Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Kripto Para Nedir?

Kripto Para Nedir?
Kripto Para Nedir?
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz kripto para birimleri artık herkesin ilgisini çekiyor gibi. Kripto para haberleri, kripto para nasıl alınır gibi bir çok cümle Google üzerinde oldukça fazla aranmaya başladı. Hatta sadece kripto para haberleri yayımlayan siteler bile yapıldı. Bu durum benimde dikkatimi çekti ve kripto para nedir başlıklı bu içeriği sizlere sunmam gerekti. Öncesinde kripto paranın Forex olmadığını bilin. Bunu dememin sebebi oldukça fazla şekilde bu iki terimin karıştırılmasıdır. Bu yazımda kripto paranın ne olduğunu ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bir kripto para güvenlik için şifreleme kullanan dijital veya sanal bir para birimidir. Bu güvenlik özelliği nedeniyle kripto para birimlerinin taklit ve takip edilmesi zordur. Kripto para birimlerinin tanımlayıcı özelliği ve tartışmasız en sevilen yanı organik yapısıdır. Bu para birimleri herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmezler ve teorik olarak da herhangi bir hükümetin müdahale veya manipülasyonu karşısında tepki göstermezler.

İlk Kripto Para Nedir?

Dünya üzerindeki ilk kripto para birimi 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adı ile bilinen bir kişi ya da grup tarafından oluşturulan Bitcoin'dir. Eylül 2015'ten itibaren, toplam 3.4 milyar dolar piyasa değeri ile 14,6 milyondan fazla bitcoin bulunması ve bu kripto paranın büyük başarısı Litecoin, Namecoin ve PPCoin gibi rakip kripto para birimlerinin oluşmasına neden olmuştur. Peki bu ortaya çıkan kripto para güvenli mi? Eğer güvenli ise neden her ülke kullanamıyor? Aslına ülkelerin kullanmamasının temel sebebi kripto paraya müdahale edememeleridir. Buna rağmen kripto paranın güvenli olduğu uzmanlar tarafından belirtilmiştir.

Kripto Para Birimlerini Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Kripto para birimlerini kullanmanın bir çok faydası ve sebebi vardır. Bu başlık altında bunlara değinelim.
Güvenlik: Tüm kripto para birimleri dijitaldir ve kredi kartının geri ödemeleri gibi gönderen tarafından tersine çevrilemez veya taklit edilemez. Bu şifrelenmiş para birimlerinde üçüncü bir taraf yoktur ve bir ödeme şekli olarak daha güvenli durumdadırlar.
Hemen Anlaşma: Bir mülk satın aldığınız zaman mülkün anaparasının yanı sıra üçüncü taraflara (noter, avukatlar) da ücret ödemelerini yapmanız gerekir. Bitcoin ya da diğer kripto para birimleri birçok kişi tarafından bir mülk gibi yatırım aracı olarak görülse de dışsal etkilere karşı korumalı oldukları için üçüncü taraf onay ve ücret ödemelerini içermedikleri için diğer yatırım araçlarına göre daha karlıdırlar. Kripto para birimleri ile işlem yaptığınız da üçüncü tarafların karışması söz konusu olmayacak ve anında çözümlenecektir.
Daha Düşük Ücretler: Kripto para birimleri arasındaki değişim alışverişlerinde madenciler ağa dahil olduğundan hiçbir işlem ücreti söz konusu değildir. Kripto para birimleri için hiçbir işlem ücreti söz konu olmadığında bile birçok kişi, kullanıcıların çoğunun üçüncü taraf bir hizmete girmesini beklemektedir. Örneğin Paypal, Bitcoin online exchange sistemi sağlar ancak ücret talep eder.
Herkese Erişim: Bitcoin ve diğer kripto para birimleri herkese erişimi sağlar. Cep telefonlarına veya internet'e erişen ancak geleneksel alışveriş yapmak için imkanı olmayan yaklaşık 2,2 milyar kişi bulunmaktadır. Bu sorunu gidermek için, Kenya'nın M-PESA sistemi (mobil tabanlı para transfer sistemi), Bitcoin için bir cihaz duyurmuştur; bugün üç Kenyalı'dan birinin işlem yapmak için dijital cüzdanı bulunmaktadır.
Ademi merkeziyet: Kripto para birimleri ile işlem yapmanın en büyük yararlarından biri de yerinden yönetimdir. Bitcoin veya diğer kripto para birimleri işlemleri kaydetmek için, tüm dünyadaki bilgisayarlar, veri tabanını yönetmek için blok zincir teknolojisini kullanmaktadır. Ademi merkeziyetin anlamı eşten eşe bağlantı ya da denkler arası bağlantı demektir. (Peer to Peer)
Bu yazımda sizlere kripto para nedir sorusunun cevabını verdim. Bu konu ışığında sizlere yatırım tavsiyesi vermedim. Yapacağınız girişimcilik sorumluluğunun size ait olduğunu unutmayınız. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.