Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Amazon Mechanical Turk Nedir?

Amazon Mechanical Turk Nedir?
Amazon Mechanical Turk Nedir?
Amazon sitesini bilmeyen yoktur sanırım. Bu yazımda sizlere Amazon sitesi üzerinden nasıl para kazanılır sorusunu cevaplayacağım. Elbette hemen aklınıza dropshipping gelebilir. Dropshipping hakkında bilginiz yoksa da daha önce yazdığım Dropshipping Nedir? ve Nasıl Yapılır? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Bu yazımın konusu ise Amazon'un başka bir kazanç yöntemi olan Amazon Mechanical Turk hakkında olacak. Başlıklar halinde Amazon Mechanical Turk nedir, nasıl yapılır ve ne kadar kazandırır gibi aklınıza takılabilecek soruları cevaplayacağım.

Amazon Mechanical Turk Nedir? Nasıl Kullanılır?

Belki daha önce bir yerlerde duymuş veya görmüş olabilirsiniz. Amazon iş bakımından en çok robot kullanan firmalardan biridir. Ancak robotların yapacağı işler ne yazık ki kısıtlıdır. Bazı iş aşamalarından robotlar yetersiz kalmaktadır. Bu durumda ise zorunlu şekilde insan emeğine ihtiyaç duyulur. Bu durumu ise Amazon firması değişik bir yol ile aşmaya çalışıyor.
Normal şekilde düşündüğümüz zaman madem ihtiyaç var neden eleman almıyor diyebilirsiniz. Ancak bu durumun kesin nedenini bilmiyorum sadece bir kaç tahmin yürütebilirim. Bana göre belki Amazonun insan emeği gerektiren işleri sürekli şekilde ortaya çıkmıyor. Bu durumda sürekli işçi çalıştırmak ek masraf olur. Diğer bir ön görüm ise daha ucuz şekilde işin çözüme kavuşması olabilir. Yani eleman tutsa 1000 dolar verece ama bu şekilde Amazon Mechanical Turk sistemi ile belki 100 dolar ödeme ile işini yürütebiliyor.
Amazon Mechanical Turk nedir derseniz kısaca Amazonun küçük işlerini serbest çalışanlara yaptırması diyebilirim. Bu işler için sabit bir ücret yoktur. İşin zorluk durumuna göre parası belirlenir. Belirlenen ücretler ise dolar ile olduğundan yüksek kazanç sağlayabilir. Elbette başlangıç için rakamlar size az gelebilir. Ancak sistemdeki aktifliğini ile zamanla kazancınız artacaktır. Yani rakam vermek gerekirse günde 2-3 saat çalışma ile aylık 100-150 dolar kazanabilirsiniz. Yani günümüzün kuru ile 600-900 TL arasında kazanç sağlamanız mümkün. Özellikle öğrenciler ve ev hanımları için bence oldukça iyi bir rakam.

Amazon Mechanical Turk'e Nasıl Üye Olurum?

Sistemden kazanç sağlamanız için sizden hesap oluşturmanız istenmektedir. Bunun için mturk.com adresine gidin. Karşınıza iki seçenek çıkacak. Sağ tarafta bulunan create a worker account yazan yere tıklayın ve hesabınızı oluşturun. Tabi ki burada bilmeniz gereken hesabınız anında aktif edilmiyor. Yaklaşık 3 iş günü kadar sürebiliyor. Bu nedenle hemen aktif olmasını beklemeyin.
Amazon Mechanical Turk Panel Kullanımı
Amazon Mechanical Turk Panel Kullanımı
Üyeliğiniz onaylandığı zaman size e-mail ile bildirim yapılacak. Bu aşamadan sonra hesabınıza girip Accept & Work yazan yere tıklayın. Böylece sizin yapabileceğiniz işlerin listesini göreceksiniz. Hesap oluşturma ve işleri görme işleri bu kadar basittir.

Bilinmesi Gerekenler

Amazon Mechanical Turk sisteminde bir kaç noktayı bilmenizde fayda. Amazon daha önce Türkiye üzerinden üye almıyordu. Son onaylar ile artık Türkiye'de yaşayanlar bu sistem üzerinden para kazanabiliyorlar. Ödeme için Amazon Gift sistemi kullanılmaktadır.  Bir diğer nokta ise hesabınızı oluşturduğunuz zaman size iş kısıtlaması  koyulur. Yani ilk 10 gün için günlük 100 hit sınırı belirlenir. On günün sonunda bu sınır kalkıyor. Burada hit dediğim iş anlamındadır. Yani günde 100 iş yapabilirsiniz.
Bunun yanında yaptığınız işlerin onayı için 24 saat zaman tanınır. Yani anında ödeme hesabınıza yazılmaz. Bir de ilk on gün için kazandığınız parayı talep edemiyorsunuz. Bu sınırın amacı Amazon sisteminin aslında sizin niyetini anlaması için koyulmuştur. Yani 10 gün aralıksız çalışırsanız sizin gerçek bir çalışan olduğunuza karar veriliyor ve sistem kolaylaşıyor. Elbette kazanç az görünse de doların artışı ile iyi bir ek kazan sağlayacağınızı söyleyebilirim.
Son olarak buna benzer bir sistem olan Yandex Toloka ile para kazanma yöntemini de deneyin derim. Bu yöntem ilginizi çektiyse daha önce yazdığım Yandex Toloka ile Para Kazanmak başlıklı yazımı okuyun derim. Ayrıca diğer favori online kazanç yöntemi önerilerim olan e-kitap yazarak para kazanma ve affiliate marketing yöntemlerini de incelemenizi öneriyorum. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.