Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Önemsenmeyen Affiliate Marketing Hataları

Önemsenmeyen Affiliate Marketing Hataları
Önemsenmeyen Affiliate Marketing Hataları

Affiliate marketing yani satış ortaklığı gerçekten oldukça güzel paralar kazandıran bir sektör. Her ne kadar ülkemizde bence çok önemsenmese bile buradan diğer ülkelere pazarlama yaparak oldukça iyi para kazanılıyor. Bu işi yapan biri olarak elbette zamanında birçok hata yaptım. Ancak şuan yaptığım o eski hataların meyvesini yemekteyim. Bu yazımla size önceden yaptığım ve sektörde genel olarak herkesin yapabileceği hataları öğrenecekseniz. Kısaca yazımın genel olarak konusu önemsenmeyen affiliate marketing hataları olacaktır. Konu para kazanma olunca heyecanlandığınızı biliyorum. Ancak satış ortaklığı işinin öncelikle gerçek bir iş olarak görülmesi gereklidir. Şimdi başlıklar halinde en çok yapılan veya önemsenmeyen affiliate marketing hataları nelermiş inceleyelim. Öncelikle affiliate marketing hakkında bilginiz yok ise hemen Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazıma göz atmanızı öneriyorum.

Sadece Bir Ürüne veya Sektöre Odaklanma

Elbette en mantıklı yöntem bir ürüne veya sektöre yönelmedir. Ancak burada yapılan en büyük hata ürün veya sektör hakkında bir şey bilmeden pazarlamaya çalışmaktır. Eğer siz o sektörde uzman iseniz veya ürün hakkında bilginiz var ise tamam yapılan mantıklıdır. Özellikle ülkemizde görülen en büyük yanlış bana göre budur. Ürünü almadan, denemeden pazarlamaya çalışmak hem müşteriyi yanlış yönlendirmeye hem de size güvenin azalmasına neden olabilir. Bu nedenle gerçek manada bir ürünü veya sektörü ele almalı ve o konuda sistemi inşa etmeliyiz.

Önemsenmeyen Affiliate Marketing Hataları: İşi Bildiğini Sanmak!

Birçok kişi satış ortaklığı konusunda ciddi şekilde eğitim almaktadır. Peki sonuç ne oluyor. Sonuç ise bu eğitimler sonucunda kendi işini ve pazarlama ağını kuruyorlar. Daha sonrasında ise tecrübelerini aktarmak için interneti kullanıyorlar. Bu içerikleri gören affiliate marketing yapmak isteyenler işe ilgi duyuyor veya işe başlıyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken hiç bir satış ortaklığı pazarlamacısı size bedavadan ürün, hizmet veya bilgi vermez. Karşılığında sizden ya bilgi ya para alır ki zaten bu onun hakkıdır. Çünkü amaç o bilgi paylaşımı ile para kazanmak ve kazandırmaktır. En basit hali ile şuan okumakta olduğunuz bu bloğun ilk amacı olmasa bile amaçlarından biri para kazanmaktır. Elbette hobi olarak yaptığım bu işin ek kazanç olarak geri dönüşmesi kimin hoşuna gitmez ki?

Bu konuda kesinlikle işi biliyor demeyin ve diyenlerden de uzak durun. (Burada işi bilmekten kastım size her konuda %100 garanti veren sistemler ve kişilerdir.) Çünkü affiliate marketing internet işidir. Dolayısı ile internet her an değişmektedir. Buna bağlı olarak satış ortaklığı sektörü de değişmekte ve yeni pazarlama stratejileri ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle sürekli takip edilmesi ve kurduğunuz sistemi güncellemeniz gerekecektir.

Önemsenmeyen Affiliate Marketing Hataları: Sadece Para Kazanmaya Çalışmak

Öncelikle bu yöntemin ilk yıllarda işe yaradığını kabul edelim. Ancak gelişen teknoloji ile internet bilgi çöplüğüne dönüşmüş durumda. Bu nedenle insanlar doğru ve kanıtlanmış bilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Eğer amacınız sadece para kazanmak ise bu işi başta kaybedersiniz. Çünkü affiliate marketing sektöründe para kazanmak artık ilk sırada değildir. Öncelikle amacınız potansiyel müşteri adayına doğru ve yararlı bilgiyi verip o bilgiyi kullanmak için de ürün veya hizmeti satmanız olmalıdır. Aksi durumda bunu al, şunu yap para kazan sözleri tamamen hikayedir. Bu nedenle öncelikle amaç para kazanmak olmamalı ve derdimizi karşı tarafa doğru şekilde aktarıp sonucu para kazanmaya yönlendirmeliyiz.

Yanlış Ürün Seçmek

Önemsenmeyen affiliate marketing hataları konusunda en çok yapılanı hatalı ürün seçimidir. Bir ürünün çok satılması veya komisyon oranının çok yüksek olması o ürünü sizin pazarlayabileceğiniz anlamına gelmemelidir. Mesela en çok satılan ürünü tercih ederseniz rekabetin fazla olduğunu gözden kaçırabilirsiniz. Rekabetin fazla olması demek daha çok çalışılması veya reklam masrafının olması demektir. Çünkü muhtemelen diğer rakipler bu ürünü satmak için iyi bir bütçe ile reklam çalışması yapıyorlardır.

Yanlış ürün seçimini engellemek adına hemen ilk satış ortağı olduğunu ürüne yatırım yapılmaması gereklidir. Öncelikle deneme yayınları, reklam çalışmaları yapılmalıdır. Ortalama olarak en fazla iki hafta gibi bir sürede sonuç alacaksınız.

Ürün seçiminde ise dikkat edilmesi gereken ürün fiyatından ziyade ürün alımından sonra bile size para kazandırmasıdır. Mesela bir ürünün fiyatı 90 dolar ikinci ürünün fiyatı da 50 dolar olsun. İki üründe %50 komisyon versin. Ancak 50 dolarlık ürün içinde yükselmeler ve ek hizmetler de barındırsın. Bu durumda hangi ürünü seçmeliyiz? Tabi ki yüksek kazanç sağlayanı demeden önce düşünmeliyiz. 90 dolarlık üründen bize gelen 45 dolar değil mi? Peki ya diğer üründen sadece 25 dolar mı olacak? Elbette içindeki yükseltmeler sayesinde bu kazanç hayli artacaktır. Bu nedenle ürünlerinizi bu şekilde seçmeye özen gösterin.

Özgün İçerik ve SEO'ya Gereken Önemi Vermemek

En çok karşıma çıkan ve sanırım önemsenmeyen affiliate marketing hataları konusunda başı çeken özgün olmayan içerik ve SEO bilmeme konularıdır. Öncelikle bir ürün veya hizmetin satış sayfasından içeriği kopyalar ve sitemde paylaşırım diye düşünüyorsanız daha çok yolun başında olduğunuzu belirteyim. Çünkü bu şekilde bir site hazırlamak başlamadan kaybetmektir. Google bu tarz sitelere çöplük gözü ile bakar ve sonuçta size yönlendirme yapmaz veya en son sayfalara sitenizi gönderir.

Öncelikle satışına aracılık yapmak istediğiniz ürün veya hizmet hakkında geniş şekilde bilgi veren ve herkesin anlayıcı dilde olan içerikler yazmalı veya yazdırmalısınız. Ayrıca bu içerikler ve siteniz içinde SEO yani arama motoru optimizasyonu yaptırmanız gereklidir.

Önemsenmeyen Affiliate Marketing Hataları: Yatırım Yapmamak

Hani bir deyim vardır ya "Para, parayı çeker." diye. Gerçekten her işte bunu görmek mümkün. Çünkü site olsun, reklam çalışması olsun, SEO ayarlaması veya içerik yazımı olsun zaman ve para isteyen işlerdir. Ya bu konularda bilginiz olur paranız olmaz yada bilginiz olmaz ama paranız olur. Yani her iki durumda da tek başına yapmanız ve kısa vadede para kazanmanız zor görülebilir. Şunu belirteyim ki burada söz ettiğim para kazanma aylık en az 4 haneli rakamlardır.

Mesela ürün tanıtımlarınız için bir blog veya site kurmak istediğiniz. Bir tarafta ücretsiz hosting seçeneği ve diğer tarafta ise ücretli hosting seçeneği karşınıza çıktı. Burada yapılacak en büyük hata ücretsiz hizmeti seçmek olacaktır. Çünkü kontrol sizin olmaz. Sitenizin ziyaretçi sayısı arttığında sizden onaysız reklam yayınlanabilir veya sitenizi kapatıp şu kadar ücret verin sitenizi açalım diyebilirler. Tüm bunlarla uğraşmamak adına ücretli bir hosting ile başlayıp emek vermek daha iyi olacaktır. Yeri gelmişken ürün veya hizmet tanıtımları için site veya blog kurmak isterseniz ücretsiz şekilde Wordpress Başlangıç Rehberi sayfasından yararlanmanızı tavsiye ederim.

Analiz ve Hedefleme Yapmıyorlar!

Önemsenmeyen affiliate marketing hataları konusunda karşımıza çıkan konulardan biri doğru analizin ve hedeflemenin yapılmamasıdır. Bu durumda sonuç ne olabilir ki dersek zaman ve para kaybı demek doğru olacaktır. Bir ürünü veya hizmeti satmak istiyorsak müşteri kitlesini iyi tanımalıyız. Bunun için analizler yapılmalıdır. En basit şekilde anketler, içerik yorumları bu analizlere örnek verilebilir. Tüm bunları dikkatli şekilde analiz ederek doğru bir hedefleme ile kazanç sağlayabilirsiniz.

Bu konuda size bir örnek vermek isterim. Mesela fiziksel ürün örneği verelim. Hamile kadınlar için şişme koltuk satmak istediniz. Bu durumda yapmanız gereken ilk olarak ürünü tanımak olmalıdır. İkinci olarak bu ürünü hamile kadınlar mı yoksa onların eşleri mi daha çok inceliyor veya satın alıyor bunu öğrenmektir. Basit bir reklam çalışması ile hedefleme yaparak hangi kitlenin size daha çok kazandıracağını görebilirsiniz. Sonuç olarak o kanala yönelir ve satışlarınızı arttırırsınız. Bu arada size küçük bir bilgi vermem gerekirse genel olarak dijital ürünler daha çok kazanç sağlamaktadır. Fiziksel ürünler de kazandırır ancak komisyon oranları düşüktür. Büyük bir trafiğe sahip değilseniz dijital ürünleri tercih etmenizi öneriyorum.

Peki Çıkaracağımız Sonuç Ne Olmalı?

Öncelikle bu yazım sayesinde belki affiliate marketing yani satış ortaklığının sadece link al, paylaş kazan sisteminden ibaret olmadığını anlatabilmişimdir. Satış ortaklığı işi bir sistem kurma işidir. Nasıl ki bir dükkan açıp potansiyel müşteri adaylarına ürün veya hizmet tanıtıyorsanız aynı mantık satış ortaklığı sisteminde de vardır. Bu nedenle size, yukarıda saydığım hataları yapmayın derim. Ben yaptım zamanında ve oldukça zaman, para kaybettim. Gerçi o zaman internet bu kadar yaygın değildi ve bilgiye parayla bile ulaşmak zordu. Şimdi ise cep telefonunda bile para kazanmak veya alış veriş yapmak mümkün. Kısaca sizlere diyebilirim ki işi hakkı ile yaparsanız kazancınızda o şekilde oluyor. Önem verirseniz önemli miktarlar sizin oluyor.

Son olarak satış ortaklığı konusunda sizlere Affiliate Marketing Online Kazançlar Eğitim Seti'ni incelemenizi öneriyorum. Zaten siteye girdiğiniz zaman nelerin size sunulacağını açıkça kanıtları ile görme şansınız var. Şimdiden bol kazançlar dilerim.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel içeriklerimden haberdar olmak adına siteme abone olabilir veya Facebook, Instagram ve Twitter sayfalarımdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.