Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanırım

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanırım
Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanırım
Teknolojinin gelişmesi ile sosyal medya hayatımızda büyük önem kazandı. Günümüzde ise özellikle gençlerimiz sosyal medyadan nasıl para kazanırım diye düşünmeye başladılar. Bir çoğu fenomen olup sosyal medyadan para kazanmak isterken bir çoğu ise sadece popüler olma yolunda ilerliyor. Oysa özellikle sosyal medyada para kazanmak için oldukça fazla bir kitleye sahip olmak önemli. Peki kitleye sahip olup sosyal medya üzerinden nasıl para kazanılır bir bakalım. Bu yazımda para kazanma imkanı veren sosyal medya araçları hakkında bilgi vereceğim.

Bu Yazımdaki Başlıklar

Twitter Hesabından Para Kazanma

Aslında yazımın başında da belirttiğim gibi fenomen olmaktan ziyade gerçek bir kitleye sahip olmak gerekli. Ancak bu şekilde sosyal medyadan para kazanma konusunda başarılı bir adım atma şansınız olur. Kitle oluşturmak için aktif şekilde Twitter kullanımı ve insanlara faydalı, eğlendirici içerikler üretmeniz gereklidir. Bununla birlikte nasıl tweet atılacağını bilmek gerekli. Örneğin bir tweet atmak için anahtar kelime analizi yapmalısınız. O andan popüler olan kelimelerden seçmeli ve ilgili kişileri eklemelisiniz. Böylece daha fazla kişiye ulaşır ve kitlenizi arttırmış olursunuz.

Twitter hesabından para kazanma yollarının çeşitli metotları var. Bunlardan biri ise reklam öncesi tweetlerdir. Genelde ajanslar fenomen olan veya gerçek kitleye sahip olan hesaplar ile iletişime geçiyorlar. Hesaplar üzerinden çıkacak ürünün kelimesi ile ilgili tweet atılmasını sağlıyorlar. Sonrasında ise çeşitli platformlarda reklam yapıldığında bir bilinirlik patlaması yaşanıyor. Bunun içinse kitleye göre 150 TL veya 20000 TL arası kazanç sağlamak mümkün. Özellikle ünlülerin hesaplarından yaptıkları tweetler oldukça kazançlıdır.

Hayran kitleniz az olabilir ancak belirli bir kategori ile ilgililer diyelim. Bu durumda ise kendiniz Affiliate Marketing yöntemi ile kazanç sağlayabilirsiniz. Affiliate Marketin hakkında bilginiz yoksa daha önce yazdığım Affiliate Marketing Nedir? başlıklı yazımı incelemenizi tavsiye ederim. Sistemi bildiğinizi düşünürsek size ait olan linki tinyurl.com veya bit.ly sisteminde kısaltarak tweet atabilirsiniz. Bu yöntemle az ve konu ile ilgili bir kitleye sahip olsanız bile binlerce lira kazanmanız mümkündür.

instagram'dan Nasıl Para Kazanılır?

Sosyal medyadan nasıl para kazanırım sorunun yanında en çok düşünülen konulardan biride İnstagram kazançlarıdır. İnstagramdan nasıl para kazanılır derseniz aslında cevap sizde derim. Bir düşünün bir hesabı neden takip edersiniz? Bu sorunun cevabını verebiliyorsanız hesabınız için öncelikle bir kitle oluşturmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Kitle oluşturun derken gidinde takipçi alın demiyorum. Gerçek kişilerden söz ediyorum. İnstagram üzerinden para kazanmak için hedef kitlenize uygun sürekli içerik girilmesi şarttır. Çeşitli kampanyalar, çekilişler yaparak bu süreci hızlandırmak mümkündür.  Burada önemli olan gerçek kişilerin sizi takip etmesidir.

Genel İnstagram üzerinden para kazanma yollarından biri ürün satışı yapmaktır. Bu yöntem ile çok güzel şekilde kazanç sağlamanız gerekli. Ödemenizi ise Shopier gibi online ödeme araçları veya kapıda ödeme sistemi şeklinde alabilirsiniz. Bu iş için öncelikli hedefiniz güven kazanmak olmalıdır. Bunun için ise en doğru kriter rakiplerinizi incelemeniz ve onların yaptıklarının bir tık ilerisinde iş yapmanızdır.

Bir başka yöntem ise hizmet tanıtımları yapmaktır. Kısa bir video ile yaptığınız veya aracı olduğunuz bir hizmeti tanıtabilirsiniz. Örneğin en çok yapılan hesap sahibi hizmeti veren kuruma gider ve görüşlerini aktarır. Bunu izleyen hem kurumun hizmeti hakkında bilgi sahibi olur hemde bir nevi paylaşım yaparak reklamını yapmış olur. Yani insanlar gerçekleri istemektedir. Gerçek ve doğal bir çekim ile anlatılan hizmet veya ürün kesinlikle alıcı kitlesine ulaşır. Yine aynı diğer sistemde de olduğu gibi Affiliate Marketing linkleri kullanımı ile kazanç sağlamanız mümkündür.

Facebook'tan Para Kazanma

Sosyal medyadan nasıl para kazanırım diye düşünüldüğünde ilk akla gelen platformlardan biri Facebook'tur. Yukarıdaki yöntemlerin aynısını Facebook içinde kullanabilirsiniz. Bunun dışında ise Facebbok'tan para kazanma konusunda yardımcı olan platformları kullanabilirsiniz. Bunlardan biri ise  Zazzle isimli platformdur. aracılığı ile kullanabileceğiniz My Merch Store uygulaması bunlardan sadece biridir. Zazzle ile dilediğiniz bir ürünü bedelsiz şekilde tasarlayabilirsiniz.  Devamında ise tasarladığınız bu ürünler sayfanızda satarak kazanç sağlıyorsunuz.

Bunun dışında ise kullanıcılara yönlendirme yaparak Facebook ile para kazanmak mümkün. Çeşitli tavsiye programları ile kazanmak mümkün. Bu noktada ise tavsiye ve ikna gücünüz çok iyi olması gereklidir. Aksi taktirde kazanç sağlamanız zordur.

Youtube Para Kazanma Yolları

Yukarıdaki anlattıklarım aynen Youtube içinde geçerlidir. Genel olarak kazanç yöntemi viral video paylaşımı, Google Adsense ve partnerlik şeklindedir. Video paylaşım yöntemine değinmek gerekirse kısaca şu şekilde açıklayabilirim.

Kendinize ait bir sayfanız olur. Burada bir ürün incelemesi veya ilgi çekici videolar paylaşırsınız. Açıklama kısmında ise satış yada abone olma gibi çeşitli linkler koyarak kazanç sağlanabilir. Bununla birlikte videolarınız size ait ise içeriklerde Google Adsense reklamı yayımlanmasını isteyebilirsiniz. Bir diğe yöntem ise partner firmalar ile çalışarak kazanç sağlanabilir.

Linkedin ile Para Kazanma Yolları

Linkedin'in en iyi yararı kendi markanızı oluşturmanıza katkı sağlar. Genellikle iş portalı amacı ile kullanıldığından sektörel olarak çok işinize yarayacaktır. Özellikle sizinle aynı sektörde olan kişi veya kurumlar ile iletişim kurarak kazanmanız mümkün. En önemli özelliği ise profesyonellere hitap etmesidir. Bu nedenle satış yapmak içinde uygun bir platformdur. Yeter ki hedef kitlenizi iyi belirleyin. Sonrasında zaten paylaşımlar ve yorumlar ile sistemdeki kullanıcılar sizin reklamınızı yapacaktır. Linkedin'de aktif olmanız ve ilgili olduğunuz grupları takip etmenizde kazancınıza katkı sağlayacaktır.

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanırım Konusunda Sonuç

Görüldüğü gibi tüm sosyal medya araçlarından para kazanmanın ilk şartı özgün olmak ve kitle edinmektir. Bunun içinde hedef belirlemesi yapmak ve sürekli aktif olmak gereklidir. Bir kategori üzerine yoğunlaşmak en iyi yöntemdir. İnsanlar genellikle kategorileri uzman olarak görürler. Bu nedenle bir uzmanı takip etmek amacı peşinizden gelirler. Sonuç ise tüm bu birikim sizleri kazanca götürür. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.