi olmanıza bile gerek yok. Çok satan bir eğitim hazırlamanın aslında en temel özelliği insanlara yarar sağlası yani sorunlara çözüm olmasıdır. Emin olun bu mantıkla hazırladığını bir eğitimi çok rahat şekilde reklamsız bile satabilirsiniz. Elbette reklam yaparak kazancınızı katlayabilirsiniz. Daha fazla fikir için Freelance Yaşam Tarzı Önerileri başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel içeriklerimden ve zaman zaman duyurduğum kampanyalardan ilk haberdar siz olabilirsiniz. Bunun için Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımdan beni takip etmeniz yeterlidir.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.