Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Evde Takı Yapımı ile Nasıl Para Kazanılır?

Evde Takı Yapımı ile Nasıl Para Kazanılır?
Evde Takı Yapımı ile Nasıl Para Kazanılır?
Özellikle kar bakımından yüksek olması nedeni ile el işleri yani evde takı yapımı oldukça rağbet gören bir para kazanma yöntemidir. Bu yöntem üzerinden gerek instagram üzerinden gerekse kendi siteniz üzerinden tasarladığınız ürünleri satarak sizde kazanç sağlayabilirsiniz. Özellikle gençlerimizin ilgi duyduğu el yapımı takılar neredeyse %80 oranlarında kazanç sağlamaktadır. İşin ilginç olan kısmı ise evde takı yapımı ile para kazanmak için bir eğitim almanıza gerek yok. Tamamen hayal gücünüze, el işinize ve müşterilerinizi anlamaya bağlı şekilde kazanç sağlarsınız. Bu yazımda ise genel olarak sizlere nasıl evde takı yapımı ile para kazanacağınızı anlatacağım.

Evde Takı Yapımı için Gerekli Malzemeler

Bu konuda size önerim işe başlamadan önce elbette rakipleriniz olacaktır. Kazancınızı sürekli hale getirmek ve daha fazla para kazanmak adına rakip analizi yapmak iyi olacaktır. Bunun için yapmayı düşündüğünüz modellerin rakiplerinizden farklı olması önemlidir. Bu noktada devreye hayal gücünüz ve yaptığınız rakip analizi sonucunda elde ettiğiniz bilgiler girmektedir.
Genel olarak en çok kullanılan evde takı yapımı malzemelerine bakacak olursak:
  • Takı pensesi, kargaburun,
  • Doğal taş çeşitleri,
  • Kurdele çeşitleri,
  • Zincir çeşitleri,
  • Boncuk çeşitleri,
  • İmame çeşitleri,
  • Küpe çengelleri,
  • Yapıştırıcılar,
  • Tel çeşitleri,
şeklinde kabaca sıralayabiliriz. Gözünüz korkmasın malzemeler oldukça ucuz olarak alabilirsiniz. Malzeme konusunda size önerim ise toplu almanız ve gerekli demirbaş aletlerinde ise en kaliteli olanları tercih etmeniz olacaktır. Malzemelerinizi ekonomik fiyata almak istiyorsanız yabacı alış-veriş sitelerini kullanabilirsiniz. Yabancı siteler konusunda ise size önerim tabi ki aliexpress.com olacaktır. Elbette sipariş vermeden önce satıcı ile iletişime geçip merak ettiklerinizi sormanızda yarar var. İngilizce bilmiyorum diyebilirsiniz. Elbette dert değil. Bu noktada Google Translate işinizi görecektir.

Evde Takı Yapma

Elbette her işte olduğu gibi bu iş modelinde de ciddiyet ve işinize önem vermek size kazanç olarak dönecektir. Gerçekten el yapımı takılar oldukça rağbet gördüğünü bilin. Hatta çoğu ünlü bile bu takıları tercih etmektedir. Hatta size aşağıdaki videoda Ivana Sert'in yaptığı bir modeli yine kendi ağzından izleyebilirsiniz.

Yukarıdaki videodaki gibi sizde kendi tasarımlarınızı oluşturup satışa sunabilirsiniz.  Tasarım konusunda ise size önerim ilk başlarda kar payınızı ideal olarak ayarlamanız olacaktır. İlk olarak kendinizi tanıtmak adına bu yolu izlemeniz önemli. Ekonomik ve değişik modelleri herkes tercih eder. Bu mantıkla özel ve hatta belirli bir kültür motiflerine odaklanmak size daha fazla kazanç sağlar.
Kargo konusunda ise bana göre üç seçeneğiniz mevcut. İlk olarak kargoyu ücretsiz yaparak ürün fiyatı üzerine ekleyebilirsiniz. Bu durumda ürün fiyatı artacak ve satışı zor olacaktır. Diğer yöntem ise belirli bir fiyat kotası koyabilirsiniz. Mesela 50 TL'lik alış-veriş yapana kargo bedava  gibi. Bunların dışında ise eğer kişisel olarak ayarlayabilirseniz bir kargo firması ile anlaşmanız olacaktır. Bu sayede müşterilerinize anlaşmalı olduğunuz kargo firmasını belirterek güven kazanmış olacaksınız.

İşinizi İnternetin Nimetleri ile Destekleyin

Elbette evde takı yapmak ile işiniz bitmiyor. Yaptığınız ürünlerin pazarlanması kazancınızı arttıracaktır. Bunun için bir pazarda tezgah açıp satış yapabilirsiniz. Ancak bunun yanında internetin nimetlerinden de faydalanmanız kazancınızı arttıracaktır. Özellikle yaptığınız ürünlerin satışı ve tanıtımı için kesinlikle bir Instagram hesabı açmalısınız. Bu konu hakkında geniş bilgi isterseniz daha önce yazmış olduğum Instagramda Satış Yapmanın Püf Noktaları başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz. Yazımın içeriğinde ödeme yöntemi hakkında da bilgi bulacaksınız.
Sosyal medya dışında birde kendi sitenizi kurabilirsiniz. Hemen site kurulumu dediğim zaman ön yargılı olmayın. Oldukça basit şekilde kendinize ait profesyonel bir site veya blog kurmanız mümkün. Bu konu hakkında bilgi almak isterseniz daha önce yayımladığım Bedava Blog veya Site Kurmak başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.