Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Web Sitesinden Para Kazanma Yolları

Web Sitesinden Para Kazanma Yolları
Web Sitesinden Para Kazanma Yolları

Artık internetin yaygınlaşması sayesinde dileyen herkes bir web sitesi veya blog sahibi olabiliyor. İster ücretli isterse ücretsiz olarak birçok seçenek mevcut. Elbette web sitesi açmak ne kolay olursa olsun bu sitenin sürekliliğini sağlamak o kadar kolay olmayabilir. Genel olarak bir web sitesi veya blog açmanın amacı ne olursa olsun sonu para kazanmak oluyor. Yani başlangıçta hobi amaçlı bir blog veya site açsanız bile zaman geçtikçe ve teklif geldikçe istemeden de olsa bu işten para kazanmaya başlıyorsunuz. Sonunda ise istemeden de olsa para geldiği için daha çok bu işe sarılıyorsunuz. Bu yazımda da sizlere kanıtlanmış ve benimde kullandığım web sitesinden para kazanma yolları hakkında bilgi vereceğim. Paylaşacağım para kazanma yöntemlerinin 10 yolu ile eminim siz de kazanmaya başlayacaksınız. Üstelik web sitenizin durumuna göre bu yollardan para kazanmak sanıldığı gibi uzun süre almamaktadır. Yani gerçek manada bloğunuzun günlük 150 ve üstü ziyaretçisi var ise emin olun para kazanabilirsiniz. Çünkü vereceğim yöntemler arasında ziyaretçi sayısının önemi olmayan yollarda var. Yani alakasız bin ziyaretçi yerine alakalı 100 ziyaretçi size daha çok para kazanacaksınız.

Web sitesinden para kazanma yollarına geçemeden önce eğer bir web siteniz yoksa hemen kısa süre içinde kurmak için Wordpress Başlangıç Rehberi sayfasını ziyaret etmenizi öneririm. Bu önerimde sadece site kurmak değil sitenizi kurduktan sonra da geliştirmeniz adına bilmeniz gereken tüm bilgileri bulacaksınız. Şimdi başlıklar halinde web sitesinden para kazanma yolları nelermiş inceleyelim.

1- Web Sitesinden Para Kazanma: E-Posta Pazarlama Yöntemi

Web sitesinden para kazanma yöntemleri denildiğinde herkesin aklına sık gelmeyen yollardan biri e-mail pazarlamadır. Web sitesi ile ne alaka diye sakın düşünmeyin. Çünkü sağlam bir e-mail listesi size servet kazandırabilir. Bu sağlam listeyi oluşturmak içinde web sitemiz tarla vazifesi görecektir. Nasıl ki tarlaya tohum ekilir ve ürün beklenir ise sitemizde de sunduğumuz abonelik formları ile tarlamızı oluşturmuş oluyoruz. Daha sonra da bu listeye e-posta pazarlama yöntemi ile e-mailleri göndererek tohumu atmış oluyoruz. Geri dönüş ise biz para kazanma oluyor.

Şuan ziyaret ettiğiniz sitemde bile abonelik formu ile karşılaşmışsınızdır. Özellikle Pop-Up tarzı abonelik formları muhteşem geri dönüşümler sağlıyor. Genel olarak dünya çapında yapılan araştırmalarda web sitelerin Pop-Up formlar ile abone kazanma oranı %65'e yakın. Yani en çok aboneler bu formlar sayesinde kazanılıyor. Çünkü ziyaretçi uzun süre kalmadan form ortaya çıkmıyor. Uzun süre kalan ziyaretçi ise o sitenin konusu ile ilgili olan kişiler oluyor. Dolayısı ise oluşan liste tamamen konu ile ilgili kişilerden oluştuğu için yapacağınız ürün veya hizmet sunumları size muhteşem kazançlar elde etmenizi sağlayacak. Bununla beraber elbette sitenizin ziyaretçi sayısını da arttıracaktır.

2- Bloğunuzda Ürün veya Hizmet Tanıtımları Yaparak Para Kazanma

Aylık kazancımın yaklaşık %25'i ürün veya hizmet tanıtımları sayesinde olmakta. İnternet üzerinden sunulan ürün veya hizmetlerin neredeyse hepsinin bir ortaklık sistemi mevcut. Bu ortaklık sistemlerine üye olup siteniz üzerinden tanıtım içerikleri sunarak muhteşem gelirler elde etmeniz mümkün. Hatta sitenizin durumu iyi olursa benim gibi firmalar size ulaşarak sponsor içerikler yayınlama teklifi sunabilir.

Ürün veya hizmet bulma konusunda sıkıntı yaşayacağınızı asla düşünmeyin. Bunun için birçok site havuzu mevcut. Mesela güzellik ürünleri, kilo kontrol ürünleri veya hizmetleri, oyunlar vb. birçok konuda tanıtım içerikleri yayınlayarak para kazanmak için Reklam Action veya Admitad gibi havuzları önerebilirim. Bununla beraber sitenizde sponsor içerikler yayınlatmak isteyenler için bir bilgi sayfası oluşturmanızı öneririm. Mesela isinburada.com üzerinden içerik yayınlamak isteyen için hazırlamış olduğum Sponsor Olun! sayfasına göz atabilirsiniz.

3- Dijital Ürünler Oluşturup Web Sitenizden Satarak Para Kazanın

Bloğunuzun veya sitenizin konusuna göre dijital ürünler oluşturarak para kazanmak oldukça iyi bir fikir. Buna birçok örnek verilebilir. Mesela diyet konuları sunduğunuz bir bloğunuz var ise uzman görüşü ile onaylanmış diyet listeleri içeren e-kitaplar satabilirsiniz. Bunun dışında yazılım veya kendi bestelediğiniz müzikler bile olabilir. Yani web sitesinden para kazanma yolları için en etkili ürünü oluşturup sürekli kazanç sağlayabilirsiniz. Ürün dijital olacağı için müşteri anında ulaşabilecek ki bu da 7 x 24 sizin için açık bir mağaza gibi kazanç getirebilecek durumda olacaktır.

Dijital ürün oluşturma konusunda ise en çok tercih edilen yöntem e-kitap oluşturmadır. Hatta bu site içinde E-Kitap Arşivi sayfasına göz atarak nelerin satışta olduğuna göz atabilirsiniz. Bununla beraber kendinize ait e-kitap oluşturma konusunda bilginiz yoksa veya uzman desteği almak isterseniz E-Kitap Kazançları Eğitimi'ne göz atmanızı öneriyorum. Böylece oluşturduğunuz e-kitabınızı sitenizin dışında diğer Google Play Store gibi dünya pazarlarına da sunma yöntemini öğrenebilirsiniz.

4- Web Sitenizde Reklam Alanları Sunma Yöntemi İle Para Kazanma

Bir web sitesinde sağında solunda veya bu sitede olduğu gibi uygun alanlarda sponsor alanları görebilirsiniz. Bu alanlar sitenizde reklam yapmak isteyenler tarafından aylık veya haftalık şekilde kiralanır. Bu en iyi kazanç yöntemidir. Bununla beraber Google Adsense, Adnow veya Bidvertiser gibi platformlarının reklamlarını da bu alanlarda yayınlamanız mümkündür. Bu sistemler ise size peşin para vermezler. Sadece tıklama veya gösterim sayınıza göre para verirler. Eğer siteniz üzerinden Google Adsense reklamları yayınlama imkanınız yok ise Adsense Alternatifi Siteler başlıklı yazıyı incelemenizi tavsiye ederim.

Bu hizmeti sunarken dikkat etmeniz gereken ise Google'un gözüne fazla batmamaktır. Özellikle metin bağlantıları şeklinde reklam veriyorsanız yani backlink amaçlı Google sizi radarına alabilir. Bu tarz reklam verenleri ince eleyip sık dokuyarak seçmeniz sitenizin geleceği açısından önemlidir. Bunun için en yol bu tarz reklamların organik gibi gösterilmesidir. Bu yöntem hem siteyi ziyaret edenleri hem de Google'u memnun edecektir.

5- Bilginizi ve Uzmanlığınızı Paraya Dönüştürün

Bir konuda uzman veya profesyonel şekilde araştırma yapmış olabilirsiniz. Bu bilgilerin size güzel paralar kazandıracağını biliyor musunuz? Birçok blog veya web sitesi sahibi danışmanlık adı ile bu yönde hizmetler satmaktadır. Hizmetleri satabilmek adına var olan bir sitenizi veya sadece satacağınız hizmete özel bir web sitesi kurabilirsiniz. Bu konu hakkında size önerim Wordpress Başlangıç Rehberi sayfasına göz atmanız olacaktır.

Web sitesinden para kazanma yollarının başında gelen bu yöntem için ödemeleri çeşitli yollardan almanız mümkün. Ülke içinde bankanıza havale şeklinde alabilirsiniz. Bununla beraber Shopier gibi ödeme araçları kullanarak "Hemen Ödeme Yapın" tarzında butonlar oluşturmanız mümkün. Eğer bu hizmeti yabancı ülkelere yapacaksanız bunun içinde ödeme aracı olarak size Payoneer sistemini öneririm. Payoneer kullanımı hakkında bilgi edinmek isterseniz daha önce yazmış olduğum Payoneer Nedir? başlıklı içeriğime göz atabilirsiniz.

Son olarak bu şekilde para kazanan örnek bir site isterseniz iddaa danışmanlığı hizmeti veren siteyi buradan inceleyebilirsiniz.

6- Satış Ortaklığı Yaparak Web Sitesinden Para Kazanma Yöntemi

Bu yöntem kazançlarımın neredeyse %70'ini oluşturmaktadır. Satış ortaklığı adından da anlaşılacağı gibi bir ürün veya hizmetin satışına aracılık yaparak para kazanma yöntemidir. Daha geniş bilgi isterseniz daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımı incelemenizi öneririm.

Bu yöntemim avantajı ise müşteri veya ürün ile uğraşmanız gerekmiyor. Siz sadece Odaklı PazarReklam Action, Click Merkez, Clickbank, Rakuten Marketing veya Admitad gibi satış ortaklığı havuzlarından sitenize uygun ürünlerin satış linkini alır ve paylaşarak para kazanırsınız. Ayrıca bu havuzlardan seçtiğiniz ürün veya hizmet ile alakalı güzel bir içerik hazırlayıp yazı içinde affiliate yani satış ortaklığı linklerinizi yerleştirebilirsiniz. Böylece gerekleşen satışlardan yüksek miktarlarda komisyon kazanırsınız.

7- Sitenizde Ücretli Üyelik Oluşturarak Para Kazanma

Web sitesinden para kazanma yollarının başında özel üyelikler oluşturmak ilk akla gelen yöntemdir. Bu yöntemde sitenizin belirli bölümlerini özel kullanıcılara sunabilirsiniz. Bunun için aylık, haftalık veya yıllık ödemeler talep edebilirsiniz. Özellikle oyun, forex veya para kazanma konularında birçok site bu yöntem sayesinde iyi kazançlar elde etmektedir. Ayrıca bu hizmetler için çeşitli Whatsapp veya Telegram grupları kurarak kazancınızı katlamanız mümkündür.

Siteniz için bu şekilde kısımlar oluşturmak için alt yapınızın Wordpress olması işinizi kolaylaştırır. Aksi durumda freelance sitelerden uzmanlara ulaşarak yardım alabilirsiniz.

8- Web Sitesinden Para Kazanma İçin Ücretli Ürün ve Hizmet Listelemesi Yapın

Bu yöntem çok yaygın kullanılmasa da oldukça iyi kazanç sağlayabilir. Örnek vermek gerekirse şuan içince bulunduğunuz sitemdeki E-Kitap Arşivi sayfası diyebilirim. Bu sayfada hem kendi ürünlerim hem de dışarıdan ücretli şekilde aldığım ürün listelemesi yapıyorum. Yani bir e-kitabınız var ve bu sayfada sunuyorsunuz sonra anlaşmamıza göre her satıştan komisyon veya tek ödeme alıyorum. Böylece küçükte olsa site giderleri adına bir kazanç elde etmiş oluyorum.

Bu yöntem kullanıcılar için oldukça yararlı oluyor. Ayrıca ödeme bakımından sorun yaşamıyorsunuz. Elbette bununla birlikte aşırı şekilde ürün listelemesi yapmamak ve listeyi sitenizin büyüklüğüne göre ayarlamanız önemli. Aksi durumda küçük sitelerde çok etkili bir kazanç yöntemi olmayacağını söyleyebilirim.

9- Web Sitesinden Para Kazanma Adına Canlı Eğitimler Sunun

Canlı olarak verilen bilgilendirme eğitimleri kullanıcıların her zaman ilgisini çeker. Çünkü yayın esnasında akıllarına gelen soruyu sorma fırsatı doğar. Bu yöntem sayesinde siz de sitenizde canlı eğitimler sunar ve bu eğitimler aracılığı ile ürün veya hizmet satışı yapabilirsiniz. Hatta bu eğitimleri bile ücretli şekilde yapabilirsiniz.

Canlı eğitimlerinizi ayrıca kayıt altına alarak Udemy gibi platformlar üzerinde ayrıca satışa sunabilirsiniz. Bununla beraber Udemy platformu için özel bir eğitim hazırlayabilir ve eğitimle alakalı siteniz üzerinden göndermeler yapabilirsiniz. Böylece siteniz üzerinden Udemy platformuna ve eğitiminize müşteri göndererek yapılan satışlardan para kazanabilirsiniz.

10- Web Sitesinden Para Kazanma İçin Sitenizi Satın

Size sürekli kazanç sağlasa bile sahip olduğunuz web sitesini satarak çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Mesela isinburada.com için en son verilen teklif miktar 5 haneli bir rakamdı. Elbette güzel bir rakam gibi görülebilir ama benim için yeterli değildi. Her ne kadar bu sitem için satılık ilanı açmış olmasam da zaman zaman buna benzer teklifler gelmektedir. Şimdilik aklıma yatan bir rakamla karşılaşmadım.

Web sitesinden para kazanma konusunda en iyi yollardan biri bana göre sitenin kendisini satmak olduğu kesin. Neden derseniz eğer bu şekilde bir satış olduğunda elinize toplu para geçmiş olacak. Bu toplu para ile daha güzel ve kaliteli projeler hayata geçirebilirsiniz. Böylece bir yılda kazanmak için beklediğiniz para topluca elinize geçer ve o bir yıllık emeğinizi daha büyük projeleriniz için harcarsınız. Bu yöntemin yararı olduğu gibi zararı da vardır. Zarar şu ki sürekli kazanç sağlayan bir sisteminizi kaybedersiniz. Tabi buna göre de çok para kazanmış olursunuz.

Bu yazımda sizlere web sitesinden para kazanma yollarından 10 tanesini sıraladım. Bu yöntemleri ben de kullandım ve halende aktif olarak kullanıyorum. Bunun için kanıtlanmış para kazanma kazanma yöntemleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla birlikte son içeriklerimden ve kampanya duyurularımdan haberdar olmak için siteme abone olabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarım üzerinden de takip etmenizi tavsiye ederim. Şimdiden bol kazançlar.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.