Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Uluslararası Şirket Kurma Yöntemi

Uluslararası Şirket Kurma Yöntemi
Uluslararası Şirket Kurma Yöntemi

Bir girişimci veya esnaf olarak şirketinizi ülke dışına taşımak isteyebilirsiniz. Elbette ilk aklınıza gelen yüksek sermaye gerektiği olabilir. Ancak gerçekte durum oldukça farklıdır. Bu yazımda sizlere uluslararası şirket kurma yöntemi hakkında bilgi vereceğim. Üstelik uluslararası şirket kurma yönteminde düşündüğünüz gibi yüksek harcamalar olmayacak. Bununla birlikte Avrupa Birliğinde bir şirket sahibi olacaksınız. Günümüzde bir çok firma bu yöntemi kullanmaktadır.

Avrupa Birliğinde Uluslararası Şirket Kurma

Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kurmak için normal şartlar altında düşünülen yöntem o ülkeye gidip yatırım yapmaktır. Yani öncelikle bir ülke belirleyecek ve o ülkeye gidecek, yer bulacak vb. bir çok aksiyon. Tüm bunları aşmanın yolu ise Estonya e-vatandaşlık yöntemi ile Avrupa Birliği Topluluğu'nda uluslararası şirket kurma yöntemidir. Bu yöntem ile ülke dışına çıkmadan e-vatandaşlık sistemi ile firmanızı kurabiliyorsunuz.
Estonya ülkesi büyük firmaların bile gözdesi konumundadır. Vergi sistemi açısından ve Avrupa Birliği ülkelerinden biri olması nedeni ile tercih edilmesi ile bilinen bir ülkedir. Bunun önemini anlamış olmaları gerek ki e-vatandaşlık destekleme amacı ile e-vatandaşlık sistemi başlatılmış. Özellikle dijital alanda bir iş yapıyorsanız Estonya sizin için muhteşem bir seçim olacaktır. Bu bağlamda Estonya lokasyondan bağımız firma kurmak isteyenlere çok büyük bir destek vermektedir. Başvurunuz sonucunda size Estonya tarafından Digital Identity Card verilmektedir. Çipli ve bizdeki yeni kimlik kartları gibi olan bu kart sayesinde sizde Avrupa Birliği'nde bir şirket kurabilirsiniz. Bu kart sayesinde resmi işlerinizi hallettiğiniz gibi Türkiye'den ulaşamadığınız bir çok bankacılık hizmetlerini de kullanmanız mümkün olmaktadır.

Estonya E-Vatandaşlığına Başvuru

Öncelikle resmi adresine buraya tıklayıp ulaşın. Bu aşamada sizden çeşitli temel bilgiler istenecek. Bu bilgilerin başında kişisel bilgiler ve işiniz hakkında bilgiler yer almaktadır. Sonuçta uluslararası şirket kurma işlemi yapacağız ve biraz maliyetimiz olacak. önemli konuların başında gelen maliyetlerimize bakacak olursak şu şekilde sıralayabilirim.
  • Estonya E-Vatandaşlık başvurusu için 100 Euro istenmektedir,
  • Firmanızı kurmanız için sizden 190 Euro masraf istenmekte,
  • Şirket için adres gerekli ve bu adres için yasal aracı firmalara 100-150 Euro verilmekte,
  • Yerel bir temsilciniz olmalı ki buda yasal şirketlerden alınan bir hizmettir ve senelik 200 Euro civarındadır,
  • Şirketinizin yıllık kazancı 40 bin Euro oluyor veya aşıyor ise VAT kaydı diye bir işlem yapmalısınız. Bunun için sizden 100 Euro talep edilmektedir.
Tüm bunları dikkate alarak hesapladığımız zaman 590 Euro ve 750 Euro arasından bir masrafınız olmaktadır. Bu ödemelerin arasında bir kere ödemeniz gerekenler olduğu gibi yıllık ödemeniz gerekenlerde bulunmaktadır. Aracılık hizmetleri için LeapIN, eResidencyHub ve Dijital Estonya gibi firmalar ile çalışmanız mümkün.
Ödeme işlemleri için Payoneer, Paypal vb. araçları kullanabileceğiniz gibi Holvi , LHV ve SwedBank isimli bankalar ile çalışabilirsiniz. Bu bankalarda hesap açmak için oraya gitmeniz gerekli. Bununla beraber yakında Skype üzerinden hesap açılabileceği şeklinde hizmet verecekleri de söylenmekte.

Uluslararası Şirket Kurma Avantajı Nedir?

Estonya'da şirket kurma işlemi sadece 18 dakika gibi bir zaman alıyor. Bu zaman bakımından oldukça önemlidir. Kartınız için başvuru işleminden sonra 1,5 ay gibi bir süre içinde sizi konsolosluğa çağırıyorlar. Parmak izleriniz alınıyor ve kartınız veriliyor. Sonrasında ise 18 dakika gibi bir sürede şirket kurmanız mümkün hale geliyor. Yapacağınız iş yasal olduğundan vergilendirme konusunda Estonya ve Türkiye çifte vergilendirmesi maddesine tabi olacaksınız. Buna göre vergilendirme şirket hesabınızdan şahıs hesabınıza geçerken olacak. Konunun daha iyi anlaşılması adına bir örnek verelim.
Mesela dropshipping işi ile uğraşıyorsunuz. (Bakınız Dropshipping Nedir?)  Diyelim ki aylık 10 Bin Dolar satış yaptınız ve bu satıştan sizin karınız 5 Bin dolar olsun. Bu kısma kadar bir vergi yok. Ancak kazanılan bu 5 Bin doları şirket hesabınızdan çıkarmak ister ve kendi hesabınıza geçirirseniz sizden %20 oranında bir vergi istenmektedir. Bunu aşmak içinde çoğu kişi kazandığı parayı Binance gibi kripto para borsalarına yatırım yapmakta. Bu durum ise Estonya devleti tarafından yasal olarak kabul edilmekte. Bununla birlikte avantajları kabaca sıralamak gerekirse:
  • Avrupa Birliği şartlarında yasal bir şirket sahibi olacaksınız,
  • Sadece internet üzerinden şirket kurabilme imkanı olacak,
  • Çok yüksek kurulum maliyeti vermeniz gerekmeyecek,
  • Mekandan bağımsız şirket yönetimi yapacaksınız,
  • Bürokrasi ile neredeyse uğraşma diye bir şey yok,
  • Vergi olarak sadece gelir vergisi ödersiniz.
şeklinde sıralayabilirim. Bu maddeler bile uluslararası şirket kurma için tercih edilesi maddelerdir. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.