Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Network Marketing Nedir?

Network Marketing Nedir?
Network Marketing Nedir?

Çağımızın en iyi ticaret modellerinden biri Network Marketing yani ağ pazarlama sistemidir. Üstelik bu iş modeli gün geçtikçe daha fazla ilgiyi üzerine çekmektedir. Çok katlı pazarlama sistemi olarak kesin duymuşsunuzdur. Tabi burada sakın saadet zincirleri ile karıştırmayın. Söz ettiğim iş modeli Doğrudan Satış, tamamen yasal ve devletin kanunlarına tabi olarak çalışan sistemdir. Bir ekip işidir desem de yanlış olmaz. Sistemi kabaca şu şekilde anlatabilirim:

Normal bir ticaret sisteminde ürünün bir maliyeti vardır. Mesela ürünümüz 100 TL olsun. Bu ürün önce toptancıya gidecek değil mi? Haliyle toptancı aldığı mala belirli bir yüzde koyacak ve o şekilde bayilerine dağıtacak. Toptancının da 30 TL koyduğunu düşünelim. O zaman malın bayiye geliş fiyatı oldu 130 TL. Yine bayi müşterilere satış yaparken üzerine kar koymak zorunda. Bayide 20 TL koysun. Sonuç olarak müşteri bensem 100 TL'ye mal olan ürünü 150 TL'ye almış olacağım. Tabi iş kısa sürsün diye toptancı ve bayi diye ayırdım. Aslından aracı olarak daha çok kademe olduğu kesin. Bu normal ticaretti. Şimdide Network Marketing sistemine bakalım.

Yazımındaki BaşlıklarNetwork Marketing sisteminde bayi veya toptancı gibi firmasal oluşumlar yok. Üretici ve üreticinin distribütörleri var. Bir nevi bayileri de denilebilir. Ancak bu bayilik sistemi bireysel. Yani bir şirket olmanıza gerek yok. Ayrıca distribütöründe bir nevi bayilik verme yani ekibini oluşturma imkanı da var. Bir fabrikada çalışıyor olabilirsiniz veya bir ev hanımı, öğrenci olabilirsiniz. Hiç bir engel olmadan herkese açık bir sistemdir. Başta ürünün fiyatını 100 TL olarak belirlemiştik. Ancak satışı 150 TL oluyordu. Network Marketing sisteminde ise maliyetin üzerindeki 50 TL distribütörlere dağıtılmaktadır. Dağıtım şekli ise firmanın çalıştığı Network Marketing sistemine göre değişmektedir. Network Marketing sistemi hakkında tam olarak bilgi sahibi olmak için aşağıdaki tanıtım videosunu izlemenizi öneririm.

Şimdi bu sistemler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Kazanç Metotları

Ben şahsen Network Marketing sistemi ile 2004 yıllarında tanıştım. Bir çok kurumla ve ekiple çalışma imkanım oldu. Kişisel nedenlerden dolayı büyük bir girişim yapmadım. Ancak uzaktan uzağa yıllarca bu sistemi ve firmaları inceledim ve hala inceliyorum. Bu süre zarfından bir çok dorudan satış sistemi çıkardığını söyleyen firmalara rastladım. Ancak genel olarak tüm firmalar şimdi vereceğim bu dört sistem üzerine çalışmaktadır. Şimdi bakalım neymiş bu sistemler.
Unilevel Sistemi: Doğrudan satışın bir ekip işi demiştim. Siz ürün satışından anlamayabilirsiniz. Ancak bir ekip kurarak muhteşem gelir elde edebilirsiniz. Unilevel sisteminde birinci kademenize ekleyeceğiniz üye sayısında sınır yoktur. Sonraki kademelerde komisyonlar azalır. Şöyle ki birinci seviyeden %10 kazanıyorsanız 8. seviyeden %2 kazanırsınız. Tabi bu kademe sayısı firmaya göre değişir. Çalışmayı düşündüğünüz firmanın sistemini incelemeniz önemlidir.
Breakaway Sistemi: Network Marketing sisteminde firmaların oluşturduğu kariyer basamakları vardır. Mesel 10 alt üyeniz varsa müdür, 100 üyeniz varsa altın müdür gibi. Breakaway sistemi ise Unilevel sistemi ile aynı sayılabilir. Sadece tek ve önemli bir farkı vardır. Fark ise size bağlı alt üyelerinizden biri veya firma tarafından belirlenen sayıda alt üyeniz kariye atlamadan sizde yeni bir kariyere yükselemiyorsunuz. Bunun en güzel tarafı ise alt üyenize kesinlikle yardım etmelisiniz ki hem siz hem o kazansın.
Matrix Sistemi: Bu sistemde ise en fazla kazanacağınız para bellidir. Belli bir kademeden sonra üyelerden para kazanamazsınız. Mesela 5x8 sistemi ile çalışan bir Network Marketing sisteminde birinci kademenize kayıt olabilecek en fazla kişi sayısı 5'dir. Aynı şekilde alt üyelerde de bu şekildedir. Benim sevmediğim bir modeldir. Ancak yaygın olarak çoğu firmadan kullanılır.
Binary Sistemi: Bu sitemi saadet zincirlerinde de duymuşsunuzdur. Zaten bu nedenden dolayı Binary Sistemi denildiğinde bir önyargı oluşur. Basit olarak iki kolunu olur. Aynı şekilde her kolunuzun da iki kolu. Bu şekilde sınırsız koldan kazanç imkanı sunar. Genellikle aylık, günlük veya haftalık şekilde kazanca üst bir limit belirtilir. Koldaki toplam ciro üzerinden komisyonunuz hesaplanır.
Bu sistemler genel kullanılan sistemlerdir. Elbette farklı şekilleri ile karşılaşabilirsiniz. Ancak temel mantık genelde bu sistemlere dayanır.

Network Marketing Kazanç Metotları

Network Marketing konusunda firma seçimi oldukça önemlidir. Benim kişisel fikrim ise firmadan önce ekip lideriniz ve ekibiniz önemlidir. Neden derseniz eğer ekip lideriniz size iyi bir rehber olmaz ise kazanamazsınız. İşin ilginç kısmı budur. Ekip liderleri genelde sizi destekler. Bazen nadir olarak sizi kullanmak isteyenlerde çıkabilir. Bu nedenle mağdur olmamak adına çok dikkatli şekilde araştırma yaparak karar vermelisiniz. İşinize yaraması ve fikir sahibi olması açısından çalıştığım bir kaç firmayı geçmiş yıllarda analiz etmiştim. Elbette sistemleri değişmiş olabilir. Genel olarak bilgi almak önceden hazırladığım Network Marketing Sırları isimli e-kitabımı okumanızı öneririm. Hemen aşağıdaki aksiyonlardan birini yerine getirerek Yandex Disk üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Network Marketing Sırları E-Kitabını Tıklayın ve İndirin

Network Marketing Kazanç Yöntemi İçin Önerilerim

Öncelikle ücretli veya bedava blog ve site kurmak için acele etmelisiniz. Sonrasında ise sosyal medya hesapları açmalısınız. Tabi ki bunları aktif şekilde de kullanmaya devam etmelisiniz. Siteniz veya bloğunuz üzerinden e-mail adresleri toplayabilirsiniz. Bunun için ücretsiz ürünler veya hizmetler sunabilir ve karşılığında e-mail adresi talep edebilirsiniz. Aynı şekilde sosyal medya hesaplarınız çekilişler yaparak işiniz ve ekibiniz hakkında paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Eğer sistemi oturtursanız gerçekten tıkır tıkır işleyen size ait bir işiniz olabilir. Sizinde çalıştığınız firmalar var ise kazandığınız tecrübeleri firma belirtmeden yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Son tavsiyem ise seçeceğiniz firma kesinlikle Doğrudan Satış Derneği üyeleri arasında yer alsın. Sonrasında mağdur olabilirsiniz.

Network marketing işinde başarılı olmak için iyi uzman desteğine ihtiyacınız olacak. Bu kapsam size muhteşem bir tavsiyem olacak. Hasan Çevik tarafından hazırlanan ve kendisine ilk 6 aydan sonra 50 bin TL üzeri araç alacak kadar kısa sürede para kazandıran bu sistemin detaylarını sunuyor. Hemen buradan detaylı bilgi alarak siz de bu büyük pastadan payınızı alabilirsiniz.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.