Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Pinterest İle Para Kazanma

Pinterest İle Para Kazanma
Pinterest İle Para Kazanma

Bildiğiniz gibi kanıtlanmayan para kazanma yöntemlerine bu sitede yer vermiyorum. Pinterest ile para kazanma yöntemi ise tarafımca denenen ve kanıtlanmış bir kazanç yolu olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizde adını sık duymadığımız ancak Facebook'dan daha fazla değerli olduğunu belirtebileceğim sosyal paylaşım sitesidir. Pinterest'i ayıran en önemli özelliği fotoğraf ve kısa açıklama paylaşımı yapılmasına izin verilmesidir. Bu özellik Facebook platformunda da var ancak Pinterest üzerinde paylaşılan içeriklerin kalıcılık oranı %1800 daha fazladır. Durum böyle olunca oldukça cazip bir para kazanma sitesi haline gelmektedir. Konumuzun detaylarına inmeden önce Pinterest hakkında bilgi vermek isterim.

Pinterest Nedir? Pinterest İle Para Kazanma Mümkün mü?

Pinterest sosyal paylaşım platformu 2010 yılında kurulmuş olup aylık dünya çapında 200 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Kullanıcıların çoğunluğu ise kadındır. Bu özellikle kadınlara yönelik işlerde daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır.

Pinterest üzerinde yapılan paylaşımlara pin denilmekte. Diğer bir ifade ile paylaşım yapma işlemine pinleme denilmektedir. Bu bilgi ışığında sitede yapılan pinleme işlemenin 100 milyardan fazla olduğunu söyleyebilirim. Şimdi bu kadar pin arasında benim paylaşımımı kim görecek diyebilirsiniz. Pinterest bu sorunuza cevap olarak kategori kullanımını sunacaktır. Paylaşımlar kategori halinde olduğundan ilgili kişilere ulaşması daha kolay olmaktadır. Pinterest sitesinin rakibi neredeyse yok gibidir. Sadece kendisine rakip olarak Google görselleri düşünebiliriz. Pinterest üzerinde kullanılan ve aslında bildiğimiz terimler olan bir kaç kelimeyi sizlerle paylaşayım.

Pin: Türkçe anlamı toplu iğnedir. Pinterest siteside de yaptığı işlem ise bir panoya nasıl bir kağıt tutturmak için toplu iğne kullanıyor ise Pinterest'de pin kullanıyoruz.

Pano: Site üzerinde paylaşımların kategori şeklinde olduğunu söylemiştim. İşte bu kategorilere pano denilmektedir.

Denemeler: Bu kısım ise paylaşımdan yararlananların yorumlarının olduğu kısımdır. Yani bir nevi yorum kısmı diyebiliriz. Buradaki fark ise içeriği veya ürünü tecrübe edenlerin yorumlarından oluşmasıdır.

Pinterest Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Her ne kadar bir sosyal paylaşım sitesi denilse de Facebook veya Instagram gibi düşünmeyin. Yani açıkçası bu platform üzerinde genellikle tanıdıklarınız ile karşılaşmazsınız. Yani iletişiminiz yabancılar ile olmaktadır. Bu bakımdan bir pazar gibi düşünebilir ve ona göre hareket etmelisiniz.

Pinterest kültüründe takip önemlidir. Genele olarak takip ettiğiniz kişiler sizi takibi almaktadır. Bu özellikle ilgi alanınıza giren kişilere ulaşmak için kullanılması gereken etkili bir yöntem olacaktır. Bu nedenle takip etmekten çekinmeyin. Kısaca Pinterest sitesini daha çok iş amaçlı kullanmanızı öneriyorum. Bu kadar bilgi girişinden sonra hemen pinterest.com adresine girip üye olabilirsiniz. Daha sonrasında ise nasıl Pinterest ile para kazanma yöntemi izlemelisiniz aşağıda anlatacağım.

Pinterest İle Para Kazanma Yöntemleri

Pinterest ile para kazanma yöntemleri oldukça popüler ve ülkemizde de fazla kullanılmamaktadır. Bu durum ise bizim için avantaj anlamına gelmektedir. Bu noktada kullanılmayanın Pinterest değil de Pinterest ile para kazanma yöntemi olduğunun altını çizmeliyim. Yani Pinterest kullanıcı sayısı ülkemizde de bir hayli fazladır. Şimdi hangi yollar üzerinden bu güzel siteden nasıl para kazanacağımıza bir göz atalım.

Pinterest ile Google Adsense Gelirinizi Arttırın

Bir blog veya site sahibi olarak eminim Google Adsense veya benzeri firmaların reklamını yayınlama yöntemi ile para kazanmaya çalışıyorsunuzdur. Bu durumda sitenize gelen ziyaretçi sayısı ve bekleme oranı önemlidir. Pinterest sitesinde ortalama kullanıcı bekleme oranı 14 dakikadır. Yani kullanıcılar oldukça fazla sitede zaman geçirmekte. Buna göre site üzerinde kendi sitenize ait görsellerin paylaşımını kısa bir açıklama ile yapabilirsiniz. İşin güzel yanı ise görsele tıklanıldığı zaman sitenize yönlendirmektedir. Bu sayede site trafiğinizi arttırabilir ve dolayısı ile kazancınızın artmasını sağlayabilirsiniz. Siteniz veya bloğunuz yok ise daha önce yazdığım Bedava Blog ve Site Kurmak başlıklı yazım ilginizi çekebilir.

Pinterest Üzerinden Affiliate Marketing Yapmak

Affiliate marketing yani satış ortaklığı oldukça popüler para kazanma yöntemlerinden biridir. Bu kapsam bir çok kursu internet üzerinde bulabilirsiniz. Genel olarak Odaklı Pazar, Clickbank ve ClickMerkez gibi satış ortaklığından aldığınız ürün liklerini paylaşarak oldukça hatrı sayılır bir kazanç sağlamanız mümkündür. Bu yöntem ile aylık ülkemiz için en az 1000 TL ile 5000 TL kazanabilirsiniz. Özellikle clickbank ürünleri oldukça kazançlı olmaktadır. Ödemelerinizi ise banka havalesi veya Payoneer ile alabilirsiniz.

Pinterest bu aldığınız linkler için trafik sağlamanın en kolay ve kalıcı yöntemidir. Satış ortaklığı havuzlarından aldığınız linkleri görsel ile paylaşarak muhteşem gelirler elde etmeniz mümkündür. Satış ortaklığı hakkında bilginiz yoksa daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Pinterest İle E-Ticaret Yapabilirsiniz

Özellikle Instagram, Gittigidiyor veya N11 tarzı sitelerde satış yapıyorsanız Pinterest kesinlikle kullanmalısınız. Özellikle Dropshipping ile satış yapıyorsanız kullanmanız gereklidir. Stoksuz e-ticaret dediğimiz bu yöntem hakkında bilginiz yok ise daha önce yazmış olduğum Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır? başlıklı yazımı incelemelisiniz. Kısaca Pinterest üzerinde ürün görselleri ve alım linkini paylaşarak kazancınızı arttırabilirsiniz.

Pinterest İle Ücretli Paylaşım Yapmak

Bildiğiniz gibi her sosyal paylaşım mecrasında fenomenler veya diğer tabiri ile takipçi sayısı bir hayli fazla olan kullanıcılar bulunabilir. Bu tarz kişiler ise ücretli paylaşımları ile kazanç sağlayabilirler. Aynen bu yöntem Pinterest sitesinde de geçerlidir. Takipçi sayınız tatmin edici düzeyde ise paylaşım başına 500 TL ile 15 bin TL kazanç sağlamanız mümkündür. Bu ücretin sınırlaması olmadığını ve tamamen firma veya kişiler ile yapacağınız anlaşmaya göre değişmektedir.

Pinterest İle Para Kazanma Taktikleri

Genel olarak en çok kullanılan ve denediğim kazanç yöntemleri yukarıda saydığım gibidir. Elbette sadece bu bilgiler ile hemen para kazanmanız mümkün değil. Bununla beraber kazancınızı arttıracak taktikleri de sizinle paylaşmak isterim.

Taktik 1: Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilgili anahtar kelimeler ile kategori kullanmanızdır. Yani panolarınızı özenle ayarlamalı ve sadece ilgili paylaşımlar yapmaya özen göstermelisiniz.

Taktik 2: Re Pin yani tekrara paylaşma özelliğini hafife almayın ve kesinlikle kullanın ve hatta teşvik edin. En önemli nokta ise Pinterest üzerindeki göresellerin %80'inden fazlası bu yol ile oluşturulmuştur.

Taktik 3: Panolarınız için kesinlikle ilgi çekici görseller kullanın. Boyut olarak en ideal ölçü 220 x 150 boyutunu seçebilirsiniz. Görsel ne kadar ilgi çekici olursa tıklanma o kadar çok olacaktır.

Taktik 4: Gerçek kişi olduğunuzu unutmayın ve hissettirin. Bu bağlamda paylaşımlarınıza yapılan yorumları dikkatle takip edin. Mümkünse anında cevap ve her zaman etkileşim halinde olun.

Taktik 5: Pinterest hesabınızı işletme hesabına yükseltin. Böylece analizleri görebilir ve paylaşımlarınızı ona göre yapabilirsiniz. Ayrıca Pinterest kullanıcılarının büyük çoğunluğunun kadınlar olduğunu unutmamalısınız.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca aklınıza takılan konular için iletişim kanallarımdan bana ulaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel paylaşım ve kampanyalarımı takip etmek için  TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.