Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Adım Adım Para Kazandıran Blog Kurma

Adım Adım Para Kazandıran Blog Kurma
Adım Adım Para Kazandıran Blog Kurma

Adım adım para kazandıran blog kurma olayı aslında sanıldığı kadar zor değildir. İnternetten para kazanma yöntemlerinin en bilinenlerinden biri şüphesiz blog kurmaktır. Burada sözünü ettiğim blog kurmak aslında klasik içerik bloğu değildir. Niş yani tek bir ürün veya hizmet üzerine yazılı olan bloglardır. Yani elinizde bulunan ürün veya hizmet için size para kazandıran blog kurma yöntemidir.  Bende bu yazımda sizlere adım adım para kazandıran blog kurma nasıl oluyor anlatacağım. Bu belirlediğim yöntemi her bir ürün veya hizmet için uygulayarak kazancınızı katlayabilirsiniz. Şimdi başlıklar halinde yapmamız gerekenler nelermiş inceleyelim.

Bu Yazımadaki Alt Başlıklar

Niş Ürün Seçiminizi Yapın

Öncelik olarak hangi ürün veya hizmeti pazarlamak istediğinize karar verin. Bunun için bir çok ortaklık havuzu bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları ise Odaklı Pazar, Clickbank veya ReklamAction olabilir. Bu ortaklık havuzlarından analiz ederek hangi ürünün daha çok hangi ülkede satıldığını bulabiliriz. Mesela dijital ürünler ülkemizde Amerika'da olduğu gibi çok satmamakta. Bu tiyo ile bir e-kitabı seçerek Amerikan halkına hedefleyebiliriz. Bunun dışında kendi ilgi alanınız ile ilgili konuları seçebilirsiniz. Hatta uzman olduğunuz konu hakkında insanlara yararlı bilgiler sunarak tanıtımı yaparsanız satışlarınız artar. Çünkü genellikle insanlar yarar gördükleri blogların tavsiyelerine uymakla kalmaz hatta paylaşım bile yaparlar ki buda size ek gelir olarak geri döner.

İçerik Hazırlamayı Öğrenin

Aslında adım adım para kazandıran blog kurma kolay görünse de içerik hazırlamayı bilmiyorsanız size zor gelecektir. Bu nedenle temel SEO kavramları hakkında bilgi edinmelisiniz. Yoksa yaz ve yayınla yöntemi ile pek fazla bir kazanç sağlayamazsınız. İçerik hazırlama yöntemleri için bir çok kaynak bulmak mümkündür. Bunlardan biri Udemy eğitimleri olabilir. Bunun dışında aliarior.com/seo sitem üzerinden yararlı içeriklere ulaşabilirsiniz. Bununla beraber içeriklerinize size özel video veya görseller ile sunmak ziyaretçiler için daha ilgi çekici olacaktır. Hatta kullanıcı yorumlarını paylaşmakta potansiyel müşterilerinize yol göstermenin en iyi yöntemidir.

Adım Adım Kazandıran Blog İçin Web Sitenizi Kurun

Blog veya web sitesi kurmak artık çok kolay. Elbette hazır web site kurulum araçları ile sitenizi kurabilirsiniz. Ancak kesinlikle bu tür araçları önermiyorum. Bu sistemler kodlama kısmına erişimine izin vermediği gibi tam olarak istediğiniz verimi de sunmamaktadır. Benim önerim ise bu aşamada Wordpress alt yapısı kullanmanızdır. Elbette para harcamak istemiyorum derseniz Blogger alt yapısını seçebilirsiniz. Bu durumda ise Wordpress alt yapısından alacağınız geri dönüşümden oldukça düşük sonuç elde edersiniz. Wordpress alt yapısı ile hemen sitenizi ücretsiz şekilde kendiniz kurmak isterseniz Wordpress Başlangıç Rehberi isimli sayfayı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Bununla beraber dilerseniz fidandanismanlik.com sitesinden Web Site Seçenekleri sayfasından hazır şekilde size sunulmasını talep edebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarınızı Kurun

Adım adım para kazandıran blog kurmak için sosyal medyayı unutmamak gereklidir. Sosyal medya araçları ile sağlayacağınız trafik sayesinde potansiyel müşteri adaylarının bloğunuza gelmesini sağlarsınız. Bütün sosyal medya araçlarında hesabınız kesinlikle olmalıdır. Ancak hangi platform size daha uygun ise o hesabınızı aktif şekilde kullanmanız önemlidir. Ziyaretçilere faydalı içerikler ve duyurular ile kazancınızı arttırmanız mümkündür. Sosyal medya hesaplarınızı açıp o şekilde bırakmak elbette yeterli değildir. Bunun için açtığınız hesaplara izin verilen ölçüde SEO çalışması uygulamanız gereklidir. Bu çalışmalar ile esas bloğunuza link çıkışları yapmalı ve sonuç odaklı yani satışa yönelik yönlendirmeler yapmalısınız. Hatta mümkünse sosyal medya konusunda eğitimler alıp ilgi alanınızı genişletebilir ve adım adım para kazandıran blog kurma konusunda en temel sorunu çözmüş olursunuz. Dilerseniz sizin yerinize sosyal medya hesaplarınızı aktif edip düzenleyen ajanslar ile çalışabilirsiniz. Hatta bu konuda freelance olarak fidandanismanlik.com sitesinden yardım alabilirsiniz.

Adım Adım Para Kazandıran Blog Kurma Sistemini Çoğaltın

Temel olarak adım adım para kazandıran blog kurma yöntemi bu şekilde olsa da çeşitli pazarlama yöntemleri ile bu sistemi çoğaltmanız önemlidir. Birden fazla ürüne özel niş blog kurup kazancınızı katlayabilirsiniz. Bununla beraber ücretli reklam verebilir, e-mail listeleri kurabilir ve en önemlisi içerik pazarlama hizmetleri ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz. Bu yöntemlerin ise en önemli özelliği gelen ziyaretçi kitlesinin ilgili bir kitle olmasıdır. Yani sunduğunuz ürün veya hizmet ile ilgilenen kişilerin gelmesini sağlamasıdır.

Sonuç olarak temel olarak izlenmesi gereken temel adımlar bunlardır. Bundan sonraki aşamalar ise hazırladığınız bu sistemin gelişmesini ve sürekliliğini sağlamak olacaktır. Burada anlattığım yöntem sayesinde sizde kendi ürünlerinizi veya satış ortaklığı havuzlarından alacağınız ürünler ile muhteşem kazançlar elde edebilirsiniz. Pasif gelir modelinin en çok kazandıran sistemi hakkında dilerseniz sizlere yardımcı olmaya hazırım. 
Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.