Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Madencilik ve Kripto Endüstrisinin En İyi Uygulamaları

Madencilik ve Kripto Endüstrisi
Madencilik ve Kripto Endüstrisi

Kripto para birimleri madenciliği, onlarca yıldır bir iş uygulaması olmuştur. Binlerce, hatta belki milyonlar bir servet kazandı. Endüstri evrimi, çeşitli konsensüs algoritmalarını şekillendirdi ve bu da benim için doğru kripto para birimini bulmanın daha karmaşık bir süreciyle sonuçlandı.

Tüm endüstrinin avantaj ve dezavantajlarının farkında olmanın, karar vermede yatırım getirisini (ROI) önemli ölçüde artırabileceğini belirtmekte fayda var. Öyleyse, bugün mevcut olan alternatifleri ve mevcut endüstriyi aktif olarak bozan perspektif projeleri inceleyelim.

Geleneksel Madencilik Pahali Kalıyor

Günümüzde kripto para madenciliği hem en iyi varlıklara hem de bundan çok daha fazlasına uygulanabilir. Bitcoin, Ethereum, Litecoin veya diğer varlık madenciliğine dahil olmak oldukça pahalı olabilir. Madencilik operasyonunu başlatmak için gerekli donanım satın alımı, genellikle çok büyük bir ön yatırım gerektirir. Ayrıca geleneksel madencilikle ilgili bakım ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.

Elektriğin kripto para birimlerinin çekirdeğini çıkardığı yaygın olarak bilinen bir gerçektir. Bitcoin, Ethereum ve diğerleri tarafından da aktif olarak kullanılan Proof-of-Work algoritması, zaman içinde önemli madencilik kapasitesi gerektirir.

Bu makinelere güç vermek çok daha fazla elektrik gerektirir. Bu kavram son zamanlarda çok fazla inceleme aldı. Çoğu Bitcoin madenciliği elektriğinin yenilenebilir kaynaklardan gelmesine rağmen, Elon Musk bile Bitcoin ağını çevre üzerindeki ciddi etkisi nedeniyle eleştiriyor.

Günümüzde mevcut madencilik konsepti, Proof-of-Work'ün çok ötesine geçerek, pahalı, rekabetçi ve riskli olmasına rağmen izleyiciler ve meraklılar için yeni ve heyecan verici fırsatlar yaratıyor. Tabloda bulunan farklı seçenekleri karşılaştırmak ve en iyi sonucu verecek yaklaşımı ortaya çıkarmak son derece önemlidir.

Geleneksel Madencilik Rotası

Daha geleneksel bir seçenek seçmeye ve ardından kendi grafik kartını (GPU) kullanırken kripto para madenciliği yapmaya çalışan bu kullanıcılar için keşfedilecek birkaç seçenek var. Dolayısıyla, her şey bir GPU bulmaya, rekabetçi hızlarda madencilik yapabilen ve karı maksimize etmek için doğru ağı seçmeye geliyor. Birkaç kişiyi şaşırtabilecek dikkate değer seçenekler olmasına rağmen, ikinci seçeneğin biraz zor olabileceğini belirtmekte fayda var.

Günümüzde Ravencoin, GPU kullanırken madencilik yapmak için en karlı para birimidir. X16 algoritmasının oldukça kullanıcı dostu olmasına ve yeni bir grafik kartına sahip olan herkes tarafından ulaşılabilir olmasına rağmen, bu gerçek biraz şaşırtıcı olabilir. Ödüller genellikle büyük ölçüde RVN fiyatına bağlıdır, ancak para biriminin 5000 RVN blok ödülü vardır. Miktarına, ödenen elektriğe bağlı olarak, mevcut altcoini madencilik yaparak günde birkaç dolar kazanmak nispeten kolaydır.

Ethereum madenciliği daha uygun bir seçenektir. Bugün, çok fazla ağ rekabeti olmasına rağmen, piyasadaki en popüler kripto varlıklarından biri olmaya devam ediyor. Ayrıca, insanlar hisse kanıtına geçiş nedeniyle önümüzdeki aylarda ETH'nin değerinin artmasını bekliyorlar. Bunun olacağının garantisi olmamasına rağmen, farklı fırsatları keşfetmek faydalı olabilir. İş ispatından hisse ispatına geçişin ne zaman gerçekleşeceği belli değil. Bugün Ethereum madenciliğine başlayan insanlar için yatırım getirisi sağlamak, geliştiricilerin zaman çizelgesine bağlı olarak imkansız olabilir.

GPU madenciliğine katılmak isteyenler için doğru kartı bulmak son derece önemlidir. NVIDIA GeForce RTX 3090, günde maksimum $7,23 kar ile WhatToMine'a göre en kazançlı kart olarak kabul ediliyor. Ama ortalama fiyatlarda böyle bir kart bulmak imkansız. AMD Raden VII, 2017'de piyasaya sürülmesine rağmen hala rekabetçi. Hiç kimse kripto para madenciliğinden bir gecede zengin olmayı beklememeli, çünkü maliyetlerin her zaman kazançlardan daha ağır basmayacağı yaygın olarak bilinen bir gerçektir.

Alternatif Seçenekleri Keşfetmek

GPU madenciliğini tercih etmek veya Bitcoin madenciliği yapmak için özel donanım satın almak yerine keşfedilecek başka seçenekler de var. Örneğin, Utopia Mining Bot'u içeren bir çözüm sağlayan Crypton para birimi var. Bunun yerine ödülleri toplamak için bir düğüm çalıştırarak ağı desteklediğinden, bu Bot'un kripto para birimi ticaretine katılmadığını belirtmekte fayda var. Kullanıcıları teşvik etmeye devam ederken, geleneksel madencilik konseptinde farklı bir dönüş sağlar. Ayrıca ağ son derece önemli olan bencil madenciliği engeller.

Madencilik getirilerini en üst düzeye çıkarmak isteyenler için tek gereksinim, Mining Bot 7/24 çalıştırmaktır. Düğümlere RAM sağlama, paket yönlendirme ve gerçek veri paketlerini örtmek için «sahte» paketler oluşturma görevi verilir. Utopia ağı üzerinden Crypto üzerinden gerçekleşen tüm işlemler tamamen gizli ve takip edilemez niteliktedir. Bu işlevselliği sağlamak için düğümler önemlidir ve onları bir ödül için uygun hale getirir. Kullanıcıların mevcut ödüller karşılığında kaynak sağlaması gerçeğinden dolayı, düzenli madencilik yazılımı veya donanımı içermese bile, bunların «madencilik» ödülleri olduğu sonucuna varmak mümkündür.

Sanal güç Sunucusu veya VPS çalıştırmak, düğümün sürekli çalışmasını sağlamanın en iyi yoludur. Bir VPN'de Utopia Mining Bit kurulumu, düğüm sahiplerine getirilerini ve karlarını en üst düzeye çıkarmak için büyük bir şans sağlamalıdır. Bilgisayar veya akıllı telefon gibi diğer donanım araçları, düğümde %100 çalışma süresini garanti etmez. Bu nedenle, daha az bakım gerektiren farklı bir yaklaşım seçmek faydalı olabilir.

Utopia Mining Bot'un kendi uygulamasında etkinleştirilebilen bir özellik olmadığını belirtmekte fayda var. Bu, kullanıcılar tarafından manuel olarak indirilebilecek ayrı bir uygulamadır. Mevcut yaklaşımı seçmek, Crypton madenciliğine katılımı bilinçli ve kasıtlı hale getirerek kullanıcıları daha da güçlendirerek mevcut ekosisteme katılmaya çalışır.

Sonuç

Kripto para madenciliği konsepti çok çeşitli şekillerde gelir. Bazı insanlar, blok ödül paylaşımı için rekabet edebilmek için geleneksel GPU veya özel madencilik birimi satın alma seçeneğini tercih ediyor. Diğer kullanıcılar, kabul edilebilir sonuçlar sağlamaya devam ederken çok daha az uzmanlık ve güçlük gerektiren daha erişilebilir bir şeyi deneyeceklerdir.

Dolayısıyla, kripto para madenciliği söz konusu olduğunda, doğru ya da yanlış bir yaklaşım yoktur. Ütopya yaklaşımı, insanların bugün alışık olabileceği bir şeyden farklıdır. Ancak bir düğümü çalıştırmanın, ödüller sağlamanın ve bir ağı güçlendirmek için donanım ve bant genişliği dahil kaynakları kullanmanın geleneksel anlamda olmasa bile «madencilik» olarak kabul edilebileceğini belirtmekte fayda var. Standart olmayan düşünce tarzı, özellikle kripto para birimini daha çekici ve erişilebilir hale getirebiliyorsa, asla kötü bir fikir değildir.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinde yayınlayabilirsiniz. En güncel içeriklerimden haberdar olmak adına Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.