Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Yatırım Gerektirmeyen Yeni Nesil İş Modelleri

Yatırım Gerektirmeyen Yeni Nesil İş Modelleri
Yatırım Gerektirmeyen Yeni Nesil İş Modelleri

Günümüzde birçok girişimci, başarılı olmak için yüksek miktarda sermaye yatırımı yapmanın gerekliliğine inanır. Ancak, yatırım gerektirmeyen yeni nesil iş modelleri de mevcuttur. Bu iş modelleri, özellikle işletmelerin düşük bütçelerle başlamak istediği durumlarda oldukça avantajlıdır. İşte yatırım gerektirmeyen yeni nesil iş modelleri hakkında bilmeniz gerekenler:

E-Ticaret

E-ticaret, son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. İnternet üzerinden ürün veya hizmet satışı yapmak, düşük maliyetlerle başlayabileceğiniz bir iş modelidir. Bunun için, bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Hatta size bir fırsattan söz edeyim. Dünya çapında birçok firmanın kullandığı Shopify kullanın. Dilerseniz aylık sadece bir dolar ödeyip aynı fiyatla üç kullanabilirsiniz. Fırsatı değerlendirmek isterseniz hemen Shopify.com adresine tıklayın.

İçerik Pazarlama

İçerik pazarlama, müşterilerinizi çekmek ve markanızı tanıtmak için içerik üretmek ve paylaşmak anlamına gelir. İçerik pazarlama, düşük maliyetli bir iş modelidir. Forumlar veya sosyal medya gibi dijital platformlar üzerinden yapılabilir. Hatta ücretsiz blogspot.com alt yapısı ile güzel bir blog açarak müşteri kazanabilirsiniz. En güzel yöntem ise yabancı diliniz çok çok az olsa bile Fiverr, Upwork vb. platformlarda da kolayca içerik pazarlama konusunda iş bulabilirsiniz.

Blogging Yani Blog Yazarlığı

Blogging, internet üzerinde günlük veya düzenli olarak içerik üretmek anlamına gelir. Bu içerikler, bir blog sitesinde paylaşılabilir ve ziyaretçilerinize fayda sağlamak için yazılabilir. Blogging, düşük maliyetli bir iş modeli olmasının yanı sıra, birçok kişi için bir hobi veya tutku haline de gelebilir. Etliye sütlüye karışmadan ben yazıp paramı alayım derseniz Fullsepp platformuna göz atın derim. Konu hakkında dilerseniz Fullsepp nedir? Nasıl Para Kazandırır? konulu içeriğime göz atabilirsiniz.

Danışmanlık Yapın!

Danışmanlık, uzman olduğunuz bir alanda danışmanlık hizmeti vermek anlamına gelir. İşletmelerin ve bireylerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olarak para kazanabilirsiniz. Danışmanlık, düşük maliyetli bir iş modelidir ve işletmelerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olma fırsatı sunar. Örnek isterseniz SEO konularında danışmanlık için AliaRior.com/seo-analiz-hizmeti sitesine bakabilirsiniz. Başka bir örnek ise dijital pazarlama danışmanlığı için FidanDanismanlik.com sitesi olacaktır.

Freelance Çalışma Yöntemini Deneyin

Serbest çalışma anlamına gelse de yine de yükümlülükleriniz var. Freelance çalışarak, uzman olduğunuz bir alanda iş yapabilirsiniz. İnternet üzerinden freelance çalışma platformlarına kayıt olarak iş bulabilirsiniz. Benimde çalıştığım Bionluk sitesi ülke içi hizmetler için deneyebilirsiniz. Tabi tavsiye Upwork veya Fiverr üzerinden yabancılar hizmet vermektir. Yurt dışı iş alımları konusunda Linkedin'de iyi bir kaynaktır.

Affiliate Marketing

Satış ortaklığı, bir ürün veya hizmetin satışını yapmak için başka bir kişi veya şirketin ürün veya hizmetlerini tanıtmak anlamına gelir. Tanıtımını yaptığınız ürün veya hizmet satıldığında, belirli bir komisyon kazanabilirsiniz. Bu iş modeli, düşük maliyetli olmasının yanı sıra, pasif gelir elde etme fırsatı sunar. Konu hakkında daha önce yazdığım Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazıma göz atınız.

Uzaktan İşletme Yönetimi Yapın!

İşletme yönetimi, bir işletmenin operasyonlarını planlama, yönetme ve kontrol etme sürecidir. İşletme yöneticisi, danışmanlık, finansal planlama, pazarlama ve satış gibi birçok konuda destek verir. Bu iş modeli, özellikle girişimcilerin işlerini büyütmek ve yönetmek için başvurabilecekleri düşük maliyetli bir seçenektir. Bu konuda uzman olmanız gerektiğini unutmayın.

Online Eğitimler Verin!

İnternet üzerinden dersler vererek para kazanabileceğiniz bir iş modelidir. Bu iş modeli, özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha da popüler hale gelmiştir. Önceden kayıtlı eğitimleri veya canlı eğitimleri sunarak para kazanabilirsiniz. Aklınıza gelen her konu için bu işi modellemek mümkün. Udemy gibi platformlar ilk bakışta aklınıza gelebilir. Kişisel önerim kar oranı bakımından Udemy çok az veriyor. Bunun yerine eğitimi canlı verin. Diğer alternatif ise Google Drive üzerinden ödeme sonrası link paylaşın. Geçici süreli paylaşırsanız iyi olur.

Podcasting Yayınlayın

Podcasting, internet üzerinden dijital olarak yayınlanan radyo programlarıdır. Podcasting, düşük maliyetli bir iş modelidir. Birçok insanın podcast yayınlamasına izin veren birçok platform mevcuttur. Bu iş modeli, özellikle uzman olduğunuz bir konuda veya ilgi duyduğunuz bir alanda podcast yayınlama fırsatı sunar. Ülkemizde de yeni olan accessland.live sitesi üzerinden tamamen ücretsiz postcastingler yayınlayabilirsiniz. Bu platformda da eğitimlere katılmak isterseniz "ACSL21607" bu indirim kodunu kullanın.

Dropshipping Yapın

Stoksuz e-ticaret, bir ürünü stoklamadan satmak anlamına gelir. Ürünler müşteriye doğrudan tedarikçiden gönderilir ve işletme, ürünün satışından elde edilen kazancın bir kısmını alır. Dropshipping, düşük maliyetli bir iş modelidir ve birçok girişimci tarafından tercih edilir. Stoksuz yapılan bu e-ticaret modeli için ülkemizde firma kurmak gerekebilir. Bu nedenle yurt dışında çalışmak dolar kazancı bakımından daha mantıklı. Şirket kurmadan dropshipping yapma konusu ilginizi çekiyorsa Minihomy Partners İle Stoksuz E-Ticaret Yapma Yöntemi başlıklı içeriğime göz atın.

Yatırım Gerektirmeyen İş Modelleri Konusunda Sonuç

Dijital dünyanın gelişmesi sayesinde internetten para kazanmak kolaylaştı. Yukarıda saydığım genel iş modellerine kendi çapınızda eklemeler yapabilirsiniz. Aslında mantık olarak izlemeniz gereken yol bir soruna özüm üretmek olmalıdır. Bunun için de ya sorun oluşturmalı yada sorunu bulmalısınız. Gücünüz yoksa sorun oluşturma zaman kaybı olur ve önerdiğim bir yöntem değildir. Örnek olması bakımından işletmelerin ihtiyaçlarını araştırın. Küçük işletmeler sosyal medya içerikleri konusunda eleman çalıştırmak istemez. Ben de bu konuda ne yapabilirim diye düşünün. Benim bulduğum yol profesyonelce hazırladığım şablonları sunmak oldu. İlana göz atmak isterseniz tıklayın. İçeriğimi beğendiyseniz teşekkür amacı ile bi kahve☕ ısmarlayabilirsiniz. O kadar değil diyorsanız sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşım yapın. En güncel içerikler ve paylaşımlar içinde Instagram, Facebook ve Twitter sayfalarımı takip edin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.