Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Freelance Yaşam Tarzı Önerileri

Freelance Yaşam Tarzı Önerileri
Freelance Yaşam Tarzı Önerileri

Malumunuz Corona virüsü nedeni ile birçok firma uzaktan çalışma modeline geçti. Özellikle işlerini internet üzerinden yapanlar için büyük bir nimet olan internet aslında normal çalışanlar için de en az bu kadar önemlidir. Freelance yaşam tarzı şimdilik bir zorunluluk hali olarak hayatımıza girmiş olsa bile aslında herkesin yapabileceği bir iş modelidir. Hiç bilgim yok! diyerek çekiniyorsanız bile ilk başlarda mevcut işinizi bırakmadan freelance yaşam tarzı için gerekli alt yapıyı sağlayabilirsiniz. Bunun sonucunda ise emin olun belirli bir süre sonunda sabırlı şekilde çalışmalarınıza yoğunlaşırsanız emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz.

Freelance Yaşam Tarzı İçin Hangi İş Modeli Seçilmeli

Bu konu tamamen sizin ilginize ve becerilerinize kalmış bir durumdur. Daha iyi anlatabilmek adına örnekleme ile devam edeyim. Mesela yazı yazmayı çok seviyorsunuz diyelim. Bu durumda size uygun olacak en basit iş modeli içerik pazarlama hizmeti vermek, e-kitap yazarak pasif gelir elde etmek gibi iş fikirleri iyi bir seçim olacaktır. Çoğu öğrenci firmalara veya kişisel bloglara içerikler yazarak düzenli şekilde gelir elde ediyor. Bu yolla en az asgari bir ücret kazanmak mümkün. Zamanla yazım tekniğinizi geliştirdikçe daha kısa sürede birçok içerik çıkarabilirsiniz.

Bir diğer kazançlı sektör ise online danışmanlık işleridir. Freelance olarak uzman olduğunuz bir konuda kişi veya kurumlara danışmanlık hizmetleri sunarak çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Buna benzer birçok iş modeli hakkında daha önce yazmış olduğum 2020 İnternetten Para Kazanma Yöntemleri başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Freelance İş modelinde Sürekli Kazanç Elde Etme Yöntemleri

Freelance iş modeli demek çalışmadan para kazanmak demek değildir. Aksine geceniz gündüzünüz belli olmadan çalıştığınız zamanların olacağı bir iş modelidir. Ancak bu zamanlama ve kazanç tamamen sizin istediğiniz gibi olmaktadır. Sürekli kazancın en önemli sırrı ise süreklilik arz eden ürün veya hizmetlere yönelmektir. Örnek vermek gerekirse e-ticaret işine girebilirsiniz. Mesela sıfır sermaye ile Minihomy Partners İle Stoksuz E-Ticaret Yapma Yöntemi ilginizi çekebilir. Hatta bir tık işinizi profesyonel hale getirmek için Drop Gelir E-Ticaret Eğitimi gibi online destekler bile alabilirsiniz.

Freelance çalışma modelinde size sürekli kazanç sağlayacak diğer yöntem ise pasif gelir kanalları oluşturmaktır. Bu gelir getiren kanallara en iyi örnek e-kitaplar veya online eğitim siteleri gösterilebilir. Özellikle e-kitap sektörü muhteşem bir durumda. Şubat ayında sadece Amazon kitapların işlem hacmi 27,2 milyon dolar desem sanırım ilginizi çeker. Bunun yanında Google ve Apple kitaplarından hiç söz etmedim. Ülkemizde de gittikçe önem kazanan e-kitap dünyasından siz de payınıza düşen geliri alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bir konu belirlemek ve e-kitabınızı yayına sunmak. Bu iş modelinde ise profesyonel destek almak isterseniz E-Kitap Kazançları Eğitim Seti veya E-Kitap Yayınlama Danışmanlık Hizmetleri size iyi bir çözüm olacaktır.

Freelance Çalışma Konusuda Fikir Sunan Kaynaklar

Kendinize bir freelance çalışma konusu belirlemek isterseniz öncelikle isinburada.com sitesinden yardım alabilirsiniz. Bunun dışında ne yazık ki size bilgi sunan kaynakların önemli bir kısmı yabancı dilde sunulmaktadır. Bununla beraber Udemy gibi sitelerden online ücretli veya ücretsiz eğitimler alabilirsiniz.

Türkçe ve en güncel kaynak olan Freelance Yaşam Tarzı isimli kitaba ise buraya tıklayıp Shopier üzerinden ulaşabilirsiniz. İçerik olarak size yapabileceğiniz ve kısa sürede kazanç sağlayacağınız iş modellerini sunuyor diyebilirim.

Bu yazım ile sizlere freelance yaşam modeli hakkında bilgiler sundum. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Bunun dışında dilerseniz güncel içeriklerimi takip etmek adına Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.