Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları

Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları
Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları

Öğrenciler için para kazanma yolları ekonomik durumlar nedeni ile en çok aranan konudur. Günümüzde öğrencilerin maddi gelir elde etmek için çeşitli yöntemlere başvurduğu bir dönemdeyiz. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte online para kazanma fırsatları da artmıştır. Bu makalemde özellikle öğrenciler için online para kazanma yollarını anlatacağım. Bu yöntemlerin günümüzde hala işe yaradığını unutmayın. Kişisel önerim ise hepsini birden yapmanızdır. Haftalık on veya on iki saat ayırıp muhteşem bir iş sistemi kurmanız mümkün. İstikrarlı ve işi iyi yaptığınız sürece devamı geliyor.

Anket Doldurma

Birçok şirket, pazar araştırması yapmak veya müşteri geri bildirimleri toplamak için anketler düzenler. Bu anketlere katılarak para kazanabilirsiniz. Anket doldurma sitelerine gidin başvurun demiyorum. Benim anketler konusunda çalıştığım firma Ysense'dir. Referans sistemi ve anketleri dolar kuru ile kazanç sağlıyor. Uzun süredir kullanıyorum. Otobüste veya canınız sıkılınca mobil oyunlarda zaman harcamak yerine bu sitede anket doldurmak para kazandırıyor. İlginizi çektiyse konu hakkında İnternetten Günlük 10 Dolar Kazanma Yöntemi yazdığım önce içeriğime göz atın.

Online Freelance İşler Yapın

Öğrenciler için online para kazanma yollarından biri de freelance çalışmaktır. Yeteneklerinize ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak online işlet yapabilirsiniz. Bir bilgisayar ve internet sayesinde dünyanın tüm ülkelerine hizmet verin. İngilizceniz yoksa yerli firmalara veya kişilere hizmet sunabilirsiniz. Sunabileceğiniz ve aklıma gelen işleden bazıları şunlardır: Web site kurulumu: Özellikle Wordpress veya blogger kurulumu yapabilirsiniz, Yazılım geliştirme: Eğer bilginiz varsa mutlaka hizmet verin. Kısa sürede iyi kazanç elde edersiniz. İçerik yazma: Blog içeriği, e-kitap, makale veya aklınıza ne gelirse. Yazmayı seviyorsanız mutlaka hizmet verin. Yabancı platformlarda Fiverr veya Upwork gibi yerlerde hizmet verip dolar kazanın. Grafik tasarımı: Tasarımda iyim diyorsanız yüksek kazanç elde etmeniz mümkün. Bununla beraber Canva kullanıp muhteşem hizmetler de sunabilirsiniz. Müşteri bulma konusunda da En İyi Yerli Freelance Firmaları başlıklı yazıma göz atın. Yabancı olarak Fiverr veya Upwork önerebilirim.

Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları: Blog Yazma İşi

Eğer arama motorlarına uyumlu içerikler yazabilirseniz süper iş modelidir. Hemen bir blog kurup yazılarınızı yayınlayabilirsiniz. Sponsorlu içerikler veya tanıtımlar ile kazançlarınız daha fazla olur. Bu nedenle yabancı dilde yazmak size dolar kazandırır. Blog kurulumu konusunda bilgim yok diyebilirsiniz. Bu nedenle Wordpress Başlangıç Rehberi işinizi yarayacaktır. Dilerseniz Blogger alt yapısı ile kurulum yapabilirsiniz. İmkanınız varsa Wordpress öneririm. Blog işine en iyi örnek bu siteyi düşünebilirsiniz. Blogger ile blog açmak için aşağıdaki videoya göz atın.

Online Kurs Verin!

Öğrenciler için en iyi pasif modellerinden biridir. Hazırladığınız kursları internet dünyasında sunarak sürekli kazanç elde edebilirsiniz. Aklınıza gelen her konuda videolu eğitim sunabilirsiniz. Platform olarak Udemy aklınıza gelebilir. Ben bunu önermiyorum. Bunun yerine Googler Drive üzerinden süreli şekilde sunmak daha mantıklı. Bu şekilde paranın tümü size kalır. Ödemeyi Shopier üzerinden alabilirsiniz. Ayrıca Accessland platformu da denemeye değerdir. %20 şeklinde bir kesinti ile kazanırsınız.

Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları: E-Ticaret Yapın

Bu model öğrenciler için online para kazanma yolları konusunda favorimdir. Fakat ben ürün satışından söz etmiyorum. Tamamen dijital ürün satışını belirtmek istiyorum. Etsy üzerinde hazırlayacağınız dijital ürünleri sunabilirsiniz. Bunlar e-kitap olabilir. Hatta Canva üzerinden şablonlar hazırlayıp sunmakta iyi kazandırır. Ülkemizde de bu modeli çeşitli platformlarda sunabilirsiniz. Örnek olarak hazır Instagram şablonlarını burada sunan ürün sayfasına göz atabilirsin.

Affiliate Marketing Yapın

Satış ortaklığı olarak çevirebileceğim bu iş modeli oldukça kazançlıdır. Dijital komisyonculuk gibi düşünün. Bir ürün satışına aracılık ederek kazanç sağlarsınız. Üniversite ortamında arkadaş grupları çok olur. Büyük alış veriş sitelerine veya talep edilen ürünlere satış ortağı olabilirsiniz. Özellikle yabancı sitelere çalışırsanız kazançlar yüksek olur. Bu sistemde kazançlar %25 ile %75 arası değişir. Konu ilgilinizi çektiyse daha önce detaylı şekilde Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı içerikte anlattım.

Online Arkadaşlık veya Danışmanlık Hizmeti Sunun

Yabancı diliniz varsa bir adım öndesiniz. Online arkadaşlık hizmeti ile bir çeşit danışmanlık hizmeti sunabilirsiniz. Ülkemizde buna para verecek kişi sayısı oldukça azdır. Fakat yurt dışında özellikle Amerika'da oldukça iyi bir pazara sahip. Danışmanlık konusunda da biliginiz olan veya araştırıdığınız konular hakkında hizmet sunabilirsiniz. Sunabileceğiniz bazı hizmetler şunlardan biri olsun:

Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları: Diyetisyenlik

Obezitenin yaygın olduğu ülkelerde iyi bir pazara sahiptir. Sağlık alanı olduğundan hizmet vermeden önce en azından eğitim almanızı öneririm.

Koçluk

Ders çalışma koçu veya yaşam koçu gibi modelleri vardır. Öğrenci için en iyisi ders çalışma koçudur. Yabancılara dil veya matematik konularında yardımcı olmak iyi kazançlar sağlıyor. Gezi Arkadaşlığı: Bazı gezginler gittikleri yerde kendilerine bir rehber arıyor. Resmi bir rehber tutsalar pahalı oluyor. Öğrenci olarak bulunduğunu yerleri gezdirip iyi kazanç elde edebilirsiniz. Turistlik küçük şehirlerde oldukça iyi kazanç elde etmeniz mümkün. Hizmetlerinizi Skype, Zoom veya Telegram üzerinden verebilirsiniz. Ödeme konusunda da hesaba havale, Payoneer, Papara veya Shopier kullanabilirsiniz.

Fotoğraf Satışı Yapabilirsin

Fotoğrafçılık ilginizi çekiyorsa mobil çekimlerle başlayın. Çektiğiniz görselleri stok fotoğraf sitelerine ekleyin. Bu şekilde sürekli şekilde gelir elde edersiniz. Bu hızlı kazandıran bir sistem olmasa da uzun süre sonucunda kazandırır. Konu hakkında daha önce Stok Fotoğrafçılık Nedir? Nasıl Para Kazandırır? burada yazmıştım. Buna ek Fullsepp gibi sitelere de yüklemeniz iyi olur. Önünüze gelen her stok foto sitesine hesap açın. Bu bilinirlik sağlamanız için size değer katacaktır. Sosyal medya hesaplarınız ile ilerleyebilirsiniz.

E-Kitap Yazın

Hızlı para kazanma yolları konusunda önerilmez. Bununla beraber pasif gelir modellerinin en iyisidir. Öğrencilerin ihtiyacı olan konularda e-kitap yazıp satışa sunabilirsiniz. En basit yolu çıkmış soruları e-kitap şeklinde sunabilirsiniz. E-kitaplarını Shopier, Fullsepp, Amazon, Google Play Store veya Kobo gibi yerlerde satabilirsin. Konu ilgi çekici geldiyse daha önce yazdığım E-Kitap Yazarak Para Kazanmak başlıklı içeriğe göz atın.

Öğrenciler İçin Online Para Kazanma Yolları Hakkında Önerilerim

Öğrenciler için online para kazanma yolları oldukça çeşitlidir. İnternetin sağladığı fırsatları değerlendirerek boş zamanlarınızı gelire dönüştürebilirsiniz. NFT veya diğer kripto işleri, stoksuz e-ticaret modelleri de bunlardan biridir. Öğrencilik için bu modeller masraflı olur. Bir NFT mint etmek isteseniz GAS ücreti çıkar. Kendi NFT eserlerinizi farklı ağlarda ücretsiz sunsanız bile bir aşamada ücretler karşınıza çıkar. Aynı durum stoksuz e-ticaret modellinde de var. Ürün siparişi verilse siz nasıl toptancıdan alacaksınız? Bu nedenle benzer işlere yer vermedim. Yukarıda sundukları sıfır sermaye ile yapılacak işlerdir. Tek sermayeniz zaman olacaktır. İçeriğim ilginizi çektiyse sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Güncel konular ve fırsatlar için Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımı takip edin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.