Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Etsy İle Para Kazanmak Çok Kolay!

Etsy İle Para Kazanmak Çok Kolay!
Etsy İle Para Kazanmak Çok Kolay!

Etsy ile para kazanmak sandığınız kadar zor değil. Gıda ürünlerinden dijital ürünlere kadar birçok satış gerçekleştirmek mümkün. E-ticaret hayatınıza Etsy ile başlamak istiyorsanız öncesinde bilmeniz gereken noktalar var. Bunları öğrenmek isterseniz Etsy Mağazası Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler başlıklı içeriği inceleyiniz. İster ev hanımı olun isterseniz öğrenci herkes Etsy üzerinden satış yapabilir. Firma açmanız gerekmez. Bu nedenle ilk akla gelen pazar yerlerinden biridir. Peki satış için nasıl bir yol izlemeniz gerekli hemen göz atalım.

Etsy İle Para Kazanmak İçin Ürün Belirleyelim

Yurt dışına ürün satıp dolar kazanmak bu zamanda oldukça kıymetli bir ticaret modelidir. Etsy bu imkanı bize sağlıyor. Tema olarak genellikle el emeği ürünlerin sunulduğu platformda dijital ürünler de satılıyor. İlk defa e-ticaretten dolar kazanmayı düşünüyorsanız size önerim dijital ürünler seçmenizdir. Grafikler, kartlar ve hatta e-kitaplarınızı burada satışa sunabilirsiniz. Bu yazım için hazırladığım FDN Design mağazasını incelemeyle işe başlayabilirsiniz. Buna benzer bir mağaza siz de açabilirsiniz. 

Ürün seçimi için öncelikle satılabilir olduğundan emin olun. Giyim sektörüne ilgi duyuyorsanız printify.com veya printful.com gibi platformları kullanabilirsiniz. Bunlar ve benzeri platformlar üzerinde elbise, çanta vb. tasarımları yapabilirsiniz. Satış sonrası işlemleri de aynı platformlar sorunsuz olarak kendileri yapar. Dilerseniz bu platformlar yerine Canva benzeri platformlarda yaptığınız tasarımlarınızı satabilirsiniz. Dijital ürün seçimi sizin hayal dünyanıza kalmıştır.

Etsy Mağazası Nasıl Açılır?

Etsy mağazası açmak için gerekli tüm bilgileri size bir video ile aktarmanın kolay olacağını düşündüm. Siz de Etsy mağazanızı açmak isterseniz aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz. Türkçe ve geniş kapsamlı olması nedeni ile Tuger beyin videosunu eklemeyi seçtim.

Etsy mağazanızı açtıktan sonra tek yapmanız gereken ürünlerinizi yüklemek ve satışa başlamaktır.

Etsy Mağazasına Diğer Ödeme Seçeneği Ekleme Yöntemi

Mağazanızı açtınız ve ödeme alma konusuna geldiniz. Müşterinize ek ödeme seçme yöntemi eklemek isteyebilirsiniz. Böylece ödeme Etsy üzerinden değil entegre ettiğiniz başka sistemden gelecek. Örnek olması açısından Shopier sistemini düşünebilirsiniz. Bu sistem Sabancı Holding bünyesinde faaliyet göstermektedir. Bu bakımdan oldukça güvenilir diyebilirim. Açtığım mağaza için de bu firmayı kullanacağım.

Shopier sistemini Etsy mağazanıza eklemek çok kolay. Hesaplarınıza giriş yaparak ilgili butonlara tıklamak kadar kolaydır. Sonrasında neler oluyor? Müşteri sipariş verirken diğer ödeme yöntemini seçiyor. Ödeme için müşteriye bir link gönderiliyor. Ödeme alınınca Shopier size ödeme alındı diyor ve siz de geri kalan adımları tamamlıyorsunuz. Geri kalan adım nedir derseniz bazı ürünler kişiye özel olabilir. Ödeme sonrası müşteriye özel ürünü hazırlayıp gönderme aşamaları gibi durumlardır.

Etsy ile mağaza açmak ve yurt dışına satış yapmak bu kadar basit. İşi ilerletmek ise sizi kalan bir durum. Size önerim müşteri mesajlarına ve yorumlarına değer verin. Ürün açıklamalarınız mutlaka videolu ve ürün içeriğini anlatan şekilde olsun. Müşteriler size sordukça açıklama kısmını şekillendirebilirsiniz. Böylece satışlarınız sürekli şekilde olacaktır. Son olarak stoksuz e-ticaret modeli için ürün aşamasında olabilirsiniz. Bu noktada yardımcı olması için Stoksuz E-Ticaret İçin Ürün Bulma Rehberi başlıklı içeriğime göz atabilirsiniz. Etsy ile para kazanmak sizce de kolay değil mi?

Yazımı dilerseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. En güncel içeriklerim için Instagram, Facebook ve Twitter sayfalarımı takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.