Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Shopify İle Para Kazanma

Shopify İle Para Kazanma
Shopify İle Para Kazanma

Shopify bildiğiniz gibi dünyanın sayılı e-ticaret mağazası oluşturmanıza imkan veren platformlardan biridir. Shopify ile para kazanma denildiği zaman hemen aklınıza bir mağaza açıp ürün satmak gelmesin. Elbette bu ürün satışı ile yani dropshipping ile para kazanmak mümkün. Dropshipping hakkında bilginiz yoksa hemen Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Bu yazımda ise ben sizlere Shopify ile para kazanma yöntemi olan mağaza yapıp satma yolu hakkında bilgi vereceğim.

Shopify İle Para Kazanma İçin Hazırlık

Öncelikle yapacağımız işlem bir e-ticaret sitesi oluşturacağız. Oluşturduğumuz bu siteye ise ürün yüklemesi yapacağız. Daha sonra dilerseniz sosyal medya hesapları da açabilirsiniz. Ben temel olarak neler yapılmasını gerektiğini ve sitenizi nasıl pazara sunacağınızı bu yazımda anlatacağım.

Öncelikle bir ürün grubu belirlemelisiniz. Bunun için ise aliexpress.com sitesini kullanacağız. Zira ürünleri de bu siteden alacağınız. Mesela giyim konusunda karar kıldığımızı düşünelim. Kategoriyi seçtikten sonra yapmamız gereken ise sağlam bir satıcı bulmak. Bunun için aliexpress.com üzerindeki satıcı yorumlarına ve ürün satışlara bakarak seçim yapacağız. Kabaca bu aşamaya kadara ürün seçimi işlerini yapmış olacağız. Sonrasında ise sitemizi kurup içine 20-30 ürün yüklemesi yapacağız. Merak etmeyin ürünleri yazılım ile yapacağız. Bunun için bilgisayarınızda Google Chrome yüklü olmalıdır.

Shopify İle Para Kazanma İçin Mağaza Nasıl Açılır?

Önceden Shopify İle Para Kazanma yöntemi için 14 gün denemeli bir mağaza açabilir ve daha sonrasında ise aylık 29 dolar ücret ödeyebilirdiniz. Shopify yaptığı son yenilikler ile artık partner hesabı oluşturup mağaza üretip satmanıza izin verir hale geldi. Yani bir mağaza oluşturup bir başkasına devir etmeniz için bir alt yapı sundu. Biz de bu alt yapı sayesinde para kazanabileceğiz.

Mağazamızı açmak için partners.shopify.com adresine tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada sizden e-mail adresinizi yazmanız isteniyor. E-mail adresinizi yazıp Join Now yazan yere tıklayın. Devamında ise size bir form sunulacak buradaki kısımları da eksiksiz ve doğru şekilde doldurup onaylayın. Formu doldurduktan sonra size Create New Partner Account şeklinde yazan bir buton sunacak. Bu kısma tıklayıp tekrar çıkan formu doldurun. Bu formda Business Name yazan yere adınızı yazmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra ise hesabınız oluşturulmuş olacaktır. Mağaza oluşturmak için sizden e-mail adresinizi doğrulamanız istenecektir. Bu nedenle aktif bir e-mail yazmanız önemli. Aşağıdaki video üzerinde izlemeniz gereken adımları sırası ile görebilirsiniz.

Shopify Mağaza Oluşturma

Partner hesabımıza girince sol üst kısımda Stores butonunu göreceksiniz. Bu kısma tıklayın ve devamında Add Store diyerek devam edin. Karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Birini seçin ve çıkan formu doru şekilde doldurun. Sonuç olarak mağazanızın kabası bitmiş oluyor.

Shopify sitesi üzerinde oluşturduğunuz siteye girin. Daha sonrasında ise sol kısımda App yazan yere tıklayıp aynen Wordpress gibi Oberlo ve Exchange Marketplace eklentilerini yükleyin. Bununla beraber mağazanızın ayarlarından para birimini değiştirin. Ayarlar sekmesi sol alt kısımda Settings yazan yerdir. Buraya girin daha sonra General kısmına tıklayıp son kısımdan mağaza para birimi dolar olarak değiştirin. Çünkü sistem ülkemiz nedeni ile para birimini TL şeklinde ayarlayacaktır.

Shopify Mağazamıza Ürün Ekleme

Kabaca yukarıda anlattığım gibi mağazayı oluşturduk. Theme kısmından da basit bir tema seçtik. Sıra geldi ürün yüklemeye. Bunun için aliexpress.com üzerinde seçtiğimiz mağazaya gidiyoruz. Mağazayı açıp ürünleri tek tek ayrı sayfalarda açıyoruz. Sonra tarayıcımız üzerinde Oberlo eklentisini yüklemek için Google Chrome mağazasına gidiyoruz ve eklentisi yüklüyoruz. Sonrasında ise açtığımız ürünlere gidiyoruz ve sayfanın en üst kısmında solu gösteren oka benzer Oberlo simgesine tıklıyoruz ve o ürünü mağazaya ekliyoruz. Tüm ürünler için aynı işlemi yapıyoruz.

Ürünleri mağazamıza yükledik ancak sitemizde şuan görünmüyor. Bu aşamada Oberlo üzerinde beklemededir. Bunun için sitemize gidip oberlo eklentisine tıklayın ve sayfayı açın. Ürünler sayfasından ürün isimlerini kısaltın. Tavsiye 3 kelimeden fazla yazmamanızdır. Bu şekilde 20-40 arası ürün yüklemeniz yeterli olacaktır. Daha sonrasında ise mağazamıza ürünleri seçip gönderiyoruz hepsi bu kadardır.

Oluşturduğumuz Shopify Sitesini Satıyoruz

Shopify ile para kazanmak için oluşturduğumuz sitemizi satabilmek için pazara sunmamız gerekli. Shopify hizmeti olan exchangemarketplace.com bu hizmeti vermektedir. Bunun için başta eklentisini sitemize yüklemiştik. Dilerseniz Facebook grupları üzerinde de satabilirsiniz. Pazara sunmak için exchangemarketplace.com adresine gidin ve mağazanızın ismini yazıp onaylayın. Sonrasında ise size form sunulacak bu kısımları doldurun ve mağazanızı pazara sunun.

Bu konuda size tavsiyem satışa çıkarmadan önce sosyal medya hesaplarını da açın. Sonuç itibari ile müşteri bir yatırım yapmayı düşünüyor ve bunun için sosyal medya hesabı olan mağaza daha cazip gelecektir. Ayrıca neden benim mağazamı alsın diye düşünmeyin ki bu mağazayı oluşturmak bilmeyen için 1 günden fazla sürer. Amerikalı ise bu süre yerine para vermeyi seçer. Mesela örnek hazırladığım bu styledthese.myshopify.com mağazayı 100 dolara satışa sundum. Şuan için 80 dolar teklif verildi ama vermedim ki 100 Dolar hedefim. Ayrıca dikkat ederseniz yazımda sizlere detaylı şekilde anlatmadım. Kabaca nasıl yapacağınızı gösterdim ki bunun nedeni deneyip görmenizdir. Aksi durumda hazır işe yeteri kadar emek vermezsiniz.

Shopify İle Para Kazanma Adına Oluşturduğum Örnek Shopify Siteler

Toplamda 8 site oluşturdum ama elimde sadece 4 tane kaldı. O sitelerin adı ise :

  • styledthese.myshopify.com 100 Dolar
  • stylewatchmaker.myshopify.com 75 Dolar
  • urwatchshop.myshopify.com 50 Dolar
  • stylewatchs.myshopify.com 50 Dolar

şeklindedir. Yanlarına da fiyatlarını yazdım. İsteyen olursa TL olarak satışını size de yapabilir ve geliştirme için yardımcı olabilirim. 100 Dolar olanda 40 dolarlık bir ürün satışı yapıldı. Yani amaç mağaza satmak olsa da arada bu tarz bonuslar da olmuyor değil. Hemen ürünü alıp gönderdim ve 25 dolar kar elde etmiş oldum.

Ödemeleri ise ben Payoneer ile alıyorum. Payoneer hakkında bilginiz yoksa Payoneer Nedir? başlıklı yazımı tıklayıp okuyabilirsiniz. Bu aracı sadece mağaza satışında değil aynı zamanda sitelerden gelen siparişler için de kullanıyorum. Çünkü sitelerden kredi kartı ile satış yapmak isterseniz firma olmanız veya PayPal kurumsal hesap sahibi olmanız gerekli. Bu nedenle Payoneer ile manuel ödeme almak tek çare oluyor.

Shopify Mağaza Kurulum Eğitimi İstermisiniz?

Bu yazım sizlere kabaca bir yol gösterecektir. Detaylar için bir eğitim almanızı öneriyorum. Piyasa da ücretsiz verilen eğitimler olduğu gibi 150- 500 Dolar arası talep edenler de mevcuttur. Öncelikle bunları araştırın derim. Daha sonrasında ise ben de ücretli şekilde sizlere yardım edebilirim. Bununla beraber satışa sunduğum mağazalardan birini alırsanız ayrıca size gerekli bilgilendirmeyi yapacağım. Yani tek bir ücret ile hem mağaza hem de bilgilendirme eğitimini almış olacaksınız. İstanbul'da iseniz yüz yüze de telim edip eğitimi size verebilirim. Bunun için iletişim kısmında bana ulaşmanız yeterlidir.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Ayrıca güncel içeriklerimden haberdar olmak için aktif olan Instagram, Twitter ve Facebook sayfalarımdan beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.