Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Clickbank Hesap Açma Sorunu

Clickbank Hesap Açma Sorunu
Clickbank Hesap Açma Sorunu

Affiliate marketing yani satış ortaklığı ile ilgiliyseniz mutlaka Clickbank sitesini de duymuşsunuzdur. Eğer konu hakkında hiç bilgim yok diyorsanız öncelikle sizi Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımı okumaya davet ediyorum. Bundan sonra yazacaklarımı ise konuya vakıf olduğunuzu veya verdiğim yazı başlığına tıklayıp bilgi aldığınızı düşünerek devam edeceğim. Bu dip nottan sonra son günlerde Clickbank hesap açma sorunu hakkında birçok e-mail aldım. Açıkçası sayısını tam bilemiyorum ama bazen günde 10 taneden fazla sadece Clickbank hesap açma sorunu ile alakalı e-mail cevapladığımı söyleyebilirim. Bu nedenle bu yazıyı yazmak istedim. Bu konuda gelen e-mailleri azaltmak adına siz de sosyal medya hesaplarınız üzerinden bu içeriğimi paylaşırsanız sevinirim. Şimdi konumuza geçelim.

Clickbank Hesap Açma Sorunu Neden Yaşıyoruz?

Gelen e-mailler nedeni ile konu ile alakalı olarak bu konu üzerine araştırmaya başladım. Elbette sizlere sağdan soldan duyumlar vermek istemem. Bu nedenle Clickbank yönetimine konu ile alakalı bir e-mail gönderdim. Ertesi gün ise e-mailim cevaplandı. Verdikleri cevap ise bana göre bir hiçti.

Sorum kısaca "Türkiye'de yaşıyorum ve Clickbank'a üye olmak istiyorum. Ancak üyeliğim kabul edilmiyor. Sorunu çözüp sisteminize katılmak istiyorum." dedim. Gelen cevap ise kısaca " Türkiye'den güvenlik nedeni ile yeni üye alımına izin verilmemekte. Gerekçe bildirmek zorunda değiliz." şeklinde oldu.

Yani Clickbank hesap açma sorunu aslında bir sorun değil sistemin bizim ülkemizi engellemesinden ibarettir. Evet şimdilik engellemiş olabilirler ve sorun gibi görülebilir belki ama inanın sorun değil. Nedeni her ne kadar açıklamak zorunda değiliz deseler de insanın aklına her türlü cevap geliyor. Bu neden siyasi olabilir veya gerçekten ülkemizden bir saldırı girişimi olmuş olabilir. Kısaca bizi ilgilendiren sorun değil çözüm diyerek devam edelim.

Clickbank Hesabı Nasıl Açabilirim?

Engelli olmasına rağmen Clickbank hesabı açma konusunda ısrarlı iseniz size bir kaç yöntem sunabilirim. Bu yöntemler işe yarıyor ancak şimdilik. Clickbank eğer Türkiye üzerinden yeni üye almama konusunda kararlı ise bunlara da bir çözüm bulabilir. Şimdi çözüm yollarına göz atalım.

VPN Programları Kullanabilirsiniz; VPN programları kısaca sizin bağlandığınız ülke yerine sizin belirlediğiniz ülkeden siteye giriyormuş gibi gösteren programlardır. Ücretli ve ücretsiz olarak birçok versiyonu bulunabilir. Genel olarak kısa süreli denemeli veya tamamen ücretsiz olanları tercih edebilirsiniz. Şimdilik bu yöntem işe yarıyor ve hesap açabiliyorsunuz. Dilerseniz CyberGhost VPN programını kullanabilirsiniz.

Bir Tanıdığa Hesap Açtırabilirsiniz; Yurt dışında tanıdığınız akrabanız veya bir arkadaşınız var ise sizin yerinize hesap açmasını isteyebilirsiniz. Bu en kolay yöntemdir tabi ki. Ancak şuan için işe yarasa bile ilerde ne olur bilemiyorum. Tabi ki sizin adınız Clickbank sisteminde var ise kesinlikle sizin adınız ile açmamalıdır. Zaten sistem de izin vermiyor.

Yukarıdaki yöntemler şuan için dediğim gibi işe yarıyorlar. Ancak VPN kullanmadan hesabınıza girer veya yurt dışından açılan yeni hesaba hemen ülkemizden giriş yaparsanız Clickbank bunu elbette fark eder. Sonrasını ise ilerleyen zamanda hep birlikte göreceğiz. Ancak ben açıkçası bu engellemenin çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. İlla bir çözüm bulacaklardır.

Clickbank Olmadan Olmaz mı?

Clickbank hesap açma sorunu için çözüm önerileri paylaştım. Şimdi gelelim şu "Acaba Clickbank.com olmadan olmaz mı?" sorusuna. Bu soruya cevabım "kesinlikle olur" olacaktır. Neden derseniz her ne kadar affiliate marketing denildiğinde Clickbank akla gelse bile buna benzer sistemler var. O sitelerden de çok güzel kazançlar elde etmek mümkün. Mantık o sistemlerde de aynı. Linkinizi alıyorsunuz ve pazarlama çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Örnek olması açısından bazı Clickbank alternatifi sitelere göz atalım.

Clickbank Hesap Açma Sorunu Yaşayanlara Alternatif Öneriler

Satış ortaklığı sisteminde en çok kazanç imkanı yurt dışı sistemelerinde çalışmaktır. Bu konuda hem fikiriz sanırım. Çünkü kazancımız Dolar olduğu için direkt olarak ne kazanırsak kendi paramıza x5 şeklinde dönüştürüyoruz. Mesela 10 Dolar bir Amerikalı için çok para değil. Ancak bizim için 50 TL'den fazla para demektir. Ülkemiz şartlarında da neredeyse bir asgari ücretlinin günlüğüne yakındır. Peki Clickbank yerine hangi siteleri deneyebilirsiniz. Kısaca açıklamaları ile vereyim.

Clickbetter Sistemi: Bu site İngiltere merkezli bir kuruma aittir. Aynen Clickbank tarzı çalışmaktadır. Elbette Clickbank kadar ürün çeşidi yok. Buna rağmen satılabilir birçok ürüne sahip bir sistemdir. En sevdiğim yanı ise direkt olarak ülkemizde bulunan hesabınızın IBAN numarasına ödeme alabiliyorsunuz. Bu nedenle kesinlikle bu sisteme üye olup denemenizi öneriyorum. Dilerseniz hemen Clickbetter.com adresine tıklayarak hesabınızı açabilirsiniz.

Admitad Sistemi: Bu sistemde alınan komisyon oranları düşük gelebilir. Ancak bu düşük komisyonlar bilinen markalardan gelmektedir. Yani satılma olasılığı yüksek bildiğimiz büyük giyim markaları, teknoloji ürünleri, yazılım markalar vb. düşünebilirsiniz. Bu nedenle bu sistemden iyi paralar kazanılabilir. Hatta siteye girdiğiniz zaman size bir gün önceki en çok kazanılan miktarı sitenin üst kısmında belirtiyor. Mesela şuan girdiğimde dünkü en çok kazanan kişi 560.900 TL kazanmış. Hemen Admitad.com adresinden hesabınızı açabilirsiniz.

Rakuten Marketing Sitemi: Bu sistemde de birçok tanıdık marka ile karşılaşmanız muhtemel. Mesela son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz Udemy.com bu sistem üzerinden satış ortaklığı veriyor. Dilerseniz hemen linkshare.com adresine tıklayıp hesabınızı açabilirsiniz.

Amazon Sistemi: Dilerseniz amazon ürünleri içinde affiliate yapmanız mümkün. Bunun için bir web sitesi veya bir uygulama sahibi olmanız gerekiyor. Türkiye'de bulunan amazon daha satış ortaklığı sistemini açmadı. Üstelik açsa bile ABD gibi kazançlı olmayacağını düşünüyorum. Ödemenizi ise Payoneer veya çek şeklinde alabilirsiniz. Bu arada ben Payoneer kullanıyorum. Dilerseniz siz de hemen payoneer.com adresinden kendinize bir hesap açabilirsiniz.

Bu yazımda sizlere Clicbank hesap açma sorunu ve çözümü hakkında bilgi sundum. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bunun yanında güncel içeriklerden haberdar olmak adına siteme abone olabilirsiniz. Ayrıca aktif olarak Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Engellenme nedeni bence siyasi değil. Ülkemizdeki affiliate marketing yapanların pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor özel bazı yöntemlerle sahte satış sitesi açıp SSL sertifikasıyla oynarsan ülke girişine üyeliği kapatırlar

    YanıtlaSil
  2. Belki nedenler arasında bu da vardır ama Clickbank sistemi için aşılmaz bir durum değil bence...

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.