Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Bedava Site Aç Para Kazan

Bedava Site Aç Para Kazan
Bedava Site Aç Para Kazan

İnternetten para kazanma denildiği zaman ilk akıllara bir web sitesi kurup para kazanma gelmektedir. Elbete bu kısma kadar herkes düşünüyor. Bundan sonrasını ise çoğu kişi site kurunca sonrasında ne olacağını bilmiyor. Bu yazımda sizlere bedava site aç para kazan mantığını anlatacağım. Ayrıca yazımda size iki temel sistem yani Wordpress ve Blogger ile site kurma yolunu aktarmış olacağım. Yazıma başlamadan önce bilmeniz gereken bir web sitesinden milyonlar kazanmanın mümkün olduğudur. Elbette bu kadar kazanç için oldukça iyi bir yatırım yapmak gerekir. Size önerdiğim yöntemler ile ücretsiz şekilde sizde 4-5 haneli rakamlarda kazanç sağlayabilirsiniz. Şimdi adım adım yazımıza başlayalım.

Bedava Site Aç Para Kazan: Site Kurma

Öncelikle belirtmeliyim ki benim önerim her zaman Wordpress site kurulması yönündedir. Ancak Wordpress site kurulması içinde alan adı ve hosting ihtiyacı vardır. Yani 100-150 TL gibi bir paraya ihtiyacınız vardır. Yazımın başlığında yazdığı gibi "Bedava Site Aç Para Kazan" konusu için sizlere blogger alt yapısını anlatacağım. Siz benim için kalite önemli derseniz hemen kendiniz Wordpress Başlangıç Rehberi sayfasından adımları takip ederek kendi sitenizi kurabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi blogger bir Google ürünüdür. Tamamen ücretsiz ve Türkçe desteği sunan bir platformdur. Blogger ve tüm Google hizmetlerini kullanmanız için bir gmal hesabı almanız yeterlidir. Gmail hesabı açmak için hemen gmail.com adresine gidin. Daha sonrasında ise blogger.com adresini ziyaret edin. Bu sayfa aynı zamanda sitenizin yönetim paneline giriş kısmı olacaktır. Daha detaylı anlatım için aşağıdaki hazırlanmış videoyu izleyin ve blogger alt yapısına sahip sitenizi kurun. Videoyu açmak için sizden istenen aktiviteyi yerine getirmeniz yeterlidir.

Site kurulum işleminden sonra SEO ayarlarını yapmanız gerekli. Bunun içinde aliarior.com adresindeki SEO kategorisinden yararlanabilirsiniz.

İçeriklerden Para Kazanma

Sitenizi kurdunuz ve sıra geldi içeriklere. Öncelikle içeriğimi gireyim gelsin paralar diye bir dünya olmadığını bilin. Temel olarak zaten "Bedava Site Aç Para Kazan" projeniz size 6 ay gibi bir süre sonunda kalıcı olarak para kazandırmaya başlar. Elbette çalışarak bu süreyi kısaltmak mümkün. İçerik girme işi kolay görülüp küçümsemeniz yapacağınız en büyük hata olacaktır. Size bu noktada önerim odaklı yani belirli bir konu hakkında site kurmanızdır. Mesela ayakkabılar ile ilgiliyseniz yeni trend ayakkabıları tanıtan bir web sitesi kurabilirsiniz. İçerikleriniz de buna uygun olmalı ve SEO kurallarına dikkat edilerek hazırlanmalıdır. En az kelime sayısı bakımından 500 kelime olması tavsiyemdir. Bu yazımda size SEO kurallarından söz etmeyeceğim. Daha önce belirttiğim gibi aliarior.com adresinden SEO konusunda yararlanabilirsiniz.

İçeriklerinizi girdikten sonra yaklaşık bir 15 içerik ve yayından 2 hafta sonrası gibi bir sürede Adsense başvurusu yapabilirsiniz. Elbette blogger için bu süre bazen değişebilir. Bunun için com uzantılı bir alan adına geçmeniz süre konusunda size yarar sağlayabilir. Adsense onaylatma konusunda da buradaki yazıdan yardım alabilirsiniz. Elbette tek reklam veren yer Google değildir. Diğer reklam firmaları için buradan yardım alabilirsiniz. İçeriklerinizin arasına alacağınız reklam kodlarını ekleyerek kazanç sağlayabilirsiniz.

Bunlar dışında sitenize sponsor içerik alımı yapabilirsiniz. Bu durum ilk olarak size fazla kazandırmayabilir. Firma veya kişilerin size vereceği veya sizin onlar yerine yazacağınız içerikleri sitenizde paylaşarak 30 TL ile 2000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz. Mesela haber siteleri buna en büyük örnektir. Bir haber sitesinde sponsorlu içerik yayımla ücreti gazetesine göre 1000 TL ile 5000 TL'ye kadar değişebiliyor. Müşteri bulmak için acele etmeyin. Sitenizin kalitesi arttıkça zaten teklif gelecektir. Bekleyemem derseniz de forum sitelerinde ilan kısımlarında duyurunuzu yapabilirsiniz.

Satış Ortaklığı Yaparak Sitenizden Para Kazanın

Daha önce Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlığı ile sizlere satış ortaklığını anlatmıştım. Satış ortaklığı başlangıç için "Bedava Site Aç Para Kazan" projeniz için oldukça yararlı olacaktır. Affiliate ağlarına üye olarak sitenizde ürün öneri içerikleri yazabilir ve satışa katkı sağlayabilirsiniz. Bu bağlamda Adsense onayınız çıkana kadar satış ortaklığı size yeterince kazanç sağlar. Özellikle yabancı dilde bir site hazırladıysanız oldukça çok pazara hitap ettiğinizi söyleyebilirim. Ülkemiz içinde bir hayli kazanç imkanı olduğunu belirteyim.

Üyelere Özel Paylaşımlar Yaparak Para Kazanın

Bir konu hakkında uzmansanız sadece ilgili kişilere yani size ödeme yapan kişilere özel içerikler yazabilirsiniz. Mesela blogger alt yapısı için konuşmak gerekirse yazdığınız içeriği veya hazırladığınız videoyu ödeme yapan kişinin gmail hesabına izin veriyorsunuz. Böylece izinli olanlar içeriğinizi görürken diğerleri görmemektedir. Bu elbette blogger için uğraştıran bir yöntem gibi görünse aslında çokta zaman almamaktadır. Diğer yol ise Wordpress alt yapısı ile site kurmak ve üyelik açmaktır. Ödeme yapan üyelikleri kabul eder ve üye paneline giriş linkini gönderirsiniz. Bu noktada açtığınız üyeliklerin kısıtlı üyelik yanı abone durumunda olmasına dikkat etmenizde önemli bir konudur. Bu yöntem başlangıç için değil ancak ilerleyen zamanlarda oldukça kazançlı hale gelebilir.

E-Kitaplarınızı Satarak Para Kazanma

E-kitap sektörü oldukça kazançlı bir sektördür. Bir konu hakkında insanlara çözüm sunacak e-kitaplar yazarak siteniz üzerinden satışa sunabilirsiniz. Mesela örnek olması açısından Affili Eğitim Rehberi sitesi olan onlineparakazanma.net adresini gösterebiliriz. Bu site blogger alt yapısı ile kurulmuş bir satış sitesine en iyi örnek diyebilirim.

E-Kitap yazmak için bir uzman olmanıza gerek yok. Merak ettiğiniz konularda araştırmalar yaparak ve bu araştırmaları belirli bir şekilde e-kitap haline getirerek insanlara yararlı ürünler oluşturabilirsiniz. Bu konuda ise sizlere E-Kitap Kazançları Rehberi'ni incelemenizi öneririm. Böylece tamamen hazır bir kalıbı doldurup kendi e-kitaplarınızı oluşturabilirsiniz.

Sitenize Bağış Alabilirsiniz

Ülkemizde çok geri dönüşümü olan bir yöntem olmasa da olmasında yarar var. İlgili kişiler içeriklerinizi beğendikleri için veya bir sorunlarına çözüm olduğu için size kahve ısmarlamak isteyebilirsiniz. Bunun içinde sitenizde bağış butonu oluşturabilirsiniz. Eskiden PayPal ile bağış butonu koyuluyordu. Bildiğiniz gibi PayPal ülkemizde yasaklanınca çoğu site bağış kısmını kaldırdı. Oysa ülkemizde halen halen PayPal kullanmak mümkün ancak bağış yapan için sıkıntı olduğundan olsa gerek artık bu tarz siteler görünmemektedir. Yeri gelmişken ülkemizden PayPal kullanmak isterseniz Türkiye'den PayPal Kullanmak başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

Bedava Site Aç Para Kazan: Ürün Satışı Yaparak Para Kazanın

Bir yada daha fazla ürünü satmak için öncelikle önerim tabi ki Wordpress sitemini kullanmanızdır. Buna rağmen blogger sisteminde de bu iş üzerinden yani ürün satışı ile kazan sağlamak mümkün. Sadece size sorun olan nokta sistemdeki adımların bir kısmını manuel olarak yapmanız olacaktır. Blogger için e-ticaret teması kullanmanız mümkün ve genelde at yapı PayPal uyumlu oluyor. Türkiye dışında yaşıyorsanız oldukça kullanışlı gelebilir. Konu ülkemiz olunca çoklu ürün satışı blogger ile oldukça zordur. Özel kodlama yaptırmanız gerekecek ki e-ticaret sitesi için bence kullanılmaz bir sistemdir. Buna rağmen tek ürün satışları için oldukça kullanışlı hale getirilebilir. Tek bir ürün tanıtımı yapar ve Shopier gibi sistemler üzerinden de ödemenizi alır ve ürünü gönderirsiniz. Mobil cihazınıza ödeme sisteminin uygulamasını yüklersiniz. Ödeme yapılınca size uyarı gelir ve sizde ürünü gönderirsiniz. Hepsi bu kadar basittir. Bu yöntemi özellikle ev hanımları el işleri ve ev yemekleri satışında kullanmaktadırlar. Sizde buna benzer şekilde kullanabilirsiniz.

Bedava Site Aç Para Kazan Projenizi Satın

Bedava yani blogger sistemi ile kurulan siteler size para etmez gibi gelebilir. Ancak durum oldukça farklıdır. Kısaca kalite her yerde size kazandırır. Üniversite yıllarında ücretsiz kurduğum bir siteyi o zamanlar bir hayli iyi rakama satmıştım. Günümüzde 3-4 askeri ücrete tekabül edecek kadar iyi bir rakamdı. Üstelik o yıllarda bu kadar çok bilinen bir yöntem olduğunu sanmıyorum. Bahsi geçen yıllar 2003- 2004 yıllarıydı. Aynı yöntemi blogger sistemi ile kurulan sitelerde de yapmak mümkün. Yaklaşık bir yılın sonunda kaliteli bir site ortaya çıkarıp satarak oldukça iyi bir kazan elde edebilirsiniz.

Size bu yazımda Bedava Site Aç Para Kazan başlığı ile ücretsiz sistemleri kullanarak nasıl kazanç sağlayacağınızı anlattım. Bu yöntemleri uyguladım ve halen uygulamaktayım. Bu nedenle tüm paylaşımlarım varsayım olmayıp gerçek işlerden yola çıkarak sizlere sunulmuştur. Şimdiden herkese bol kazançlar dilerim. Bununla beraber güncel paylaşım ve kampanyalarımı takip etmek için TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.