Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

E-Kitap Yazarak Para Kazanmak

E-Kitap Yazarak Para Kazanmak
E-Kitap Yazarak Para Kazanmak

İnternetten para kazanma konusunda en çok tercih edilen pasif gelir kazanç yöntemlerinin başında e-kitap yazarak para kazanmak gelir. Pasif gelir nedir derseniz bir ürün oluşturmak için belirli bir süre emek harcar çalışırsınız. Oluşan ürünü ise çeşitli satış kanallarına koyarsınız. Böylece siz çalışmadan kazanmaya başlarsınız. Bu tür iş modeline pasif gelir denir. E-kitap yazarak para kazanmak yöntemi ise pasif gelir modelinden sadece biridir. Günümüzde özelikle herkesin elinde mobil cihaz olduğunu düşünürsek bu sektörün iyi pazar olduğunu anlayabiliriz. Yurt dışında elbette kullanımı bir hayli fazla. Hatta buna en iyi örnek 26 yaşındaki Amanda Hocking gösterilebilir. Amazon üzerinden sattığı e-kitapları sayesinde milyoner oldu. En pahalı kitabının fiyatı 3 dolar iken en ucuz kitabının fiyatı 0.99 dolar. Düşünün birde bunların %30 Amazon kesintisi olacak. Buna rağmen 900 bin adet satış yaparak bir rekor gelir elde etti. Üstüne bir çok e-kitap çıkardığı da cabası...

Peki biz neden kazanmayalım? Bu yazımda İngilizce bilmeden nasıl e-kitap hazırlayıp dünya pazarına sunabilirsiniz konusu hakkında bilgi vereceğim. Yazım sonunda eminim bir e-kitap konusu kafanızda belirlenecek. Ayrıca yazımın sonunda işinize yaracak bir link vereceğim. Şimdi adım adım e-kitap yazarak para kazanmak nasıl oluyormuş bakalım.

E-Kitap Yazarak Nasıl Para Kazanılır?


E-kitap yazmak için size gerekli olan bir bilgisayar, word programı ve birazda hayal gücüdür. Bu malzemeler ile süper satan e-kitaplar üretmeniz mümkün. Peki nasıl olacak?

Sadece Para Kazanmak Amacı İle E-Kitap Yazmayın: Öncelikle sadece satılsın diye e-kitap yazmayın. Yazacağınız kitabın insanlara bir faydası olmalı. Bir konu üzerinde araştırma yapabilir veya uzmanı olduğunuz bir sektör üzerine yazabilirsiniz. En çok satan sektörler zaten belli. Bunlar sağlık, sektörel, müstehcen ve eğitim konularıdır. Tabi ki işin sürekliliği adına size önerin helalinden olsun düzgün konular seçin. Müstehcen yani fantazi kitapları mesela Google Play Store üzerinde baktığınız zaman en çok satan konular arasındadır. Tabi ki bu kazanç yöntemi ancak ben önermiyorum. Benim önerim ise yararlı veya tutulabilecek roman tarzında içerikler yazmanızdır.
E-Kitap Fiyatını Çok İyi Belirleyin: Eserinizin fiyatını belirlerken çok iyi düşünün. Aynı konu üzerine e-kitap fiyatlarını inceleyin. En önemlisi kendinizi alıcı yerine koyun. Bir düşünün siz olsanız bu kitaba ne kadar verirdiniz gibi. Sonuçta fiyat düşük gelse bile satış hacmi yükseldikçe kazancınız artacaktır. Yani bir nevi kazancınız sürümden olacaktır.

E-Kitap Formatınızı Doğru Seçin: Bir çok e-kitap formatı bulabilirsiniz. Ancak en yaygın kullanılanı PDF yöntemidir. Neden derseniz herkesin bilgisayarında e-kitap okuma programı olmayabilir. Ancak genel olarak her bilgisayar PDF formatındaki dosyaları açmaktadır. Bu nedenle PDF formatında olması en iyi seçim olacaktır.

İçerik Görsellerinizi İyi Seçin: Eserinizde görsel olacak ise telif hakkı size ait olmasına özen gösterin. Bunun dışında free lisanslı görsellerde kullanabilirsiniz.

E-Kitap Açıklama Kısımları Doldurun: Açıklama kısımlarını kısa ve öz olacak şekilde doldurun. İnsanlar bu kısımları görerek e-kitabınızı alacak veya almayacaktır. Bu nedenle en çok satan e-kitaplardan kopya çekebilirsiniz.

Bu kısma kadar nasıl e-kitap hazırlanacağını anlattım. Önümüzdeki başlıkta ise hazırladığınız e-kitabı hangi pazarlarda satacağınızı belirteceğim.

E-Kitap Yazarak Para Kazanmak İçin E-Kitap Nerede Satılır?


İnternet üzerinde bir çok e-kitap satış siteleri bulunabilir. Ancak bunları bir çoğu güven vermemektedir. Bu nedenle size kendi uyguladığım yöntemleri vereceğim.

İlk Olarak Google Play Store İle Satış Yapın: Eğer ilk defa olarak e-kitap yazarak para kazanmak istiyorsanız sizin için en yol Google Play Store olacaktır. Bu sisteme üye olmanız için öncelikle bir gmail hesabınız olmalıdır. Daha sonrasında ise Play Store Publish sayfasından giriş yapın. Sonrasında ise PDF formatında hazırladığınız e-kitaplarınızı yükleyin. Bu arada yükleme yaptığınız e-kitaplar 5 gün içinde sorun yoksa Play Store üzerinde yerini alacak. Eğer sorun varsa size ne olduğu hakkında bilgi verilecek ve düzeltmeniz istenecektir. Bu kısımda sorunsuz şekilde e-kitabınızı yayımlamak için aşağıdaki Play Store E-Kitap Yayımlama e-kitabından yardım alabilirsiniz. Play Store E-Kitap Yayımlama rehberine D&R, İdefix ve Google Play Store üzerinden ulaşabileceğiniz gibi dilerseniz Alia Rior Kazandıran Hizmetler sitesinden yani shopier.com/aliarior üzerinden temin edebilirsiniz.
Kendi Siteniz Üzerinden Satış Yapabilirsiniz: Eğer bu işi profesyonel anlamda yapmak istiyorsanız size bir web sitesi şart. Kodlama bilginiz olmadığını düşünerek en iyi seçimin Wordpress site kurmak olduğunu söyleyebilirim. Bu konu hakkında en iyi kaynaklardan biri ise aliarior.com sitesindeki "Wordpress Site Kurma" başlıklı yazıdır. Ayrıca bu sitede bir çok işinize yarar bilgi bulabilirsiniz. Sakın ücretsiz ve SSL kullanmayan bir site hizmetleri ile çalışmayın derim.

Diğer Satış Kanalları: Oluşturduğunuz e-kitap Türkçe ise en iyi satış yöntemi yukarıdakiler idi. Bunun dışında İngilizce e-kitaplar yazarım derseniz publitory.com, Apple Store ve Amazon gibi satış kanallarını kullanabilirsiniz. Benim önerim ise publitory.com ve Amazon'dur. Bunlarda da aynı mantık işlemektedir. Sizden satış olunca komisyon alırlar. Amazonda kesinti %30 ve diğer publitory.com sitesinde ise %15'dir. Tabi ki en güncel komisyon oranları için resmi sitelerini ziyaret etmeniz önemlidir.

E-Kitap Yazarak Para Kazanmak Konusunda Önerim


Hazırladığınız e-kitapları bir çok farklı satış araçları ile piyasaya sürmeniz mümkün. Ayrıca aktif e-mail listeleri alıp gönderim yapabilir, sosyal medya araçlarını kullanabilir ve ücretli reklam ile satış yöntemlerini deneyebilirsiniz. Size önerim önce ilk verdiğim iki yöntemi denemenizdir. Ek olarak affiliate marketing havuzlarını tercih etmenizdir. Yazdığınız e-kitapları ülkemizde bulunan veya yurt dışı kaynaklı affiliate marketing yani satış ortaklığı havuzlarında satabilirsiniz. İşlem oldukça basittir. Siz bir satıcı olarak sisteme üye oluyorsunuz. Hazırlamış olduğunuz e-kitap için bir satış komisyonu belirliyorsunuz. Mesela -kitabınız için belirlediğiniz satış fiyatı üzerinden %30 komisyon gibi. Bu oranı diğer satış ortaklı üyeleri alacaktır. Yani sizin yerinize onlar tanıtım yapıp çalışacak ve satış yapacaklar. Bu en hızlı model diyebilirim. Benimde kullandığım affiliate marketing havuzlarından size Reklam ActionOdaklı Pazar ve Click Merkez isimli yerli firmaları önerebilirim. Bunun yanında yabancı olarak ClickBank ve Rakuten firmasını öneriyorum. İsimlerin üzerine linkleri verdim, tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Sorularınız ve tecrübeleriniz için yorum kısmını kullanabilirsiniz. Son olarak profesyonel olarak e-kitap yazmak ve hazır kapaklar, içerik şablonuna sahip olmak için E-Kitap Kazançları Videolu Eğitim Seti'ne göz atmanızı tavsiye ederim. Filerseniz E-Kitap Kazançları Eğitim Setine www.shopier.com/aliarior adresinden kredi kartınız ile 1.499 TL yerine 199 TL'ye sahip olabilirsiniz. 
Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

6 yorum:

  1. Zeliha Dağcı8 Ağustos 2018 16:38

    Öneriniz üzerine kitabı temin ettim ve şimdi kitabım satışta. İlginiz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Bol kazançlar...

    YanıtlaSil
  3. Exael ve İki Ruh-Diriliş adında iki kitabım var. Gayet iyi gidiyor satışı. Kesinlikle yeni yazarlara tavsiye ederim Google kitapları.

    YanıtlaSil
  4. Bence kesinlikle ilk başlanması gereken yer. Nereden başlamalıyım diyenlere ise E-Kitap Kazançları Rehberini öneriyorum...

    YanıtlaSil
  5. İngilizceniz varsa ve bu dil ile kitap yazabiliyorsanız daha etkili olur.

    YanıtlaSil
  6. Evet haklısınız İngilizce daha çok kazandırıyor.

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.