Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Instagram'da Satış Yapmak için Ürün Önerileri

Instagram'da satış yapmak için ürün önerileri
Instagram'da satış yapmak için ürün önerileri
Bildiğiniz gibi internet ortamında satış denildiğinde ilk akla gelen yöntem Instagram satış sayfaları kurmaktır. Tabi ki instagram'da satış yapmanın püf noktaları hakkında bilgi olmayanların ile yaptığı hata Instagram parayla takipçi alma sitelerine yönlenmek. Elbette sosyal medya üzerinden para kazanmak herkesin ilgisi çekiyor. Ancak bununda belli başlı kuralları olduğunu bilmek yeni bir işe başlarken oldukça önemlidir. Bu nedenle bu yazımda da özellikle Instagram satış sayfaları kurup para kazanmak isteyenler için ürün seçimi hakkında bilgi vereceğim. Kısaca konumuz Instagram'da satış yapmak için ürün önerileri olacaktır.

Instagram'da Satış Yapmak İçin Ürün Önerileri Yazım Neler İçeriyor!

Instagram'da Satış Yapmak için Ürün Önerilerim

Elbette çoğu insanın internet üzerinden para kazanmak istiyorum diye düşündüğü zaman ilk akla gelen sosyal medya satışlarıdır. Ancak bir çok kişi açtığı sosyal medya satış sayfalarını ilk ay içinde istediği gibi gitmediği için kapatır. Bunun ana nedeni ise insanların internet üzerinden nasıl para kazanılır sorusunun tam cevabını bilmedikleri veya aceleci davrandıkları içindir. Şüphesiz internette satış yaparak para kazanmanın en iyi yolu sosyal medya siteleri arasında popüler olan Instagram'dır.
İnstagram'dan satış yapmak için birinci şartımız belirli bir kitleyi hedeflemek ve takipçi sayımızı arttırmaktır. Yeri gelmişken değinmek istediğim nokta aslında takipçi sayısını arttırmak derken ilgili takipçiden söz etmekteyim. Yoksa gidip Google üzerinde Instagram parayla takipçi alma arama yapıp takipçi almak değildir. Eğer takipçi kitleniz sizin sattıklarınız ile ilgili değilde milyon takipçi olsa da kazancınız düşük olacaktır. Bu nedenle takipçi sayınızı doğal yollar ile yani paylaşımlar ile veya ücretli reklamlar ile arttırmalısınız. Takipçi sayısı konusuna bu kadar değindim ve şimdi sıra ürün seçimi hakkında sizlere tiyolar vermeye geçelim.

Instagram'da Giyim Ürünleri Satmak

Instagram üzerinden ürün satma önerilerimin en başında giyim ürünleri yer alıyor. Eğer Instagram üzerinden para kazanmak istiyorsanız insanlara bir nevi cazip gelmek adına farklılık sunmalısınız. Bunun somut bir örnekle açıklayayım.
Geçenlerde eşim için bir ayakkabıyı Kadıköy'de bir mağazada gördük ve beğendik. Fiyatını sorduğumuz zamanda 239 TL olduğunu belirtti. Bizde hem farklı modelleri hemde farklı fiyatta satılıp satılmadığını kontrol etmek adına internette araştırma yaptık. Sonuçta bir yerde aynı modeli 119 TL rakamla satan yerden aldık. Bu durum aslında demek istediğimi özetliyor. Eğer sizde Instagram üzerinden giyim ürünleri satacaksanız öncelikle bir fark oluşturmanız gereklidir.
Bunun dışında ürünleriniz belirli bir kesime hitap edebilir. Öyle bir ürün gamı seçmelisiniz ki her yerde olmayan ve hatta bulunsa bile sizin kadar ucuz veya alternatifli satılmayan ürünler olmalıdır. Ancak bu şekilde Instagram üzerinde kalıcılığı yakalayabilirsiniz.

Instagram'da Takı Ürünleri Satmak

En çok açılan Instagram satış sayfaları başında takı ürünleri yer almaktadır. Yani başlangıçta rakibiniz çok olacaktır. Bu nedenle tüm pazardaki rakiplerinizi incelemeniz ve onlardan bir tık önde olmanız gereklidir. Özellikle el emeği ile yapılan ve hatta patentini alacağınız takılar size uzun süreli kazancın kapısını açabilir. Elbette bu işi ciddi düşünmeden veya sadece boş zaman uğraşımı paraya çevireyim diye düşünüyorsanız bu kadar uğraşmayın. Yok ciddi anlamda bir iş kurmalıyım diyorsanız patent konusunu kesinlikle düşünün derim. Özellikle alacağınız patent üzerinde altın, gümüş vb. değerli madenler ile yapılacak olması size daha fazla kazanç sağlar.

Instagram'da Cep Telefonu Kılıfı Satmak

Şimdi çarşıya inseniz her yerde yaklaşık 10 TL gibi bir rakama telefon kılıfı alabilirsiniz. Bu durumda Instagram üzerinden telefon kılıfı satmak size saçma gelebilir. Elbetteki aynı ürünü satmaya çalışmanız saçma ve boşa yatırım olacaktır. Ancak mesela ahşap ve kişinin ismi yazılan bir telefon kılıfı her yerde bulunmaz. Aynı şekilde kişinin dilediği resimde düşünülebilir. Bu durumda bu şekilde bir kılıf satsanız insanlar sizden alır. Emin olun telefon sektörü ülkemizde en kazançlı sektörlerden biri. Mesela Çorum'da bir AVM içinde bir dükkan sahibi ile görüştüm. Dükkanda sadece telefon kılıfı ve ekran jelatini satılıyor. Bunlar dışında hiç bir şey yok. Dükkan kirasını sorduğumda ise bana 12.500 TL diye cevap verdi. Dükkan belki 5-6 metre kare bir yer yani oldukça küçük. Peki dedim kirayı çıkarıyor mu? Kira artı masraflar ve çalışan masrafları üstüne kar çıkıyor dedi. Düşünün Çorum gibi bir yerde bir AVM içinde bu kadar kazanç nasıl oluyor? Demek istediğim Instagram üzerinden sizde tüm ülkeye ulaşarak daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Yeter ki bir talebe cevap vermeyi bilin.

Instagram'da T-Shirt Satmak

Daha önceki yazılarım arasında Tişört Tasarlayıp Satmak başlıklı bir yazı vardı. Instagram üzerinde satışa başlamadan önce eğer tişört düşünüyorsanız bu yazımı okumanızı öneriyorum. Oluşturacağınız tişört modelleri eğer size ait olursa ve belirli bir kitleye hitap ederse kazancınız sürekli ve kalıcı olacaktır.  Bu noktada ise pazar analizini iyi yapmak gerekiyor. Öncelikle seçtiğiniz kesim hakkında bilgi sahibi olmanız ve hatta mümkünse o kesimle içli dışlı olmanız gerekiyor. Ancak böyle bir durumda onların neye ihtiyacı olduğunu ve hangi ürünleri arzu ettiklerini kestirebilirsiniz.

Instagram'da Kozmetik Ürünleri Satmak

Kozmetik ürünlerini Instagram üzerinden satmak oldukça zor görülebilir. Ancak bilinen markaları ekonomik fiyata sunarak belirli bir müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Bunun yanında zaman zaman hediyeli kampanyalarda yaparsanız kitleniz daha fazla artacaktır. Bu durumda internette satış yapmak için gereken ürünleri bir network firmasından temin edebilir ve indirimli aldığınız ürünleri karlı şekilde satışa sunabilirsiniz. Hatta birden çok network firmasının ürününü satmak size daha fazla kazanç sağlayabilir. Network marketing hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz daha önce yazmış olduğum Network Marketing Nedir? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz. Bunun dışında evde organik sabun yapıp satma yöntemi tercih edilebilir. Bir diğer seçenek ise gıda ürünleri yapılıp satılabilir. Ancak gıda ürünlerini Instagram üzerinden satmak için kurumsal kimliğe sahip olmanı daha iyi olur. Böylece insanlar o kimliğe güvenip sizden ürün alabilir. Aksi durumda gıda ürünlerinin satışı oldukça zordur.

Instagram'da Satış Yapmak İçin Ürün Önerileri Hakkında Sonuç

Bu yazımda sizlere Instagram'da satış yapmak için ürün önerileri hakkında paylaşımda bulundum. Bu konuda yaptığım çalışmalara göre sonuç ne dersek daha çok hobi ürünlerinden yüksek kazanç elde etmek mümkün. Hem alımı düşük ve satışı yüksek. Oldukça karlı yani. Bunun dışında eğer profesyonel anlamda Instagram üzerinden satış yaparak para kazanma konusunda destek isterseniz size dropgelir satış rehberini öneriyorum. Eğitim rehberine buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.