Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Yazı Yazarak Para Kazanma Yolları

Yazı Yazarak Para Kazanma Yolları
Yazı Yazarak Para Kazanma Yolları

Özellikle öğrencilik yıllarında ve hatta son günlerde herkes bir ek iş derdinde. Malum ekonomik şartlar insanları baya zor duruma sokmakta. Bu bağlamda ise en çok internet üzerinde para kazanma yolları araştırılıyor. Bununla beraber özellikle genç nesil internet üzerinden para kazanmanın oldukça kolay olduğunu sanıyor. Belki de bu nedenle internet ortamları bilgi çöplüğüne dönüşüyor olabilir. Oysa gerçekte ise internetten para kazanmak mümkün ancak sanıldığı kadar zor veya kolay değil. Özellikle yazı yazarak para kazanma konusunda en çok internet yazarlığı kazandırıyor. İnternet yazarlığı ise aklınıza gelen her platform için düşünülebilir. Özellikle yabancı diliniz varsa kazancınız Dolar üzerinden olur. Bu yazımda da sizlere yazı yazarak para kazanma yolları hakkında bilgi vereceğim. Şimdi sadece yazı yazarak hangi şekillerde para kazanabiliriz kısa başlıklar halinde göz atalım.

Yazı Yazarak Para Kazanmak İçin Dergi ve Blog Sitelerini Deneyin

Yabancı mecralara baktığımız zaman birçok marka veya tanınmış blog içerik yazmanız karşılığında size para ödemektedir. Ülkemizde de buna benzer birçok platformlar mevcut. Burada belirtmek istediğim nokta öyle 100 kelime için 1,5 TL gibi bir rakam değil. Bu tarz para kazandırdığını söyleyen sözde içerik sitelerinden uzak durun derim. Emeğinize yazık. Benim anlatmak istediğim ise marka bloglarıdır. Mesela bir turizm şirketinin bloğu olan seturday.com için içerik hazırlayabilirsiniz. İçeriğiniz özgün olursa size 150 TL gibi bir ücret veriyorlar. Buna benzer birçok platform var. Mesela bilgiustam.com diye bir platformda ücretli içerik alıyor. Elbette bir önceki örnek kadar ödeme yapmıyor. Ancak yabancı diliniz varsa Google üzerinden arama yaparak birçok ücret ödeyen sitelere ulaşabilirsiniz.

Yazı Yazarak Para Kazanma Yöntemi: İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması, firmaların veya site sahiplerinin gözde pazarlama yöntemlerinden biridir. Bir siteye girdiğiniz zaman o blog ile alakalı bir içeriğe göz atarsınız. Yazı ilginizi çeker ve sonunda da sizi bir adrese veya ürüne yönlendirir ya işte bu tarz içerikler birer içerik pazarlaması çalışmasıdır.

Yazı yazma yeteneğinize güveniyorsanız size önerim freelance pazarlarda bu konu hakkında ilanlar açmanızdır. Mesela hizlibul.com veya bionluk.com gibi platformlar üzerinden sipariş alarak güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Elbette buralardan elde edilecek kazançlar yabancı platformlar üzerinden elde edilecek kadar olmayacaktır. Eğer yabancı diliniz varsa upwork tarzı platformlar üzerinde de ilan açarak çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

E-Kitap Yazarak Para Kazanma Yöntemi

Özellikle belirli konular hakkında çözümler sunan e-kitaplar çok para kazandırıyor. Bununla beraber hazırladığınız mini e-kitaplar ile aylık sadece Google Play Store üzerinden en az 1000 TL kazanabilirsiniz. Bu elbette sizin yazdığınız e-kitabın konusuna, tanıtımına ve e-kitap sayınıza göre değişir. Instgram hesabımı takip ediyorsanız zaman zaman kazançlarımı paylaşıyorum. Tek bir e-kitabın iki satışından 500 TL üzeri kazanç kanıtını da paylaşmıştım.

E-Kitap yazarak para konusu size uygun ise bu konu ile alakalı E-Kitap Kazançları Eğitim Seti ilginizi çekebilir. Ayrıca dilerseniz danışmanlık hizmeti de sunulmaktadır. Bu eğitim seti ile hazır şablonu doldurup e-kitabınızı hazırlayabilir ve İdefix, D&R veya Play Store gibi platformlar üzerinden satışa sunabilirsiniz. Tüm izlemeniz gereken yollar bu eğitimde mevcuttur. Ayrıca son yapılan güncelleme ile ISBN alımı konusu da eğitim setine eklenmiş.

Ürün veya Hizmet İncelemeleri İçin Yazı Yazarak Para Kazanma

Yazı yazarak para kazanma konusunda benim en çok çalıştığım bölüm diyebilirim. Özellikle affiliate marketing sektöründe iseniz yazdığınız içerikler ile muhteşem kazançlar elde edebilirsiniz. Bunun için ya başka bloglara ücretli şekilde içerik yazarsınız veya kendi bloğunuza satış ortaklığı hedefli içerikler yazarsınız. Satış ortaklığı konusunda bilginiz yoksa öncelikle Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazıma göz atmanızı öneririm. Mesela bu konu ile alakalı örnek olarak, hazırladığım odaklitrafik.blogspot.com bloğu verilebilir.

Bunun için Amazon, Click Bank, Click Better, Odaklı Pazar veya Reklam Action ürünlerini tanıtan içerikler hazırlayabilirsiniz. Daha sonrasında ise açacağınız Blogger, Wordpress veya Medium sistemleri üzerinde paylaşarak kazanç elde edebilirsiniz. Özellikle İngilizce içerikler için Medium platformunu tercih etmenizi öneririm.

Bu içeriğimde sizlere yazı yazarak para kazanma yolları hakkında bilgiler sundum. Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla beraber Instagram, Twitter veya Facebook hesaplarım üzerinden de beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.