Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Amazon KDP İle Para Kazanma Yöntemi

Amazon KDP İle Para Kazanma Yöntemi
Amazon KDP İle Para Kazanma Yöntemi

Amazon KDP yazarların kendi kitaplarını dijital olarak yayınlamalarını sağlar. Dileyen yazarlar için fiziksel satış imkanı da tanır. Sadece e-kitap değil basılı yayın da satma olanağı sunar. Tüm bu imkanları ücretsiz sunar. Satış olursa ücretlendirmenize göre komisyonunu alır. Ödemeyi ise ben Payoneer üzerinden alıyorum. Bu yazımda Amazon KDP ile para kazanmak için bilinmesi gerekenleri bulacaksınız. Kısa başlıklar halinde inceleyelim.

Amazon KDP'nin Avantajları

Kitap bastırma olanağı ülkemizde oldukça zengindir. Bununla beraber basım ücretleri ve pazarlama maliyetleri çok yüksektir. Orta halli bir kitabı elli liradan aşağı almak neredeyse zor artık. Aradığınız kitap bir de niş bir konu ise üzerine ise fiyat daha fazla katlanmaktadır. Peki Amazon kişisel yayıncılık ile para kazanmanın avantajları nelerdir? Hemen kısa başlıklar halinde inceleyelim:

Yayınlama Kolaylığı

Amazon KDP, yazarların kendi kitaplarını yayınlamaları için kolay bir arayüz sunar. Yazarlar, kitaplarını birkaç tıklama ile yükleyebilir ve satışa sunabilir. Oldukça kolay bu sistemde tüm adımları rahatça yapabilirsiniz. Fiyatlandırmadan kapak tasarımına kadar tüm kolayları size sunmaktadır. Hatta kapak tasarımı konusunda size bir ayrıca panel bile sunuluyor. Size düşen okuyup istenileni yerine getirmek oluyor.

Amazon KDP İle Dünya Genelinde Satış Yapabilirsiniz!

Bir kitap bastırma işlemi kolaydır. Asıl mesele basım sonrası pazarlama imkanıdır. Amazon sayesinde dünya çapında kitabınızı sunabilirsiniz. Bilindiği gibi Amazon en büyük e-ticaret platformlarından biri. Müşteriler zaten sizin isminizi duymasa bile konuya ve Amazon!a güvendiği için alım yapıyor. Bu nedenle, KDP yazarları kitaplarını dünya çapındaki müşterilere satma fırsatına sahiptir. Hatta ek olarak Amazon platform için reklam imkanları bile sunuyor.

Ücretsiz Yayınlama İmkanı

Amazon, yazarlara kitaplarını ücretsiz olarak yayınlama imkanı sunar. Yazarlar, kitaplarını yayınlamak için herhangi bir ücret ödemezler. Sadece kitap satıldığında Amazon, satışlardan belirli bir yüzde alır. Bu oranı zaten kitabınıza fiyat verirken panelinizde göreceksiniz. Sunulan ülkedeki kargo, vergi vb. duruma göre ücretlendirme olacaktır.

Fiyatlandırma Esnekliği

Yazarlar, kitaplarının fiyatını belirleyebilirler. Amazon, yazarların fiyatlarını belirlemelerine hiçbir kısıtlama koymaz. Bu noktada size düşen fiyatlandırma yapmadan önce genel bir araştırma yapmaktır. Seçtiğiniz konuda popüler bir yazarın kitabını ele alarak kendi fiyatınızı belirleyebilirsiniz. Basılı kitaplarda da kitabın malzeme kalitesine göre ücretlendirme yapmanıza imkan sağlanır.

Amazon KDP'nin Dezavantajları

Popüler bir sistem olması hemen kitabınızı koyun satılacak anlamına gelmiyor. Yazdığınız eser ne kadar güzel olsa da bunun tanıtılması ve rakiplerin önüne geçmesi gerekir. Ancak bu sayede kalıcı bir başarı sağlayabilirsiniz. Peki genel olarak Amazon KDP'nin dezavantajları nelermiş bir bakalım.

Çok Fazla Rakip Oluyor!

Amazon her gün binlerce yeni kitap yayına sunuluyor. Bunun anlamı sizin gibi birçok kişi para kazanmak istiyor. Doğal olarak bunlar rakibiniz oluyor. Böyle bir ortamda sadece reklam vermek bile bazen işe yaramıyor. Bunun yanında kendi pazarlama stratejinizi geliştirmeniz gerekiyor. En bilinen yöntemlerden bazıları şunlardır;

  • İçerik pazarlama hizmeti,
  • Banner reklam hizmeti,
  • Google Ads ve Amazon reklamları,
  • Kitabınızı sesli kitaba çevirip yönlendirme yapma,
  • Tanınmış kişilerin profilinde ücretli paylaşımlar yaptırma vb.

birçok yöntemi aklınıza getirebilirsiniz. Kendinize özel olarak tasarlayacağınız strateji sayesinde Amazon'dan para kazanırsınız. Aylık işlem hacmi en son kırk milyon dolara yakındı. Bu kadar büyük bir pastadan aylık bin dolar alsak fena olmaz değil mi? 

Satıştan Elde Edilen Kazançları Tam Hesaplayamazsınız

Amazon, KDP yazarlarından belirli bir yüzde alır. Yazarların kazançları, kitapların fiyatına, satış hacmine ve Amazon'un alacağı yüzdeye bağlıdır. Basıl bir kitap satıyorsanız kargo ücreti veya vergilendirme oranlarını kesin hesaplamak zor. Tek teselli ise paranızın içeride kalmayacağı ve hakkınızı fazlasıyla verilecek olmasıdır.

Amazon KDP ile Para Kazanma Adımları

Satış taktiğini kendini oluşturmalısınız. Size taktik satanlara da fazla güvenmeyin. O taktikler işe yarasaydı zaten kendileri yeterince kazanır ve sizinle paylaşmazdı. Kabaca nasıl Amazon yayıncılığı ile satışa başlayabiliriz bir bakalım.

Kitabınızı yazın: Amazon KDP'de para kazanmak için, öncelikle bir kitaba ihtiyacınız vardır. Kitabınızı yazarken, hedef kitlenizi belirleyin ve kitabınızın onların ilgisini çekeceğinden emin olun. Kitap yazmaya vaktiniz yoksa bir gölge yazarla anlaşabilirsiniz.

Kitabınızı düzenleyin ve biçimlendirin: Kitabınızı yazdıktan sonra, düzenlemeli ve biçimlendirmelisiniz. Kitabınızın profesyonel bir görünümü olmalıdır. Amazon için içerisinde çok fazla görsel olmamasını öneririm.

Kitabınızı KDP'ye yükleyin: Kitabınızı KDP'ye yüklediğinizde, kitabınızın açıklama sayfasını hazırlamanız gerekiyor. Açıklama sayfası, potansiyel okuyucularınızın kitabınız hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlar. Bu sayfada, kitabınızın konusunu, hedef kitlenizi ve diğer önemli bilgileri açıklayabilirsiniz.

Kitabınızın kapak tasarımını yapın: Kitabınızın kapak tasarımı, okuyucuların kitabınızı fark etmelerinde büyük bir rol oynar. Kapak tasarımınızın profesyonel ve dikkat çekici olması önemlidir. Fazla para harcamaya niyetiniz yoksa canva.com veya Amazon'un kendi tasarım aracını kullanın.

Fiyatlandırmanızı belirleyin: Kitabınızın fiyatını uygun oranda belirlemek önemlidir. Fiyatlandırmayı belirlerken, kitabınızın türüne, hedef kitlenize ve diğer benzer kitapların fiyatlarına dikkat edin. Uçuk fiyatlandırmalar satış oranını düşürür.

Kitabınızı promosyon için kullanın: Kitabınızı tanıtmak için, Amazon promosyon aracından kullanın. Bunu birçok yazar zaten yapıyor. Bu noktada siz ekstra üzerine ne katarsanız kazancınız o şekilde artar.

Satışlarınızı takip edin: Amazon satış verilerinizi takip edebileceğiniz bir panel sunar. Satışlarınızı takip ederek, kitabınızın performansını ölçebilirsiniz. Duruma göre gerekirse fiyatlandırmayı veya promosyonları değiştirirsiniz. İşin sonunda yapacağını pazarlama planına göre satışlarınız şekillenecektir. Ayrıca Google Play Store üzerinde sunulan A'dan Z'ye E-Kitap Yayıncılığı isimli rehber e-kitaba göz atmanızı öneririm.

Amazon KDP İçin Sıkça Sorulan Sorular

  • Soru 1) Her dilde kitap yazıp satabilir miyim?
  • Cevap 1) Amazon'un sunduğu birçok dilde yazıp satabilirsiniz. Tek kötü yanı ise şimdilik Türkçe desteği olmamasıdır.
  • Soru 2) Kapak tasarımını yapmasam olur mu?
  • Cevap 2) Oturup saatlerce tasarım yapmanıza gerek yok. Aslında yapsanız daha iyi olur. Bu durum kitabınızdan beklentine ve verdiğiniz öneme göre değişir. En çok satılan kitaplara göz atın o zaman derdimi anlatmış olacağım.
  • Soru 3) Amazon KDP promosyonlarını kullanmak zorunda mıyım?
  • Cevap 3) Hayır değilsiniz. Kullanmanız durumunda da satışlarınızın arttığını görebilirsiniz. Sonuç itibari ile Amazon bir şekilde para kazanmalı. Bunun içinde size pazarlama hizmeti sunuyor.
  • Soru 4) Kitabımın fiyatını çok düşük yapsam satışlarım fazla olur mu?
  • Cevap 4) Kitap alırken fiyatı ucuz diye alacaklarını sanmıyorum. Kitabınızın konusu ve alan kişiye sunacağı yarar daha dikkat çekicidir. Kesin bir katkı sağlayan kitaplar için insanlar yüksek fiyatlar veriyor. Özellikle sağlık alanında veya finans alanında bu örnekleri görebilirsiniz.
  • Soru 5) İngilizce bilmem gerekir mi?
  • Cevap 5) Yabancı dil bilmenin her alanda yararı olur. Amazon için böyle bir şart yok. Kitabınızın İngilizce olarak çevirisini yaptırabilirsiniz. Şimdilik Türkçe desteği sunulmuyor.
  • Soru 6) Türkçe hazırladığım kitaplarımı nerede satabilirim?
  • Cevap 6) Basılı kitap düşünüyorsanız KDY (Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık) sistemini düşünebilirsiniz. E-kitap olarak Google Play Store ve Kobo sistemini kullanabilirsiniz. Kobo sisteminde İsinBurada.com adıyla sunduğum kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

İçeriğimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşın. Güncel önerilerim ve paylaşımlarım için Instagram, Facebook ve Twitter sayfalarımı takip ediniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.