Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları

Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları
Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları

Krizi fırsata çevirmenin yolları her zaman vardır. Malumunuz dolar kurundaki ani yükseliş ile herkes zor bir döneme girdi. İşçisinden iş adamına kadar bu kötü durumdan ne yazık ki fazlasıyla etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor. Tabi ki bu kötü durumu fırsata çevirenler de yok değil. Öncelikle burada söz ettiğim konunun illegal bir durum olmadığını bilin. Hani toptancı ürünü saklar sonra yüksek fiyattan satar gibi bir fırsatçılıktan söz etmeyeceğim. Tamamen yasal ve helal olarak krizi fırsata çevirmenin yolları üzerine yazacağım. Bu yazımda sadece bir örnek üzerinden gideceğim. Siz buna benzer bir yolla çeşitli kazanç yöntemleri keşif edebilirsiniz. Yani istedikten sonra ve sabırlı olduğunuz sürece evde iş imkanları adına internetten bir çok iş alabilirsiniz.

Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları: Web Site Kurulum Hizmeti

Krizi fırsata çevirmenin yolları adına bu yazımdaki örneğim web sitesi kurarak para kazanmak olacak. Öncelikle söz ettiği kurulum hizmeti için kodlama bilgisine gerek yok. Nasıl yani! Şöyle ki Wordpress sistemi ile yeni kurulan firmalara web sitesi kurulumu yapacağız. Hedef pazarımız ise A.B.D. olacak. Şimdi akıllara gelecek muhtemel sorular şu şekilde olacaktır.Bu sorular eminim sizinde aklınıza gelmiştir. Gerçekten oldukça basit bir kazanç yöntemi olsa da sabır isteyen bir iş olduğunu en başında belirtmeliyim. Bununla beraber ayda sadece bir müşteri kazanırsanız size 1000 dolar gibi bir kazanç sağlayacaktır. Bunun kazancı ise şuan ki kurda 1 dolar yaklaşık 6,5 TL dersek yani 6500 TL kazanç anlamına gelir. Emin olun bu noktada kazancınız en az 5000 TL olacak. Şimdi yukarıdaki soruları başlıklar halinde cevaplayalım. Böylece eminim iş kafamızda daha netleşecektir.

Web Sitesi Kurulumu Nasıl Yapacağım?

Size şunu söylemeliyim ki eğer okuma yazma biliyorsanız Wordpress alt yapısına sahip bir siteyi rahatlıkla kurabilirsiniz. Bu yazımda size sıfırdan Wordpress kurulumu hakkında elbette bilgi vermeyeceğim. Ancak o kadar kolay olduğunu belirteyim. Hiç bir bilginiz yoksa Wordpress Başlangıç Rehberi sayfamda bütün bilgileri ücretsiz şekilde temin edebilirsiniz. Eğer az da olsa Wordpress hakkında bilginiz var ise kolay şekilde müşterinin isteği siteyi kurup sunabilirsiniz.
Bir diğer yöntem ise ben sadece parama bakarım diyebilirsiniz. Bu durumda ise SadeceOn veya BiOnluk gibi freelance kaynak sitelerinden yararlanabilirsiniz. Basit siteleri 300 TL ile 750 TL arası çok rahat şekilde yaptırabilirsiniz. Bu durumun kötü yanı ise karınızdan gitmesidir. Yani 300 TL bile verseniz sizin alacağınız paradan gidecek. Oysa siteyi siz yapsanız 300 TL masrafla işiniz bitecektir. Bu neden kesinlikle yukarıda verdiğim Wordpress Başlangıç Rehberi sayfamı ziyaret edin. Krizi fırsata çevirmenin yolları arasından emin olun en basit olanı budur. Çünkü pazar A.B.D. olunca dolar üzerinden alıyoruz ve 6,5 TL ile çarpıyoruz. Oysa aynı taktiği ülkemizde denediğim zaman ancak 5 müşteriye hizmet verirsem bu kazancı elde edebiliyorum. Elbette sizde 5 müşteri yerine 1 müşteriye hizmet vermek isteyeceksinizdir. Yani kısaca az ve kaliteli iş bununla beraber çok para kazanmak için benim yöntemim budur.

Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları: Amerikalı Müşteriyi Nereden Bulacağım?

Krizi fırsata çevirmenin yolları adına verdiğim bu yöntemde en çok merak edilen soru budur. İşte işin sabır gerektiren kısmı ne yazık ki burası. Bu aşamadı sıkılmaz ve gayretli olursanız emin olun sonunda kazanan siz oluyorsunuz. Öncelikle hedef kitlemiz Amerika'da yaşayanlar veya firmalar olmayacak. Onların zaten bir web sitesi vardır. Elbette olmayan da vardır ancak zaman kaybetmemek adına biz yeni kurulan firmaları hedef alacağız.
Öncelikle profesyonel seviyede İngilizce bilmenize gerek yok. Google Translate işinizi görecektir. Elbette İngilizce bilmeniz işinizi kolaylaştırabilir ve hatta Skype veya WhatsApp üzerinden sesli görüşme bile yaparsınız. Elbette A.B.D. firmalar genelde işlerini e-mail yöntemi yapmayı severler. Bu nedenle rahatlıkla e-mail kullanımı işiniz için yeterli olacaktır. Bu nedenle firma bulma aşamasında bir çok e-mail gönderimi yapacağız.
Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları - Müşteri Bulma
Krizi Fırsata Çevirmenin Yolları - Müşteri Bulma

Giriş için öncelikle bir iş teklifi metni hazırlayın. İnternette bir çok örnek bulabilirsiniz. Dilerseniz Türkçe metni Google Translate ile çevirip sunabilir veya daha önce konusu geçen freelance çalışanlardan çeviri hizmeti alarak kaliteli bir metin yazdırabilirsiniz. Firmaları bulmak için data.gov sitesini kullanacağız. Bu site A.B.D. bilgi deposu diyebilirim. Bizde de yeni kurulan firmaların listesini itohaber.com adresinde bulabilirsiniz. Data.gov sitesini açtığınız zaman arama kısmına "new business list" yazarak arama yapabilirsiniz. Bu şekilde size ay ay indirilebilir şekilde sonuçları sunacaktır. Çıkan sonuçlarda ise bulunduğunuz aya en yakın olanı seçmelisiniz. Neden derseniz önceki aylarda açılan firmalar muhtemelen sitelerini kurmuştur. Tabi ki onları da indirip sosyal medya hesaplarını kurmak için teklif gönderebilirsiniz. Sosyal medya demişken bu teklif vereceğiniz firmalara sadece web site kurulumu değil ayrıca sosyal medya hesaplarını da kuracağınızı belirtirseniz müşteriye daha cazip gelecektir. Böylece tek bir yer ile bütün işi bitirmiş olacaktır. Ülkemizde bunu yapmazlar ancak A.B.D. firmalar bu işler için iyi para harcıyorlar.

Müşteriyi Buldum Neden Benimle Çalışsın?

Yukarıda verdiğim sitede elbette size firma e-mail adresini direkt sunmuyorlar. Öncelikle sizin bu firma adını internet üzerinde araştırıp bir iletişim kanalı bulmanız gerek. İşte işin asıl sıkıntılı kısmı burası. Sabırlı olursanız dediğim gibi ayda bir iş bile alsanız krizi fırsata çevirmenin yolları adına muhteşem bir fırsat olduğunu göreceksiniz.
Kolay yanı şu ki A.B.D. yeni açılan firmalarda dahil çoğu firma freelance yani serbest çalışanlardan destek alır. Bu o ülkede bir iş koludur. Ülkemizde de yavaş yavaş sayısı artıyor diyebilirim. Kendinizi iyi tanıtmak adına öncelikle bir web sitesi kurabilirsiniz. Basit şekilde yaptığınız işler hakkında bilgiler yazıp sunabilirsiniz. Zaten bu şekilde yaptığınız zaman A.B.D. bir müşteri size rahatlıkla iş veriyor. Diğer nokta ise paranın yarısını iş öncesi ve geriye kalan kısmını da iş bitiminde talep edin. Aksi durumda paragöz davranıp tüm parayı isterseniz size dolandırıcı gözüyle bakacak ve iş vermeyeceklerdir.
Müşteriyi ikna etmenin en iyi yolu elbette yaptığınız işleri sunmaktır. Bu aşamada ben ilk işim için kendi yaptığım deneme örneklerini sundum. Olur mu derken kabul etti ve işi bağladık. Bir de ilk işinizde 500 dolar bile isteseniz o rakam bile size yeterli olacaktır. Böylece reklam yapmış olacak ve güven kazanacaksınız. Bu aşamada müşteriyi ikna etmek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Kısaca müşterinin yerine kendinizi koyun ve ona göre hareket edin.

Peki Paramı Nasıl Alacağım?

Bu noktada en büyük kurtarıcımız eskiden PayPal'dı. Ben ise şuan için ödemeleri Paypal, Payoneer, Shopier veya hesaba havale şeklinde alıyorum. Sizde bu yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. PayPal şuan için Türkiye'de kullanılmıyor ama benim gibi çok eski yıllarda açtıysanız uygulaması üzerinden kullanabilirsiniz. Dilerim ilerleyen yıllarda Paypal geri gelir ve işler kolaylaşır.
Bu yazımda sizlere krizi fırsata çevirmenin yolları adına sadece bir örnek sundum. Bu durumu siz daha farklı yollar içinde kullanabilirsiniz. Mesela İngilizce dilini iyi şekilde biliyorsanız online danışmanlık yapabilirsiniz. Skype bu iş için size yeterli olacaktır. Bu arada web sitesi kurulum hizmeti içi desteğe ihtiyaç duyarsanız fidandanismanlik.com adresimden bana ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer favori online kazanç yöntemi önerilerim olan e-kitap yazarak para kazanma ve affiliate marketing yöntemlerini de incelemenizi öneriyorum. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.