Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Gölge Müşteri Olarak Para Kazanma Yöntemi

Gölge Müşteri Olarak Para Kazanma Yöntemi
Gölge Müşteri Olarak Para Kazanma Yöntemi
Gölge müşteri veya gizli müşteri terimlerini duydunuz mu? İş arayışında olduğunuz dönemlerde illaki karşınıza çıkmıştır. Özellikle ne gibi işler yapılarak para kazanılır diye araştırma yaptıysanız kesin görmüşsünüz. Araştırma şirketleri tarafından verilen gölge müşteri hizmetleri özellikle firmaların kendilerini geliştirmeleri açısından oldukça önemlidir. Bu noktada ise araştırma firmaları gizli müşteri projelerinde ek iş fikirleri olarak part time veya tam zamanlı kişiler ile çalışmaktadırlar. Genel olarak ise yarı zamanlı olarak kabul ederler. Büyük firmalar ise kendi gölge müşteri ekibini kurar ve tam zamanlı çalıştırır. Bu yazımda ise sizlere yarı zamanlı olarak gizli müşteri projelerinde çalışarak para kazanma yöntemi hakkında bilgi vereceğim.
Bu Yazımdaki Başlıklar

Gölge Müşteri Sistemi Nasıl İşler

Firmalar bünyesindeki bayilerini veya sahibi olduğu işletmeleri daha verimli hale getirmek için çalışırlar. Bu kapsamda ise bir işletmenin durumunu en iyi analiz etme yöntemi müşteri gözünden incelenmesidir. İşte tam burada gölge müşteri veya gizli müşteri terimi girmektedir. Bir danışmanlık firması aracılığı ile firma kendisinin denetlenmesi ve raporlanmasını talep eder. Araştırma firması ise görevlendirdiği gölge müşteri elemanını o firmaya gönderir. Görevli bir müşteri edası ile orada bulunur. Tabi bu arada kendinden beklenen araştırmayı da göz ucuyla yapar. Genel olarak müşteriye davranış, ilgi alaka ve sonuç odaklı çalışma sistemi var mı veya ilgisizlik mi var bu konular hakkında raporlama yapılır. Gizli müşteri görevlisi bu süre zarfında kendi kimliğini gizler ki zaten işin özü de budur. Sonrasında ise raporu araştırma şirketine gönderir ve anlaşılan ücreti alır. Hepsi bu kadar kolaydır.

Gizli Müşteri Nasıl Olunur?

Genel olarak Google üzerinde gölge müşteri başvurusu veya gizli müşteri başvurusu diye arama yaptığınız zaman bir çok firma ile karşılaşabilirsiniz. Bu danışmanlık firmaları sizden belirli bilgiler isteyecektir. Formlarda bilgilerinizi eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız firmanın size iş vermesi için önemlidir. Bu iş için sizden üniversite mezunu olmanız beklenmez. Biraz çeneniz açık olsun, fotoğraf çekme, e-mail gönderme gibi konularını bilin yeterli. Tabi ayrıca gözlem yeteneğinizin olması da size artı değer katar.
Danışmanlık firmaları dışında kariyer sitelerinde de büyük firmaların ilanları ile karşılaşabilirsiniz. Ancak bu ilanlar genelde tam zamanlı olur. Bu nedenle part time düşünüyorsanız size önerim danışmanlık firmalarından başlamanızdır. Ayrıca ilk başta tecrübeniz olmadığı için düşük ücretler verilebilir. Ancak işsiz kalmaktan iyidir. Bu noktada ise en fazla 5 işten sonra aynı ücreti kabul etmeyin. Yani hiç tecrübeniz olmasa bile 5 firma denetiminden sonra sizden beklenenleri yerine getirecek seviyeye gelebilirsiniz.

Gölge Müşteri Ne Kadar Kazanır?

Bir önceki kısımda da söz ettiğim gibi ilk işlerinizde hemen 150 TL - 200 TL gibi ücretler beklemeyin. Eğer ilk defa o firma ile çalışmaya başlıyorsanız size 20 TL gibi bir ücret teklif edebilirler. Ancak denetimi yapacağınız firma büyük çaplı ise genelde bu ikinci veya üçüncü işlerinizde oluyor işte o zaman 150 TL - 200 TL gibi ücretler teklif edilebiliyor. Peki bu ücretlendirmenin genel bir sınırı yok mu? Elbette vardır. Genel olarak danışmanlık firmalarının verdiği fiyat 50 TL - 200 TL arasındadır. Buna göre güzel bir program yaparak bir kaç firma ile çalışsanız çok iyi şekilde ek gelir elde etmeniz mümkün. Bazı durumdalar ise eğer kendinizi kanıtlarsanız bir firmanın bütün bayilerini denetleme işini alabilirsiniz. Bu durumda alacağınız ücrette oldukça fazla olacaktır. Bir de bir çok il gezmiş ve yeni yerler görmüş olmanızda yanınıza kar olacaktır. Ayrıca bu tarz bir iş alımı gölge müşteri kariyerinize de oldukça katkı sağlayacaktır.
Yinelemekte fayda olduğunu düşünerek son kısımda sizleri uyarmak istiyorum. Firma bile olsa size iş vereceğini söyleyip sizden para isteyen herkesten uzak durun. Zaten bu tarz gölge müşteri bulma işi yoktur. Kim size bu tür bir teklif yapıyorsa bilin ki işin içinde başka iş vardır. Bu nedenle bu durumlara dikkat edin. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.