Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma Tiyoları

Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma İp Uçları
Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma Tiyoları

Satış ortaklığı linklerini doğru kullanma yöntemleri çok önemlidir. Günümüzde birçok sosyal medya platformu ne yazık ki affiliate linklerini spam olarak algılar. Satış ortaklığı ile para kazanma yöntemi sizin gerçek işiniz ise linkleri doğru şekilde kullanmalısınız. Yazıma geçmeden önce satış ortaklığı hakkında bilginiz yoksa daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı içeriğime göz atın.

Instagram Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Instagram artık onay alabildiğiniz siteler üzerinden satış ortaklığı yapmanızı sağlıyor. Ülkemizde bu özellik şuan aktif değil. Ek olarak linkleme yapmak için on bin takipçi sınırı kaldırıldı. Bunun sayesinde herkes affiliate marketing yöntemi ile para kazanabilir duruma geldi. Onaylı bir profiliniz varsa zaten kazanıyorsunuz demektir. Bu yazıda sunulan bilgiler sıradan hesap sahipleri içindir.

Facebook Yeniliklerini Öğrenin

Facebook yavaş yavaş Instagram için rakip olmaya başlıyor. Hikaye ekleme ve takipçi sayınıza göre linkleme olanağı sunuyor. Bu özelliği sayesinde satış ortaklığı için cazip oluyor. Facebook kullanıyorsanız zaten para kazanmak için bir adım atmış sayılırsınız. Önemli olan doğru saatte ve ilgili kitleye kurallara uygun şekilde link sunmaktır. Bu yazımda da bunun için gerekli bilgileri bulacaksınız.

Pinterest Kullanın!

Özellikle clickbank benzeri yabancı sistemlerle çalışıyorsanız muhteşem trafikler kazanabilirsiniz. Türkiye için bütün özellikler açık değil. Eğer satış ortaklığı için hedefiniz Amerika veya diğer ülkeler ise kesinlikle kullanmanızı öneririm. Ülkemiz içinde oldukça iyi şekilde trafik getirmektedir. Pinterest aynen Instagram veya Facebook gibi her linki onaylamıyor. Bunu aşmanın yollarını da yazımda bulacaksınız.

Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma Yöntemi

Satış ortaklığı linklerini doğru kullanma yöntemlerini ikiye ayırıyorum. Ücretli yöntemler ve ücretsiz yöntemler. Başlıklar halinde inceleyelim.

Ücretsiz Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma Yöntemi

Sosyal medya platformları Blogger veya benzeri blog sistemlerinin linkini kabul eder. Profesyonel olarak bu işi yapmak istiyorsanız elbette ücretli yöntem mantıklı. Başlangıç için para harcamak istemiyorsanız Blogger sistemi ile başlamanızı öneririm. Öncelikle www.blogger.com üzerinden kendinize ait bir blog açın. Videolu blog açma yöntemini aşağıda bulabilirsiniz.

Satış Ortaklığı İçin Blog Açtınız Ya Sonrası!

Bir satış ortaklığı ürünü bulun. Nereden link alabileceğinizi yazımın başında verdiğim yazıda bulabilirsiniz. Blog üzerinde ürün için bir sayfa oluşturun. İçerik oluşturmanız daha iyi sonuç verir. Deneme yapmak isterim derseniz güzel bir ürün veya hizmet görselini sayfaya ekleyin. Görselin altına da affiliate linkinizden oluşan bir bağlantı koyun. Ziyaretçi o linke tıklayıp resmi siteye gidecektir. Ürün veya hizmet alımında da komisyonunuzu alırsınız. 

Diğer yöntem ise blog sayfasını otomatik olarak yönlendirmektir. Bunun için blog kod kısmına "head" kodunun altına <meta content='5;url=https://isinburada.com/' http-equiv='refresh'/> kodunu ekleyebilirsiniz. Sitemin ismi yazan yere satış ortaklığı linkiniz ile değiştirmeyi unutmayın. Bu yöntemi pek önermiyorum. Çünkü site bu şekilde olursa hem tek ürün için olacak hem de ziyaretçiye güven vermeyecektir. Yine de böyle bir yöntem olduğunu bilmenizi isterim. 

Bu yöntem için özellikle Admitad Lite üzerinden Trendyol gibi sitelerin satış ortaklığını yapabilirsiniz.(Bknz. Trendyol İle Para Kazanma Yöntemi) Blog açmak bana göre değil diyorsanız Google Docs üzerinden de bir sayfa oluşturabilirsiniz. Bu yönteme örnek olarak bit.ly/myekitaprehberim linkindeki yazıma göz atabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz sayfanın linkini sosyal medya hesapları üzerinde kullanabilirsiniz.

Ücretli Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma Yöntemi

Profesyonel olarak affiliate marketing işine giriyorsanız belirli bir bütçeniz vardır. İlk olarak Wordpress alt yapısına sahip bir blog veya site kurmalısınız. Dilerseniz Wordpress Başlangıç Rehberi üzerinden sitenizi kurabilirsiniz. Ek olarak ücretli şekilde de kurulum yapılmasını isteyebilirsiniz. Burada söz ettiğim wordpress.com üzerindeki sistem değildir. Söz konusu Wordpress sistemi wordpress.org üzerinden sunulan açık kaynak ara yüzüdür. Daha fazlası için videoyu izleyebilirsiniz.

Bu sistem için host yani barınma alanı ve domain yani alan adına ihtiyacınız olacaktır. En iyi hosting seçimi için dilerseniz Yerli En İyi Hosting Firması Analizlerim içeriğine göz atabilirsiniz.

Wordpress Sitenizi Kurdunuz Ya Sonra!

Siteyi kurduktan sonra işimize yarayacak olan Pretty Links eklentisini kurmalısınız. Ücretsiz versiyonu işimizi görüyor. Wordpress panelinizde eklenti sayfasına gelin ve link ekle kısmına gidin. Bu alana satış ortaklığı linkinizi girin. Ana site ismi içinde 301, 302 veya 307 yönlendirme kodlu bir link oluşturun. Hepsi tek panel üzerinde size sunuyor. İşlem sonunda uzun ve anlamsız satış ortaklığı linkini siteadi.com/oneri/urun-ismi gibi yapıyoruz. Linki alıp sosyal medya platformlarında kullanabilirsiniz.

Satış Ortaklığı Linklerini Doğru Kullanma ve Sonuç

Sosyal medya platformları sizin satış yapmanız için tüm imkanı sağlar. Bunu yaparken diğer kullanıcıları da korumak ister. Bu nedenle spam veya dolandırıcı olan linkleri ayıklamak isterler. Ancak bunu yapmak oldukça zordur. En azından bir kısmını engelleme yöntemi ile kontrol ederler. Bu durumu aşmak adına bize düşen güvendiğimiz ürünlerin satış ortaklığını yapmaktır. Buna ek olarak linklerimizi platforma uygun şekilde hazırlamalıyız. Böylece herkes kazanmış olur. Son olarak satışlarınızı arttırmak için ücretli eğitimler alabilirsiniz. Affili Online Kazanç Eğitimi bunlardan biridir. Ayrıca Google Ads veya diğer ücretli reklam yöntemlerini kullanabilirsiniz. Doğru şekilde trafik elde ederseniz satışlarınız sürekli olacaktır. Şimdiden bol kazançlar dilerim. İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. En güncel içeriklerim için Instagram, Facebook veya Twitter hesabımdan takip ediniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.