Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-Ticaret Nasıl Yapılır?
E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticaret nasıl yapılır? sorusu eminim şu son günlerde sizin de aklınıza sıkça geliyordur. Özellikle internetten satışların ve eğitimlerin daha fazla önem kazanması ile ilgi çekici bir sektör oldu. E-ticaret işi aslında çok kanatlı bir sektör. Yani sadece ürün değil aklınıza gelebilecek her bilgiyi satışa dönüştürüp satma şansınız olabiliyor. Ürün, hizmet ve hatta olmayan bir ürün için bile satış yapılabiliyor. İşte şu tarihte bu ürün çıkacak şimdiden ön sipariş verin vb. gibi. Bu yöntemi normal ticaret modelinde ne yazık ki uygulayamazsınız.

E-ticaret yapmayı düşünüyorsanız biraz sermayenizin olması gereklidir. Kimisi buna sermaye der kimisi yatırım. Bunlar sizin bakış açınıza göre değişir. Değişmeyen konu ise para yoksa başarılı bir e-ticaret düşünülemez. Çünkü yazılım, host, bakım vb. gibi birçok teknik konuda paraya ihtiyaç olacağı gibi sistemin devamlılığı içinde yapılacak olan SEO veya marketing çalışmaları için bütçenizin olması gereklidir. Elbette bu konular hakkında bilginiz olsa bile hepsini tek başınıza yapmanız imkansızdır. Bu nedenle uzman birileri ile çalışılması gereklidir. Uzman olması ise ekstra maliyet demektir. Ya bu işi bilen birileri ile bu işlere girilmeli yada kolaylıklar sağlayan otomasyonlara sahip bir yazılım veya firma ile çalışılmalıdır.

Türkiye'de E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Türkiye'de e-ticaret işi denildiğinde çoğu kişinin aklını dropshipping iş modeli geliyor. Dropshipping hakkında bilginiz yoksa isinburada.com/dropshipping-nedir-ve-nasil-yapilir linkindeki yazıma göz atabilirsiniz. Elbette bu bir e-ticaret modeli ancak daha çok dropshipping ile markalaşma konuları karıştırılıyor. Markalaşmadan kastım, siz ürünü alırsınız, kendi şirketinizi kurup, markanız ile Amazon üzerinden satarsınız gibi. Bu ayrı bir e-ticaret modelidir. Bu konuda birçok eğitim bulabilirsiniz. Elbette uçuk fiyatlarla...

Türkiye'de e-ticaret ise oldukça zordur. Özellikle sektörün büyük markaların elinde olması ve kafalarına göre fiyatlandırma yapmaları satıcıları oldukça zorlamaktadır. Elbette ürün satıcıları için ayrı bir konu da kargo firmalarıdır. Fiyatı boş verin sağlam ve zamanında teslim eden kargo firması bulmak oldukça zordur. Bu nedenle gördüğünüz gibi bazı firmalar kendi kurye sistemini bile kurma yoluna gidiyorlar.

Bazı E-ticaret Fikirleri

Sağlam bir bütçeniz varsa Türkiye'de nasıl e-ticaret nasıl yapılır diye düşünmenize pek gerek yok aslında. Bu konuda kendini kanıtlamış pek çok uzman ajanslar ile çalışabilirsiniz. Ürün sahibi değilseniz bile bir üretim yapan firmalar ile anlaşıp kendi adınıza ürün çıkartılmasını sağlayabilirsiniz. Elbette bunlar için oldukça iyi bir sermayeniz olmalıdı.

Diğer yöntem ise hizmet satışı olabilir. Örneğin bir konuda uzmansanız eğitimler veya eğitici e-kitaplar üreterek piyasaya sunabilirsiniz. Bununla beraber tam olarak e-ticaret diyemesek bile affiliate marketing işi yapabilirsiniz. Tüm bu konular yani bu başlık altında sizlere sundukların e-ticaret modelleri arasından herkesi yapabilecekleridir. Bu nedenle sizlere sunabileceğim ve hatta benimde içinde olduğum bir e-ticaret modelinden söz edeceğim. Yazımın sonunda da sizlere bir sürprizim olacak.

Minihomy Sistemi Hakkında Kısa Bilgi

MiniHomy Sistemi İle E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Minihomy hakkında sizlere daha önce Minihomy Partners İle Stoksuz E-Ticaret Yapma Yöntemi başlıklı yazım ile bilgiler sunmuştum. Şimdi ise sistem tamamen değişti. Değişen sistem ise e-ticaret işine adım atmak isteyenlere daha fazla kolaylıklar sağlandı. Affiliate marketing gibi görünen bu sistem aslında size bir e-ticaret sitesi sahibi olmanızı sağlıyor. Alt yapı olarak Shopify kullanılıyor. Normal de Shopify ile e-ticaret sitesi kurmak isteniz tam olarak geri dönüşüm sağlamak adına firma sahibi olmanız ve aylık ise en düşük 29 dolar ücret ödemeniz gerekmektedir. Ürün satışı yapsanız da yapmasanız da bu ücreti ödemelisiniz. Bununla beraber ürünleri analiz etmeniz ve doğru analiz araçlarına da ücret ödemeniz gereklidir. Bunlar dışında pazarlama planı yapmanız gereklidir. Bunların hepsi ayrı bir maliyettir.

Hemen "isinburada" indirim kodunu kullanarak ömür boyu 9 dolar/aylık ile profesyonel şekilde e-ticaret işine giriş yapabilirsiniz.

İsinburada.com & Minihomy Ayrıcalığı ile...

Yeni Minihomy sistemi ise bizlere özel alan adımız ile bir site kurmamızı sağlıyor. Üstelik ürünleri bizim yerimize Minihomy ekibi araştırıyor. Siz ise sitenizin konseptine göre dilediğiniz ürünü ekliyorsunuz. Hatta öyle ki size reklam yaparken yapmanız gereken hedefleme örneklerini bile sunuyorlar.

Minihomy sistemi bizlere iki ana başlık altında hizmet sunuyor. Bu hizmetler kısaca ücretli ve ücretsiz sistemler diyebiliriz. Hemen başlıklar altında göz atalım.

Minihomy İle Ücretsiz E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Öncelikle bit.ly/minihomy adresine tıklıyorsunuz. Türkçe olan adımları takip edip size özel hesabınızı oluşturuyorsunuz. Sonrasında ise hiç bir ücret ödemeden %50 kar oranı ile satışa başlıyorsunuz. Bu ücretsiz sistemin ne gibi kötü yanları var derseniz hemen sıralayalım.

  • Öncelikle alan adınız sitenizinadi.minihomy.shop şeklinde olacak,
  • Ürün sergileme sayınız kısıtlı olacak, tüm ürünleri satamayacaksınız,
  • Sitenin alt kısmında Minihomy linki olacak,
  • Kazancınız her satılan üründen %50 olacak,
  • Analiz için Facebook Piksel ve Google Analist kodu ekleyemeyeceksiniz,
  • Ürünlere özel reklam yapma bilgilerini göremezsiniz.

Yukarıda saydıklarım ise bir e-ticaret sitesi için oldukça önemli noktalardır. Elbette bu aşamada ürün satışı olurmu derseniz evet oluyor. Ancak bir müşteri gibi düşünürseniz neden hesabınızı ücretli hale getirmeniz gerektiğini daha iyi kavrayabilirsiniz. Ancak sadece sistemi denemek için bile bu aşama işinizi görüyor.

Ayrıca bu aşamada bile sisteme katılmasına aracılık edeceğiniz kişilerden de %5 kazanma imkanınız olacak. Bu bile ilk giriş için yeterli bir neden diyebilirim.

Minihomy ile Ücretli E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Daha önce de belirttiğim gibi Minihomy alt yapı olarak Shopify sistemini kullanıyor. Bu sistemin ise Shopify ücretlendirmesi aylık 29 dolardır. Minihomy ise sizden aylık 24 dolar talep ediyor. Ancak bu aşamada size destek olmak adına indirim kodu talebi yaptım. Evet yanlış okumadınız eğer bu sisteme profesyonel olarak katılmak isterseniz "isinburada" indirim kodunu kullanarak ömür boyu 9 dolar/aylık ücret ödeyeceksiniz. Bunun yanında referanslarım için hazırlamış olduğum özel videolara erişim izniniz olacak. Yükseltmenizi yaptıktan sonra bana aktif bir gmail hesabınızı yollarsanız o hesap için Google üzerinden videolara erişim izni vereceğim. Anlatımları ise kendi mağazam üzerinden yaptım. Normalde bu sektörde rakibinize mağazanızı söylemezsiniz. Ancak ben referanslarım için bunu dikkate almadım.

Ücretli olarak e-ticaret yapmak size neler kazandırır dersek bazı avantajları şu şekilde sıralayabilirim.

  • Özel adınızı ekleyebilirsiniz, sitenizinadi.com gibi,
  • Sitenin altındaki Minihomy yazısı kaldırılır,
  • Sınırsız ürünleri ekleme hakkınız olur,
  • Google Analiz ve Facebook Piksel kodlarınızı ekleyebilirsiniz,
  • Ürünlere özel reklam tiyolarını görebilirsiniz,
  • Sınırsız destek imkanından yararlanabilirsiniz,
  • En önemlisi 24 dolar/aylık yerine 9 dolar/aylık ödeyeceksiniz.

İlk başta bakıldığı zaman 9 dolar size büyük bir rakam gibi gelebilir. Çünkü hemen TL cinsinden gözünüzün önüne gelir ve yaklaşık 62 TL diye düşünebilirsiniz. Bir de olaya şu yönden bakalım. Ürünler kısmına göz attığımız zaman tek bir üründen 34 dolar kar veren var. Yani kazancımız dolar üzerinden olacak. Bu taraftan bakarsak 9 dolar oldukça az bir ücret. Üstelik ek ücretler olmadan, şirket kurmadan Paypal üzerinden bile satış yapabiliyor olacaksınız.

Peki Kazancımı Nasıl Alacağım?

Bu aşama ise işin en kolay kısmı. Ülkemizde de kullanılan bir ödeme aracı olan Payoneer üzerinden kazançlarımızı alıyoruz. Eğer Payoneer hakkında bilginiz yoksa www.isinburada.com/2018/11/payoneer-nedir-nasl-aclr-ve-para.html linkindeki içeriğime göz atabilirsiniz.

Unutmayın ki MiniHomy resmi bir Shopify partneridir. Yani yapılan işlemler yasaldır. Minihomy bizlere e-ticaret konusunda sunulabilecek hizmetleri en düşük ücret ile sunmaya çalışmaktadır.

Son olarak daha önceki yazımda da belirttiğim gibi hemen bit.ly/minihomy adresinden referansım ile sisteme kayıt olursanız sizlere takıldığınız noktada yardımcı olabilirim. Bununla beraber eğer "isinburada" indirim kodu ile hesabınızı yükseltirseniz sizlere özel hazırladığım videolara ulaşım izni veriyorum. İndirim konu sadece ilk 100 kişi içindir. Daha sonrası için ne yazık ki söz veremiyorum. 

Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Bunun dışında güncel içeriklerimden veya zaman zaman paylaştığım fırsatlardan ilk siz haberdar olabilirsiniz. Bunun için e-mail listeme kayıt olabilir veya Instagram, Twitter ve Facebook üzerinden beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.