Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Geri Dönüşüm İşinden Para Kazanmak

Geri Dönüşüm işinden Para Kazanmak
Geri Dönüşüm işinden Para Kazanmak
Geri dönüşüm işinden para kazanmak mümkün denilse bile gerçekte bu iş sanıldığı kadar kolay mı acaba? Son yıllarda oldukça rağbet gören iş modeli geri dönüşüm işinden para kazanmak. Evet oldukça ilginç gelse de yolda ayağınıza takılan pet şişe veya piknik alanında gördüğünüz poşetler vb. bir çok atık maddeler kimileri için geçim kaynağıdır. Hatta kazanç iyi olsa gerek ki belediyeler bile ekipler kurarak bu işe giriyor. Aklınıza gelen her türlü geri dönüşüme açık malzemeler ile geri dönüşüm işinden para kazanmak mümkün. Belki bu yazıyı okuyana kadar sokağa atılan geri dönüşümlerin içinde bir servet barındırdığından haberiniz yoktu. Üstelik bu işi yaparken hem çevre temizliğine hemde ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Dilerseniz sürekli bir modeli dilerseniz part time olarak geri dönüşüm işinden para kazanmak mümkün. Hatta bir ekip kurarak kazancınızı arttırmanız mümkün. Özellikle plastik ve karton bazlı geri dönüşüm malzemelerinin oldukça iyi kazanç bıraktığı bilinmektedir. Bu durumu göze aldığımız zaman büyük şehirler adeta bir servet kaynağı gibi düşünmek yanlış olmayacaktır.

Geri Dönüşüm İşinden Para Kazanmak için Nereden Başlanmalı?

Geri dönüşüm işinden para kazanmak için öncelikle bir projeniz veya izlemeniz gereken bir planınız olması iyi olacaktır. Basit ve işlevselliği olan bir plan sizi daha fazla kazanca götürecektir. Mesela firma bazlı bir yer açacaksanız hangi geri dönüşüm malzemelerini alacağınız ve onları sunacağınız önemlidir. Bunun için bir piyasa araştırması yapmanız size oldukça katkı sağlayacaktır. Çünkü piyasada sadece metal toplayan firmalar olduğu gibi sadece karton bazlı ürünleri toplayan firmalarda mevcuttur. Size düşen bunlardan hangisinin daha kazançlı olduğunu yaşadığınız çevreye göre tespit etmektir.
Firmasal anlamda geri dönüşüm işinden para kazanmak için en az bir çevre mühendisi, bir kaç işçi ve bir depolama alanına ihtiyaç vardır. Elbette birde sermaye gerekir. Ancak sektör hakkında bilginiz yoksa size önerim bu kadar çok yatırım yapmak yerine ekip kurarak para kazanmak olacaktır. Peki ekip kurarak nasıl para kazanılır?

Ekip Kurarak Para Kazanmak

Geri dönüşüm ürünleri üzerinden para kazanmak için en sağlam yöntem ekip kurarak para kazanmaktır. Sokaklarda her gün gördüğünüz geri dönüşüm işçilerinin çoğu bir başkası için çalışmaktadır. Böylece günlük kazançları temin ederler. Eğer sizde bir ekip kurmak istiyorsanız öncelikle elde ettiğiniz geri dönüşüm ürünleri satmak için bir firma ile anlaşmanız gereklidir. Hatta birden fazla firma ile anlaşmak daha iyi olabilir. Böylece toplanılan malzemeler elde kalmaz. Sonraki aşama ise sizin adınıza anlaştığınız karton veya metal bazlı geri dönüşüm malzemelerini toplayacak elemanlar bulmalısınız. Bu iş için genellikle Suriye veya Afgan uyruklu kişileri kullanıyorlar. Anlaşma sağladığınız kişiler günlük olarak size geri dönüşüm malzemeleri topluyor ve akşamında size teslim ediyor. Sizde toplanan malzeme değerinden günlük 50 TL ile 100 TL arasından onlara ödeme yapıyorsunuz. Sonrasından toplanan geri dönüşüm malzemelerini başta anlaşma yaptığınız firmalara satıyorsunuz. İşlem oldukça basit gibi değil mi? Yani siz sadece aracılık yapıyorsunuz. Tabi ki dilerseniz kendinizde toplama işine girip daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.
Size bir örnek verecek olursam yukarıda anlattığım şekilde çalışan bir tanıdığım var. Kişi aynı zamanda bir memur. Gündüzleri kendi işini yaparken iş çıkışında da ekibinin topladığı malzemeleri kendi kamyoneti ile toplamakta. Daha sonra anlattığım gibi anlaştığı firmalara satmaktadır. Haftalık kazancı işe tüm giderleri çıkınca ortalama 5 Bin TL civarında olmaktadır. Yani aylık 20 Bin TL'ye yakın bir kazancı oluyor. Tabi ki ekibi en az 10 kişilik. Vermiş olduğum örnek 2017 başlarına ait. Elbette kolay gibi görünse de her gece eve geç gitmesi ve insanlarla uğraşması oldukça zor olduğunu dile getiriyor. Bu nedenle artık hafta üç gün bu işi yapıyor. Sonuçta ise yine kazancı aylık 10 Bin TL civarında.

Tek Başınıza Ne Kadar Kazanabilirsiniz?

Geri dönüşüm işinden para kazanmak için öncelikle bir el arabası veya bir kamyonete ihtiyacınız olacaktır. Sonrasında ise yine topladığını geri dönüşüm ürünleri satmak için bir firma ile anlaşmanız gerekecektir. Bu şekilde yapacağınız bir çalışma ile aylık 5 Bin ile 10 Bin TL arası kazanmak mümkün. Bu işi bilinçli olarak yaparsanız kazancınız daha fazla olacaktır. Sokakta gördüğümüz toplayıcılar ise günlük ortalama 70 TL ile 100 TL arası kazanmaktadır. Çoğu yaptığı işin farkında değildir. Sadece istenilenleri toplar ve paralarını alırlar. Oysa diğer ülkelerde bu işi bilinçli olarak yaparak binlerce dolar kazananlar var. Ülkemizde de bu durumu değerlendirmek için öncelikle sektör hakkında bir analiz yapmalı ve hatta gerekli eğitimi almamız gereklidir.
Geri dönüşüm ürünleri ile para kazanmak hem size hemde ülke ekonomisine yarar sağladığı gibi doğayı temiz tutmaya da yardımcı olmaktadır. Özellikle doğada zor kaybolan plastik ve benzeri ürünleri toplamak size kazandırdığı gibi gelecek kuşaklara da iyi bir gelecek bırakılmasını sağlar. Elbette rekabetin her geçen yükselmesi ve özellikle mültecilerin bu işe girmesi gözünüzü korkutmasın. Eğer sizde sektör hakkında biraz bilgi toplar ve ekibinizi kurarsanız sadece aracılık ile oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz.
Bu yazımda sizlere para kazandıran işler arasından geri dönüşüm işinden para kazanmak hakkında bilgiler verdim. Vermiş olduğum kazançlar çalışmaya ve toplanan malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.