Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Yandex Toloka ile Para Kazanmak

Yandex Toloka ile Para Kazanmak
Yandex Toloka ile Para Kazanmak

Para kazanmak elbette hiç bir zaman kolay olmadı. Ancak kolaya yakın kazanç yöntemlerinin olmadığı söylenemez. Elbette başlangıç itibari ile kazancınız az görülebilir. Zamanla istem içerisinde kendinizi kanıtlar ve güven kazanırsanız doğru orantılı şekilde kazancınızda artar. Sizlere bu yazımda kolay para kazanma yöntemlerinden biri olan Yandex Toloka ile para kazanmak hakkında bilgi vereceğim. Yandex arama motorunun bir hizmeti olduğu için güvenilirlik ve ödeme alma konusunda bir sıkıntınız olmayacaktır. Dilerseniz bu işi ek iş fikirleri için değerlendirebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi sitemde verdiğim bilgileri ve para kazanma yöntemleri kendimde uyguluyorum. Yani kazanç sağlamayan bir yöntemi sizlerle paylaşmıyorum. Yandex Toloka ile para kazanmak başlıklı makalem için bu sistemi denedim. Yeni başlayan biri olarak yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda 6 dolara yakın bir kazanç sağlandı. Şimdi başlıklar halinde nasıl başlayacağımıza ve kazanacağımızı öğrenelim.

Bu Yazımdaki Başlıklar

Yandex Toloka ile Para Kazanmak için Üye Olalım

Yandex aslında Google'un en büyük rakiplerinden biridir. Resmi olarak aralarında iki yıllık bir fark olduğu bilinmektedir. Google üzerinden de bir çok para kazanma yöntemi mevcuttur. Ancak Toloka ile para kazanmak konusu oldukça farklıdır. Neden derseniz sizden bir site veya blog kurmanız istenmez. Bununla birlikte bir bilgi birikiminizin veya bir konuda uzman olmanızda istenmez. Bu kapsamda düşündüğümüz zaman özellikle ev hanımları ve öğrenciler için bulunmaz bir para kazanma yöntemi olduğunu belirtebilirim. Bu nedenle kesinlikle öğrencilerin harçlıklarını çıkarması için kullanacağı en kolay yol olduğunu söylemeliyim.

Yandex Toloka ile para kazanmak için öncelikle bir Yandex Toloka sistemine üye olmamız gereklidir. Hatta öncesinde Yandex e-mail adresine sahip iseniz üye olmanıza gerek kalmadan sisteme giriş yapabilirsiniz.

Üye olmak için bit.ly/tolokatr ve kayıt formuna ulaşın. Karşınıza çıkan sayfada Kayıt Ol dediğiniz zaman aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız.

Yandex Toloka ile Para Kazanmak için Üye Olmak
Yandex Toloka ile Para Kazanmak için Üye Olmak

Bizim amacımız para kazanmak olduğu için Görev Almak İstiyorum seçeneğini tıklayın. Diğer seçenek ise site sahipleri veya ücretli görev vermek isteyenler içindir. Yani bu alan bizi ilgilendirmiyor. Sonrasında ise çıkan formu eksiksiz doldurup üyeliğimizi tamamlıyoruz.

Yandex Toloka ile Para Kazanmak için Görev Yapma

Yandex ile para kazanmak için çeşitli görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Her görevin sonunda alacağımız ücreti önceden öğreniyoruz. Aşağıdaki gibi görevler ekranında görevin ne olduğu ve kazancın ne kadar olduğu açıkça belirtiliyor.

Yandex Toloka ile Para Kazanmak için Görevler
Yandex Toloka ile Para Kazanmak için Görevler

İlk aşamada düşük ücretli işler geleceğini bilin. Örneğin yukarıda da söz ettiğim gibi bana gelen görevleri yerine getirdiğimde ortalama bir saat gibi bir sürede 6 dolara yakın kazanç sağlanmıştır. Yani ilk aşama için iyi bence. Bu sistemde görev yaptıkça ek puan alıyorsunuz. Bu puanlar ise sizin profesyonellik seviyenizi belirliyor. Yani kısaca küçük büyük demeden bütün görevleri sürekli olarak yaparsanız kazancınız zamanla artmaktadır. Yani devam edildiği sürece günlük 60 TL ile 80 TL arası kazanmanız mümkün. Bu kazanç ise dolar kuruna bağlı olarak artabilir veya azalabilir.

Görev nedir derseniz oldukça basit ve uzmanlık gerektirmeyen işlerdir. Mesela karşınıza çıkan sayfada sizden arama motoru için uygun mu yoksa yasalara aykırı mı diye değerlendirmeniz istenebilir. Bunun dışında puanlama görevleri de vardır. Ancak hızlı ve aceleci olmamanızı öneriyorum. Her görevin bir süresi vardır. Verilen sürede bitirmeniz gereklidir. Eğer siz 30 dakikalık bir görevi 2 dakikada tamamlarsanız sizin bu işi ciddi şekilde yapmadığınız belli olacaktır. Bu durumda ise diğer görevlerde size öncelik verilmeyebilir. Bu nedenle aceleci olamayın ve kesinlikle hile yapmayın diyorum.

Yandex Toloka ile Ne Kadar Kazanabilirim?

Aslında bu sorusun cevabını yukarıda da belirtmiştim. Ancak gözden kaçmasın diye tekrar etmek istedim. Yandex Toloka ile para kazanmak kolay olsa da sizden beklenen görevleri yerine getirmeniz istenir. Bu görevleri tamamlamak için bir akıllı telefon bile işinizi görecektir. Bu nedenle yolda izde para kazanmanız mümkündür.

Yandex Toloka sisteminde ilk başta girdiğiniz zaman size düşük ücretli işler verilebilir. Bu ücretler 0.01 veya 0.5 dolar arası değişir. Zamanla profesyonellik seviyeniz arttığında görev başına 3-4 dolara kadar almak mümkün. Yukarıda belirttiğim gibi ilk girişimde bir saat içinde 6 dolara yakın kazanç oldu. Eğer sürekli şekilde yaparsanız günlük size verilen işler daha fazla olacak. Hatta ücretleri de artacaktır. Düzenli çalışma ile ancak dikkat diyorum burada düzenli ve hilesiz şekilde çalışarak günde 100 TL yakın kazanmak imkansız değil gibi.  Ancak görülen o ki gerçekten çok elemana ihtiyaç var ki Google üzerinden bile reklam vermekteler. Yani bizde ilk girenlerden olursak sanırım kazancımız daha fazla olacaktır.

Yandex Toloka Kazancımı Nasıl Alacağım?

Yandex Toloka ile para kazandınız ve sıra geldi paraları çekmeye. Bu işin en güzel yanı ise size bir sınır koyulmaması. Ancak ödeme araçları firmalar kesinti yapacağı için hesabınızda biraz biriktirip çekmeniz daha mantıklı olacaktır. Yandex Toloka kazançlarını çekmek için PayPal, Yandex Money, Skrill, PrivatBank ve PaPara sistemlerinden birini kullanabilirsiniz. Türkiye için en uygun ve benimde kullandığım sistemin PaPara olduğunu belirteyim. Aslında en güzeli PayPal'dır. Ne yazık ki artık ülkemizde kullanılmadığı için daha doğrusu faaliyetleri devletimiz tarafından sunucuları ülkemizde olmadığı için faaliyetleri durduruldu. Bu nedenle PayPal geri gelene kadar en iyi ödeme aracının PaPara olduğunu söyleyebilirim.

PaPara kullanımı ise oldukça basittir. PaPara sitesinden veya uygulaması üzerinden bir hesap açıyorsunuz. Sonrasında banka hesabınızı bağlıyorsunuz. Zaten siteye üye olunca yönergeler size ne yapacağınızı söylemektedir. Sonrasında size bir PaPara hesap numara veriliyor. Bu numara ile para gönderip alabiliyorsunuz. Tabi ki sistem belirli komisyonlar alıyor. Ancak oldukça az olduğunu bilin. İşte bu nedenle paranızı biriktirip çekmenizi öneriyorum. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca diğer benzer yöntemlere göz atmak isterseniz Anket Doldurarak Para Kazanma Gerçek mi? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel içeriklerimden ve fırsatlardan ilk haberdar olanlardan olmak için hemen TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.