Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır?
Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dropshipping kısaca stoksuz ticaret diye çevirebiliriz. İnternet üzerinden yapılan bu ticaret modeli alsında bir nevi aracı pozisyonunda para kazanmaktır. Ancak dropshipping sistemini sakın satış ortaklığı sistemi ile karıştırmayın. Satış ortaklığı konusunda daha önce bilgilendirici bir içerik yazmıştım. Bu yazımda ise Dropshipping nedir? ve Nasıl yapılır? sorusunun cevabını vereceğim.  Ayrıca bununla beraber dropshipping ve affiliate marketing yani satış ortaklığı arasındaki farkları sizlerle paylaşacağım. Size önerim dropshipping yapmak istiyorum diyorsanız kesinlikle bu yazımı okuyun derim. Böylece dropshipping yapanlar hangi süreci yaşıyor en azından bir bilginiz olacaktır.

Dropshipping Nedir?

İnternet üzerinde birçok ürünü aynı anda satışa sunmak için bir web sitesi kurar ve yayımlarsınız. Bu işin diğer bir kısmı. Bunun öncesinde sattığınız ürünleri bir yerde depolamanız ve hatta kargo firmalarının biri ile anlaşma yapmanız gereklidir. Bununla beraber firma kurmanız gerekebilir. Son kanun ile bu işinizi devletin ilgili kurumuna da bildirmeniz gerekli. Kısaca ek iş olarak yapamayacağınız bir iştir. Ancak Dropshipping bu sistemden oldukça farklıdır. Stoklu ticaret modelinin stoksuz hali diyebiliriz. Elbette bu kadar basit değil. Bazı püf noktaları var. Dropshipping yapanlar ise bu püf noktaları zamanla deneme yanılma yolu ile veya bir uzman yardımı ile çözüyorlar.

Dropshipping modelinde bir sistem şu şekilde işler;
  • Sitenizde satacağınız ürünler için bir toptancı ile anlaşırsınız,
  • Müşteri ürünü sitenizden sipariş eder,
  • Siz siparişi toptancıya bildirirsiniz,
  • Toptancı verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ürünü gönderir,
  • Toptancı ürün fiyatını alır ve gerisi sizin karınız olur.
sistem kabaca bu şekilde işlemektedir. Fatura işlemlerini genelde toptancı sizin adınıza yapar. Hatta işi büyütürseniz sizin logonuzu bile basıp müşteriye gönderen toptancılar ile anlaşabilirsiniz. Böylece bu size daha kurumsal bir kimlik kazandırır.
Dropshipping Nasıl Yapılır?
Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping sistemini size yukarıdaki başlık altında aslında anlattım. Şimdi dropshipping nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Dropshipping için bir toptancı bulunması gerekli. Toptancı seçerken oldukça ince eleyip sık dokumanız gereklidir. Toptancı seçiminden sonra kendinize ait bir web sitesi kurmanı gereklidir. Web sitenizi dilerseniz kendiniz Wordpress Başlangıç Rehberi ile kurabilirsiniz. Sonrasında alış veriş eklentisi olan WooCommerce eklentisi ile sitenizi kurup ürün yüklemesi yapabilirsiniz. Bu bir yolu tabi ki.
Diğer bir yol ise bir yazılımcı ile anlaşıp size ait bir site kurmasını talep edebilirsiniz. Bu durumda ücreti biraz fazla olacaktır. Özel değilde paket e-ticaret sitesi satan firmalardan da yararlanabilirsiniz. Bu paket firmaların ürünlerinin bir çok sitede de kullanıldığını unutmamanız gereklidir.
Son önerim ise eğer bu işin başında iseniz Instagram üzerinden satış yapabilirsiniz. Bu durumda iyi bir pazarlama stratejisi belirlemeniz ve bolca takipçiye ulaşmanız gereklidir. Ancak Instagram üzerinden satış yapmak sizi baya uğraştırır. Bunu göz önüne alarak hala bu kanalı kullanayım derseniz Instagram'da Satış Yapmanın Püf Noktaları başlıklı yazıma göz atmanız iyi olur.

Dropshipping Yapanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle bir ürün analizi yapıp hangi ürünü satmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Sonrasında ise sıra toptancı ile anlaşmaya gelir. Toptancı seçiminde oldukça dikkat etmelisiniz. Çünkü sahnede siz olacaksınız. Müşteri toptancıyı tanımayacak. Üründe bir sıkıntı olursa sizi arayacak ve toptancı bununla ilgilenmeyecek. Bu nedenle toptancı ile iyi bir şekilde anlaşmanız önemli. Mümkünse bir avukat ile sözleşme belirlemeniz mağdur olmanızın önüne geçecektir.
Dropshipping yapanlar öncelikle en popüler ürünleri seçerler. İlk bakışta karı az görülebilir. Ancak karı az olsa bile satış oranı yüksek olduğu için sürümden kazanırlar. Birde bir kategoriye odaklanırlar. Böylece o işte uzman zamanla bir isim yapma şansınız artar. Kısaca dropshipping yapmak istiyorum diyenlerin izlediği yol

en çok satılan popüler ürünü belirlemek >> güvenilir toptancı bulmak >> satışa başlamak

şeklindedir. Şimdi ise bir sonraki başlığımızda satış ortaklığı ve dropshipping sistemi arasındaki farka göz atalım.

Dropshipping Nedir?ve Affiliate Marketing Nedir? Kıyaslaması

Bu yazımda dropshipping nedir öğrendik. Daha önceki yazılarım arasında da affiliate marketing sisteminin ne olduğunu anlatmıştım. Eğer hala okumadıysanız hemen Affilliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımı tıklayıp okuyun. Maddeler halinde kıyaslama yapalım.
  • Satış ortaklığında fiyat bellidir ve siz belirleyemezsiniz,
  • Dropshipping yapanlar ürün fiyatını kendileri belirler,
  • Satış ortaklığında komisyonlar %30 ve %75 arasında değişir,
  • Dropshipping sisteminde siz belirlersiniz ancak genelde % 3 ve %200 arası ürüne göre değişir. Ayrıca satacağınız ülkeye göre de değişmektedir.
  • Affiliate marketing sisteminde siz müşteri veya satıcı ile iletişimde olmazsınız,
  • Dropshipping sisteminde müşteri sizi tanır ve sorun olduğunda sizi arar,
  • Affiliate sisteminde kopyala çoğal sistemi ile çok iyi para kazanılabilir,
  • Dropshipping sisteminde ise ürün analizi iyi yapılarak sistem çoğaltmaya gerek kalmadan süreklilik sağlanabilir. Özellikle yurt dışı satışları dolar üzerinden olunca daha fazla kazandırıyor.
  • Affiliate marketing sisteminde firma olma durumu söz konusu değildir.
  • Dropshipping yüksek kazanç için en azından limited şirketi olmak faydalı olacaktır.
  • Her iki sistemde de site kurmanız size artı kazanç sağlayacaktır.
  • Dropshipping sistemi için toptancılar sadece ürün bilgileri için sizden para talep edebilir.
  • Affiliate marketing sisteminde bu yoktur.
Sonuç olarak her iki iş modeli de kazançlıdır. Benim tercihim ise satış ortaklığından yanadır. Dropshipping yapanlar genelde ülkemizde değilde amazon.com üzerinden ABD'ye çalışırlar. Bunun için internette birçok eğitim programı bulabilirsiniz. Dropshipping konusunda eğer ki yabancı diliniz yoksa pek bulaşmamanız sizin için daha hayırlı olabilir. Ancak azda olsa bilginiz varsa az miktarlar ile giriş yapabilir ve uzman desteği alabilirsiniz. Affiliate marketing işine girmeyi düşünürseniz de size Affilli Online Kazanç Eğitim setini tavsiye ediyorum. Hemen onlineparakazanma.net adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bu yazımda sizlere iyi yönleri, kötü yönleri ve affiliate marketing yani satış ortaklığı ile farkları dahil Dropshipping nedir? ve Nasıl yapılır? sorusunun cevabını verdim. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.