Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Sistemi Nedir?

Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Sistemi Nedir
Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Sistemi Nedir

Teknolojinin gelişimi ile birlikte dijital ürünler hayatımızı daha çok kolaylaştırır bir hal aldı. Bu durum aynı zamanda yeni bir sektörün de doğuşunu sağladı. Bu sektörün adı ise affiliate marketing yani satış ortaklığı sistemidir. Sizlere daha önce detaylı şekilde Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımda bilgiler sunmuştum. Bu nedenle satış ortaklığı hakkında bilginiz yoksa öncelikle başlığını linklediğim içeriğime göz atmanızı öneririm. Bu yazımda ise bir ürün sahibi olarak odaklı pazar satış ortaklığı sistemi kullanımı hakkında bilgiler bulacaksınız. Bu rehber yazım sayesinde bir ürün sahibi olarak neden Odaklı Pazar sistemini kullanmanız gerektiğini ve avantajlarının ne olduğunu daha net biçimde görebileceksiniz.

Neden Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Sistemini Kullanmalısınız?

Bir hayli emek harcayarak ürettiğiniz e-kitaplarınızı, yazılımlarınızı vb. birçok dijital ürünlerinizin elbette güzel kazançlar getirmesini siz de isterseniz. Ancak güzel bir satış yapmak için iyi bir reklam ve tanıtım yapılması gereklidir. Bunlar için belirli bir bütçe ayırmanız şarttır diyebilirim. Peki bütçeniz kısıtlı veya hiç yoksa bu durumda ne yapılmalıdır? İşte tam bu noktada devreye odaklı pazar satış ortaklığı hizmeti girmektedir. Reklam bütçesi olanlar bile bu sisteme girerek satışlarını daha çok katlıyorlar.

Bir ürün sahibi olarak odaklı pazar sisteminde satış yaparsanız sizin yerinize binlerce kişi ürün satımı yapacaktır. Elbette sizin cebinizden hiç harcama olmayacaktır. Eğer siz ücretli bir tanıtım yaparsanız reklam bütçeniz bittiği zaman tanıtımlar duracaktır ve bu durumda da satışlarınız bir hayli azalacaktır. Ancak satış ortaklığı sistemini tek başına bile kullanmış olsanız binlerce kişi sizin ürününüzü tanıtabileceği için satışlarınız bir hayli artar şekilde devam edecektir.

Peki Neden Sizin Ürünlerinizi Tanıtıyorlar?

Odaklı pazar sisteminde satıcı ve satış ortaklığı şeklinde iki üyelik tipi mevcuttur. Biz ürün sahibi olarak vendor yani satıcı hesabı açacağız. Bizim ürünümüzü ise satış ortakları tanıtacaktır. Elbette bu sistem ile ürünlerinizi insanlar bedavaya tanıtmıyor ancak sistemin işleyişi ücretli reklamcılık modelinden oldukça farklıdır.

Siz ürünü sisteme girerken satış ortakları için başarılı satış sonucu alacakları bir komisyon oranı giriyorsunuz. Örneklemek gerekirse A isminde bir yazılımınızı sisteme girip satmak istiyorsunuz. Sisteme yazılım bilgilerini girerken %30 olarak satış ortaklarına komisyon vermek istediğinizi belirtiyorsunuz. Bu durumda ise satış ortaklarını ürününüze ve verdiğiniz komisyon oranına göre sizin ürününüzün satılması için çalışıyorlar. Hatta sizin ürününüz için ücretli bir reklam bile veriyorlar. Burada onların amacı başarılı bir satışa aracılık etmek ve sonuç olarak belirlediğiniz %30'luk komisyonu almaktır.

Odaklı pazar satış ortaklığı sistemini kullanmanız sizin için ayrıca muhasebe işlerinden kurtulmak anlamına geliyor. Neden derseniz yasal olarak tüm prosedürleri sistem ekibi sizin yerinize yapıyor ve hesabınıza paranızı aktarıyor. Ayrıca dilediğiniz zaman kazanç bilgilerinizi veya vergi kesintilerinizi sistemdeki size özel panelinizden görebiliyorsunuz. Bu nedenle ürün sahibi olarak kesinlikle size önerim kendini kanıtlamış olan odaklı pazar satış ortaklığı sistemi ile çalışmanızdır.

Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Sistemine Nasıl Ürün Yüklerim?

Ürün yüklemesi öncesinde yapmanız gereken birkaç adım bulunmaktadır. Eğer belirttiğim adımları yaparsanız satışlarınızın artacağını söyleyebilirim. Şimdi sırasıyla yapılması gereken adımları inceleyelim.

Web Sitenizi Kurun

Ürününüz hazır ve satışa sunmak için size bir raf gerekli. Sanal dünyada sizin ürün rafınız ise web siteniz olacak. Bunun için öncelikle bir web sitesi kurmanız gereklidir. Web sitesini dilerseniz Blogger alt yapısı ile dilerseniz de Wordpress alt yapısı ile kurabilirsiniz. Benim size kişisel önerim Wordpress sistemi ile hazırlamanızdır. Eğer Wordpress sistemi ile sitenizi kendiniz hazırlamak isterseniz Wordpress Başlangıç Rehberi yazı dizisinden yararlanabilir veya sitenizin yapılması için teklif alabilirsiniz. Diğer önerim Blogger sistemi ile kurmak isterseniz aşağıdaki video yardımı ile sorunsuz şekilde Blogger tabanlı sitenizi kurabilirsiniz.

Bannerlerinizi Hazırlayın

Satış ortaklarınızın kullanması için etkileyici bannerler hazırlamanız gerekli. Bunun için internet üzerinde birçok web sitesi bulabilirsiniz. Etkileyici bannerler hazırlamak için size canva.com sitesini öneriyorum. Bu önerim ile sadece banner değil aynı zamanda sosyal medya hesaplarında tanıtım amaçlı kullanılabilecek görsellerde hazırlayabileceksiniz. Ücretli veya ücretsiz iki tip versiyonu bulunmaktadır. Başlangıç için ücretsiz versiyonuna göz atın ve eğer beğenirseniz ücretli olarak hesabınızı yenilersiniz. Özellikle birden çok ürün satışı yapacaksınız kesinlikle ücretli versiyonu kullanmanızı öneririm.

Etkileyici İçerikler Hazırlayın

Gerek tanıtım amaçlı gerekse sitenizin içeriği için etkileyici içerikler hazırlmanız gerekli. İçeriklerinizin hem okuyucuyu hem de arama motorlarını etkilemesi önemlidir. Bu nedenle içerik hazırlama konusunda SEO bilginizin olması oldukça işinize yarayacaktır. Hatta bir freelance uzman desteği bile alabilirsiniz. Bunun için forumlara veya freelance pazarlarına göz atmanızı öneririm.

Fiyatlandırmanızı İyi Yapın

Satışa sunmak istediğiniz ürün için elbette belirlemeniz gereken bir rakam vardır. Ancak bu rakamın üzerine satış ortaklığı ve sistemin işlem komisyonunu eklemeyi unutmayın. Aksi durumda zarar edebilirsiniz. Bu nedenle ürün yüklemesini yapmadan önce sizin için en uygun düzeyde fiyat belirlemelisiniz. İlerleyen zamanlarda duruma göre fiyatı arttırabilirsiniz.

Yukarıda belirttiklerim dışında eğer ikinci bir upsell yani bağlantılı ürünleriniz varsa aynı işlemleri onlar içinde yapmalısınız. Bağlı ürünler veya yükselmeler kullanmanız satışlarınızı arttıracağı gibi satış ortakları açısından da daha çok tercih edilmenizi sağlayacaktır.

Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Hesap Açma İşlemleri

Ürünlerinizi sisteme yüklemeniz için sizden hesap açmanız istenmektedir. Öncelikle buraya tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacaktır.

Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Hesap Açma İşlemleri
Odaklı Pazar Satış Ortaklığı Hesap Açma İşlemleri

Bu sayfada size bu sistemi kullanmanın faydaları açıkça belirtilmektedir. Daha sonrasında ise sayfanın sonuna doğru ilerleyin. Sayfanın alt kısmında "Kayıt Ol" butonunu göreceksiniz. Butona tıklamanız sonrasında sizden gerekli bilgileri talep eden bir form sayfası görülecektir. Sizden talep edilen bilgiler sırasıyla şu şekildedir:

  • E-mail adresiniz,
  • Hesabınızı açarken kullanmak istediğiniz şifreniz,
  • Hesap tipiniz, (Vergilendirme için önemlidir)
  • Eklemek istediğiniz ürünün açıklaması,
  • Satış sayfasının web adresi,
  • Ürününüzün diğer platformlarda olup olmadığı bilgisi,
  • Telefon numaranız,
  • Tanıtım stratejiniz hakkında bilgilendirme.

Bu bilgileri doğru şekilde vermeniz önemlidir. Özellikle üyelik tipini firma değilseniz bireysel olarak seçmelisiniz. Firma olarak seçerseniz sizden fatura kesmeniz istenebilir. Kısaca form üzerinde yıldız ile belirtilmiş tüm yerleri eksiksiz doldurmanız gereklidir.

Formu doldurup "Başvuruyu Gönder" butonuna tıkladıktan sonra yapmanız gereken beklemektir. Ürününüz için gerekli incelemeleri yapacaklar ve hatta gerekirse sizi arayıp bilgi bile alacaklar. Sonunda ürününüz onaylanacak ve size bir kullanacı paneli açılacaktır. Bundan sonraki işlemleri siz kendiniz size verilen panel üzerinden anlık olarak yapabileceksiniz. Yani fiyat arttırma, yeni ürün ekleme, banka bilgilerinizi girme, ürün bilgilerini güncelleme vb. işlemlerinizi bu panelden kolayca yapabileceksiniz.

Siz de buraya tıklayıp hesabınızı açabilirsiniz. Hesap açma sonrasında veya aklınıza takılan bir konularda benimle iletişime geçebilirsiniz ancak öncelikle verdiğim linkten hesabınızı açmanız gereklidir.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Güncel içerikler ve yeni fırsatlar sunan bilgilendirici paylaşımlarımdan haberdar olmak için Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.