Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Krizi Aşmanın Yolları

Krizi Aşmanın Yolları
Krizi Aşmanın Yolları

İster kendi işinizin sahibi olun, isterseniz bir özel firma çalışanı olun zaman zaman sizin de ekonomik krizi aşmanın yolları ile başa çıkmanız gerekebilir. Özellikle son yıllar da yaşanan ekonomik olumsuzluklar son günlerde Google üzerinde kriz nasıl yönetilir, kriz yönetimi veya krizden nasıl çıkılır vb. sorular şeklinde aranmaktadır. Ben de bu kapsam sizlere rehberlik edecek veya en azından kafanızda bir yol haritası oluşturmanıza yardımcı olacak krizi aşmanın yollarını adım adım bu yazımda aktaracağım. Bu adımları uygulama konusunda kesinlikle tereddüt etmeyin derim. Zira hazırlanan adımlar günümüz şartları değerlendirilerek size sunulmuştur. Şimdi başlıklar halinde krizi aşma yolları nelermiş bakalım.

Teknoloji ve Bilgiyi Birleştirip Kullanın

Bildiğiniz gibi bilgi çağımızın en büyük parasal kaynağıdır. Bilgi ile ülkeler yıkılabilir, firmalar ileri derece kar elde edebilir. Kısaca bilgi sayesinde içinde bulunduğunu dünyanın lideri olabilirsiniz. Bilgiyi elde etmenin elbette kolay olmadığının farkındayım. Ancak eski zamanlarda olduğu gibi de zor olmadığını biliyorum. Özellikle teknolojik gelişmeler sayesinde bir bilgisayarın başına geçerek sektörünüz hakkında veya rakipleriniz hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Elbette bu ulaşım yasal ve yasal olmayan diye ayrılabilir. Her ne şeklide olursa olsun kesinlikle bilgiye ulaşım için teknolojiyi kullanmak önemlidir.

Başka bir senaryo olarak düşünmek gerekirse, bir işe girmeden önce veya geliştirmeden önce internet üzerinde detaylı inceleme ile o sektör hakkında bilgi alabilirsiniz. Böylece daha işe başlamadan olası krizlerin neler olacağını görebilir ve böylece krizi aşma yolları kafanda daha rahat canlanabilir. Bu sadece firmasal açıdan değil en basit bir internet sitesi kurulumunda bile izleyebileceğiniz bir yöntem olmalıdır.

Krizi Çözümü Öncesi Psikolojik Sağlınız Önemli

Psikolojik sağlığımız hem özel hayatımız için hem de iş hayatımız için oldukça önemlidir. Bu önem kriz zamanları oldukça artmaktadır. Psikolojik açıdan işiniz için kendinizi hazırlamalı ve her zaman olacaklar karşısında soğuk kanlı olmayı başarmalısınız. Yani bir ekonomik krizi aşmanın yolları düşünülmeden önce kendi psikolojinizi göz önüne almalısınız. Sonuçta siz sağlam olursanız atacağınız adımlar da sağlam olacak ve kısa sürede içinde bulunduğunuz krizden çıkacaksınız.

Bu aşamada yapabileceğiniz en önemli adım size psikolojik açıdan engel olan veya atacağınız adımların olumsuz olmasını arttıran etkenleri ortadan kaldırmaktır. Aslında bu sadece kriz zamanlarında değil tüm hayatınız boyunca izlemeniz gereken bir yöntem olursa başarı sizin için daha kolay olacaktır.

Krizi Aşmanın Yolları Sizi Hızlıca Sonuca Götürmeli

İçinde bulunduğunuz ekonomik krizin ne kadar derin olduğunu sizden daha iyi kimse bilemez. Bu aşamada ise ürettiğiniz veya elde ettiğiniz çözümler sizi en kısa süre de sonuca götüreceğinden emin olacağınız yollar olmalıdır. Krizi aşma süresi ne kadar kısa olursa siz de o kadar rahatlamış olacaksınız. Belki düzgün yönetilen krizi aşma adımları sayesinde çevreniz veya çalışanlarınız içinde bulunduğunuz durumu kavraman kurtulmanızı sağlayacaktır.

Elbette ister bireysel olsun ister kurumsal olsun bu aşamalarda çok iyi bir araştırma yapmalı veya yaptırmalısınız. Bunun için en bilindik yöntem bir uzman desteği almaktır. Krizi aşma yöntemleri izlenirken her adımda size destek olabilecek bir danışmanınızın olması size ek artılar sağlayacaktır.

Ekonomik Krizi Aşmanın Yolları Nasıl Uygulanmalı?

Bu kısma kadar elimizde kullanabileceğimiz gerekli tüm bilgileri toplamış oluyoruz. Geriye kalan ise doğru şekilde bu verileri kullanarak çözüme ulaşmaktır. Bu aşamaya geçmeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta elinizde bulunan bilgilerin güncelliğidir. İşte bu aşama da size neden interneti kullanmanızı önerdiğimi daha iyi anlatmış oluyorum. Çünkü dijital ortamda elde edeceğiniz bilginin bir oluşum veya yayın tarihi bulunur. Bu ise size sizin elinizdeki bilginin güncelliğini sunmaktadır.

Tüm bilgileri elde ettikten sonra yapacağınız tek iş izleyeceğiniz yolu çizmek yani yazıya dökmek olmalıdır. Bunu isterseniz ekibiniz ile isterseniz kendiniz bir uzman yardımı ile yapabilirsiniz. Sonuçta önemli olan izleyeceğiniz krizi aşma yolları neler olduğunu kağıda dökmenizdir. Bundan sonra ki önemli nokta ise hazırladığınız bu adımları atlamadan uygulamaktır.

Sonuca Odaklanmak Neden Önemlidir?

Bir işe başladığınız zaman yani kafanızda planınız ve sonucunu gördüğünüz bir aksiyonu almadan önce karşılaşacağınız sorunları düşünmek elbette size katkı sağlar. Ancak çoğu girişimcilik yapacak kişinin atladığı adım bu noktaları gereğinden fazla düşünmektir. Sizin yapabileceğiniz en önemli iş sadece sonuca odaklanma olmalıdır. Zaten bir firmaysanız veya uzman desteği alıyorsanız karşılaşacağınız adımları sizden önde size sunarlar. Çünkü uzmanlar daha önceden sektör hakkında detaylı araştırma yaparak önemli veriler ışığında size yol çizmektedirler.

Kriz yönetimi konusunda son zamanlar baya bir danışmanlık firması kuruldu. Malum ülkemizde de ekonomik kriz kendini gösterinde bu tür girişimlerin önemi de artmış oldu. Elbette bu tarz bir danışmanlık hizmeti almanın bedeli oluyor. Bu nedenle sizlere öncelikle profesyoneller tarafından hazırlanan kaynakları öneriyorum. Hem ulaşması kolay hem de ekonomik açıdan sizi zorlamayacaktır. Bu noktada sizlere Kıvanç Galip Över’in Krize Son isimli eserine sahip olmanızı öneririm. Dijital ürün olduğu için telefon, tablet veya bilgisayarınıza indirip saat önemi olmadan anında ulaşabilirsiniz. Krize Son isimli önerdiğim kitaba ulaşmak için tıklayın...

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca güncel içeriklerimden haberdar olmak adına Twitter, Facebook veya Instagram hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.