Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Sermayesiz Evde iş Yapma

Sermayesiz Evde iş Yapma
Sermayesiz Evde iş Yapma
Bazı nedenlerden dolayı evde çalışmak zorunda kalabiliriz. Sermayesiz evde iş yapma fikirleri genelde ev hanımları ve öğrenciler tarafından aranmaktadır. Özellikle internetten para kazanmak gibi bir planınızda varsa sermayesiz iş fikirleri sizinde ilginizi çekebilir. Bunun öncesinde her ne kadar sermayesiz desem de aslında sizin sermayeniz zaman oluyor. Zaman ise değeri biçilemeyen bir sermayedir. Bu nedenle yapacağınız her yanlış sizin için zaman ve dolayısı ile sermaye kaybı ile neticelenecektir. Merak etmeyin vereceğim iş fikirleri ile nelere dikkat etmeniz gerektiğini de belirteceğim. Böylece bir adım önde olarak sermayesi evde iş yapma hayalinizi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

Konu Başlıkları

Sermayesiz Evde İş Yapma Fikri: Online Eğitim

Bu evde iş yapma fikri genelde öğrencilerin veya belirli bir konuda uzman olan ev hanımlarının tercih ettiği yöntemdir. İsterseniz canlı veya video şeklinde eğitim hizmeti sunabilirsiniz. Hazırladığınız eğitim videolarını dilerseniz Vimeo gibi video portallarında şifreli yayımlayıp ücretini ödeyenlere açabilirsiniz. Eğitim videolarınızı cep telefonunuz ile çekebilirsiniz. Evde ek iş yapmak isteyenlerinde en çok tercih ettiği yöntem budur.
Benimde kullandığım yöntem ise Udemy üzerinden eğitim paketleri satabilir. Bu platform gibi bir çok portal bulabilirsiniz. Ancak genelde yabancı dil oluyor. Udemy tercih etmemin sebebi ise kurucu ortaklarından biri Türk ve Türkçe desteği mevcut olmasıdır. Ayrıca sistem size gerekli görülen her konuda yardım sağlamaktadır.
Bu yöntem üzerinden yapacağınız eğitim konusuna göre aylık 500 TL ile 3000 TL kazanmanız mümkün. Udemy sistemini kullanırsanız özel kuponlar oluşturma imkanınız mevcut. Böylece indirim kuponu ile eğitimlerinizi satılırsa geliriniz %97 olur. Yani eğitim paketiniz 100 TL ise 97 TL sizin 3 TL ise sistem masrafı olarak Udemy sistemine kalır. Diğer yol ise Udemy sitesine giren biri sistem aracılığı ile eğitimi alırsa %50 kazancınız olur. Daha detaylı bilgiyi Udemy eğitmen gelir payı sayfasından öğrenebilirsiniz. Örnek bir eğitim incelemek isterseniz 7'den 70'e Temel Wordpress Eğitimi adındaki eğitimi inceleyebilirsiniz.

Letgo Satıcılığı

Letgo üzerinden satış yapmak için sermaye gerekli diyebilirsiniz. Evet sıfır ürün satacaksanız biraz sermaye gerekebilir. Diğer bir yöntem ise evinizde illaki kıyıda köşede bulunan kullanamadığınız elbise, kitap, kol saati, ayakkabı, spor malzemesi vb. vardır. Bunların satışını yaparak gelir elde edebilirsiniz. Eğer birazda sermaye bulursanız işinizi daha fazla kazançla yapmanız mümkün. Şöyle ki bildiğiniz gibi bazı market zincirleri haftanın belirli günleri indirimli ürün getirir. Sizde bu ürünler arasında piyasa değerinin altında satılanları belirleyin. Daha sonrasında ise sabah erkenden gidip o üründen alın. Bu aşamaya gelmek için bir hafta öncesinden analiz yapmanız iyi olur.
Bunun dışında sermayeniz var ama az ise aliexpress.com gibi sitelerden belirli ürünleri alıp satabilirsiniz. Ancak bu siteden ürün alırken dikkat etmeniz gerekenler noktalar olduğunu hatırlatayım. Öncelikle belirlediğiniz ürünün yorumlarına bakın. Ülkemize satış yapmış mı ve nasıl yorum almış diye kontrol edin. Bu neden önemli derseniz yorum kısmına satıcılar karışamıyor. Bu nedenle yazılanlar tamamen kullanıcı yorumu olduğu için satıcının güvenilir olup olmadığını anlamanızı sağlayacaktır.

Sermayesiz Evde İş Yapma Fikri: Sosyal Medya Yöneticiliği

Bu sermayesiz evde iş fikri için sosyal medya alanında fikir sahibi olmanız gereklidir. Nasıl olacak diyebilirsiniz. Aslında oldukça basit olduğunu şu şekilde anlatabilirim.
Bir çok sosyal medya platformu kendi eğitim programına sahiptir. Bunlara Facebook ve Google dahildir. Yani dilerseniz ücretsiz şekilde bu eğitimleri alabilir ve sertifika sınavlarına girebilirsiniz. Elinizde sertifikanız olunca bu işi yapmanız daha kolay olacaktır. Hem sertifika sahibi olduğunuz için alacağınız ücrette ona göre yüksek olacaktır.
Bu iş için dikkat edilmesi ve kesinlikle öğrenilmesi gereken nokta ise analiz araçlarının iyi derecede öğrenilmesidir. Genellikle firmalar freelance yani dışarıdan biri ile anlaşırlar. Aksi durumda firma bünyesinde bulunduracağı kişi ek masraf anlamına gelecektir. Sonuç olarak bu işi yapmak için biraz bilgi biraz heves ve geçerli bir sertifikanız da olursa iyi bir kazanç elde edebilirsiniz. Bu tarz ilanlarınızı ise bionluk.com gibi sitelerde verebilirsiniz.

Sermayesiz Evde İş Yapma Fikri: Makale Yazarlığı

Bu işin en güzel tarafı bir konu hakkında uzman olmanıza gerek yok. İstenen konu hakkında uzman olsanız bile araştırarak bilgi sahibi olabilir ve içerik hazırlayabilirsiniz. Elbette içerik hazırlamanın da kurallarına hakim olabilirseniz daha çok kazanç sağlamanız mümkün. Piyasada 100 kelime içeriğe 1 TL ile 3 TL arası fiyat verilmektedir. Tabi bu rakamlar Türkçe içerikler içindir. İngilizce içerikler içinse verilen fiyat bir hayli fazladır. Özellikle yurt dışı kaynaklı siteler için yazabilirsiniz 500 kelimelik bir yazı için 50 ile 100 dolar civarında ücret almanız mümkündür. Hangi firmalar için yazarlık yapabilirim derseniz Google üzerinde makale yazarlığı diye aratmanız yeterlidir. Bir çok firma çıkacaktır.

Sermayesiz Evde iş Yapma Fikri: Çocuk Bakıcılığı

Evde çocuk bakıcılığı işini resmi olarak yapacaksanız belirli belgelere sahip olmanız gereklidir. Ancak mahallenizde bulunan memur veya çalışanlara bu hizmeti geçici olarak verebilirsiniz. Bu yöntem ile ortalama günlük 50 TL ile 150 TL arası kazanmanız mümkün. Eğer İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız ve komşularınızda size güveniyorsa daha fazla kazanmanız mümkün. Çünkü aileler belgelerden önce güvenebilecekleri ve çocuklarını gözü kapalı emanet edecekleri insanları ararlar. Belge işi ise tam anlamıysa prosedür diyebilirim. Profesyonel olarak bakıcılık yapanlar bunun dışında tabi ki.

Çağrı Merkezi Hizmeti

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık çağrı merkezlere evlere taşındı. Çoğu firma sizlere alt yapıyı sağlayarak çalışma imkanı verir. Bazı firmalar ise internetinizin olmasını isteyebilir. Yapacağınız iş ise bir ürün veya hizmet tanıtımı, satışı gibi konular olabilir. Bununla beraber sahip olunan müşteri aramaları gibi farklı şekilleri de mevcuttur. Ücreti ise anlaşmaya göre saat başı veya aylık olarak alabilirsiniz.
Bu yazımda sizlere en çok tercih edilen sermayesiz evde iş yapma fikirleri hakkında bilgi verdim. Sizinde önerebileceğiniz iş modelleri var ise yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.