Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Evde Organik Sabun Yapıp Satma Yöntemi

Evde Organik Sabun Yapıp Satma Yöntemi
Evde Organik Sabun Yapıp Satma Yöntemi
Genel olarak sabunları evimizde temizlik aracı olarak kullanılır. Bununla beraber hobi amaçlı süs eşyası olarak kullanıldığını biliyoruz. İşte bizim işimiz bu hobi kısmı ile alakalı. Yani evde organik sabun yaparak satma işini anlatacağım. Evde sabun işinde para var mı diye sorarsanız elbette var. Özellikle Instagram ile satış kanalınızı desteklerseniz aylık 1000 TL ve üstü kazanmak mümkün. Evde organik sabun yapıp satma işi için malzemeleri ve kalıpları her yerde bulmak mümkün. Öncelikle evde organik sabun yapımı nasıl oluyormuş buna göz atalım. Sonrasında satış yöntemi ve dikkat edilmesi gerekenler üzerinde bilgilendirme yapacağım.

Evde Organik Sabun Yapımı

Evde organik sabun yapıp satma fikriniz varsa sabun yapımını bilmeniz gereklidir. Bazıları gibi sade kalıp sabunları eritip içerisine koku ekleyip kalıba dökerim, yaparım diyebilirsiniz. Ancak ne yazık ki bu kadar kolay değil. Öncelikle bu tarz bir sabun yapımı yok. Bizim amacımız para kazanmak olduğuna göre satmayı düşündüğüm sabun kategorisi süs amaçlı veya hediye amaçlı olanlar olacaktır. Yoksa normal bir sabun yapmayı ve satılacağını düşünmeyin derim.
Organik Sabun Yapımı İçin Gerekli Malzemeler: Malzemeleri bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Hepsini piyasada bulmak kolaydır. Neler gerekli dersek:
  • görüntü olsun diye dilerseniz kurumuş bitki yaprakları,
  • 30 gram kadar kostik soda,
  • 240 ml kadar zeytinyağı,
  • 60 milim kadar saf su,
  • 20 ml koku için esans gereklidir.
Genel olarak dikkat etmeniz gereken nokta cam kase ve tahta kaşık kullanmak olmalıdır. Bunun dışında can güvenliği önceliğiniz olmalıdır. Koruyucu gözlük, eldiven ve hatta bu iş için bir önlük kullanmanız iyi olacaktır. Özellikle kostik soda cilt ile temas ettiğinde aşırı tahriş eder. Bu nedenle çocukların ulaşamayacağı yerde saklanmalıdır. Bunların dışında ise çalışma alanınızın hava akışı çok iyi olmalıdır.
Evde Organik Sabun Yapılışı: Cam kaseyi alın ve kostik sodayı dökün. Üzerine yavaşça saf suyu ilave edin. Yavaşça ve etrafa saçmadan karıştırın. Karıştırırken duman çıkması normaldir. Ancak bu dumanı kesinlikle solumayın. Başka bir tencereye zeytinyağını alın ve 40 dereceye kadar ısıtın. Ocağı kapatın ve kostik sodalı karışımı üzerine ilave edip blender ile veya hızlıca eliniz ile karıştırın. Kalıpları temizleyin ve içine bitki yaprakları koyun. Sonra karışımı kalıplara dökün. Bir gün kadar bekletin. Sonrasında çıkarıp satışa hazırlayın.

Evde Organik Sabun Yapıp Satma Yöntemi İçin Tiyolar

Sağlık Kurallarına Uygun Olmalı: Sizin tarafınızdan yapılan her ürün sağlığa ve çevreye duyarlı olmalıdır. Bunun için ilk dikkat etmeniz gereken ürünleri kendiniz kullanmanız. Hatta bu kullanımları video ile kanıtlayıp sosyal medya platformlarına yükleyebilirsiniz. Bu sizin ve işinizin geleceği adına güven kazanmanızı sağlayacaktır.
Kurumsallaşmak Önemlidir: Evde organik sabun yapıp satma fikri elbette başlangıçta size firma kurmanızı gerektirmez. Ancak ileriye dönük firma adımları atmanızda gerekir. Sonuçta iş hacminiz arttığı zaman yetişmeniz zor olacaktır. Tüm bunlar bir yana sağlık açısından sertifikalı ve onaylı ürünler daha çok alıcı bulur. Tabi ki buna göre de fiyatları olacaktır.
Çevrenizden Satışa Başlayın: Öncelikle akrabalarınıza ve komşularınıza satmaya başlayın. Mümkünse küçük kermes veya etkinliklere katılın. Dilerseniz kadınların yaptığı günlerde de pazarlama yapabilirsiniz. Bunların yanında sosyal medya araçlarınızı iyi kullanın. Hatta bedava blog ve site kurmak satışlarınız açısından fena olmaz.
Sabunları Paketler Halinde Satın: Tek bir sabun satmak elbette mantıksız. Özel günler için paketler hazırlayabilirsiniz. Böylece kargo ücreti azalmış olur. Başlangıçta kargo ücretini müşterilerinize ödetmek pek hoş karşılanmaz ancak zorunluyuz. Firma bazında olduğumuz zaman bir kargo şirketi ile anlaşıp kargo ücretsiz gönderim yapmak iyi olur.

Evde Organik Sabun Yapıp Satmak Ne Kadar Karlıdır?

İşin içinde organik varsa fiyatta yüksek oluyor algısı var. Siz sakın buna aldanmayın. Elbette normal sabunlar kadar fiyatları yüksek olmayacak. Bu algıyı yenerek muhteşem kazanç elde etmek mümkün. Bununla beraber kullandığınız sabun kalıplarınız diğer piyasa kalıplarında farklı olursa iyi olur. Bu nedenle mümkünse kalıpları kendiniz yapın veya özel yaptırın.
Fiyat konusuna gelecek olursak bir sabundan ortalama olarak en az 2 TL ve en fazlada 7 TL kar etmeniz mantıklıdır. Elbette özel işlemleri olanlarda kar oranı daha yüksek olacaktır. Paket haline getirdiğiniz zamanda karınız daha fazla olacaktır. Demo amaçlı bir çok çeşit yapın ve satışını analiz edin. Sonrasında ise o türden üretmeye ağırlık verin. Hatta kendinize bir ekip kurup sadece aracılık bile yapabilirsiniz. İşin püf noktası ise müşterileri daima dinleyin ve işinize kalitenizi yansıtın. Gerisi emin olun geliyor. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.
ÖNEMLİ! İş teklifi verilmesi için yorum kısmına e-mail adresinizi, isminizi, bulunduğunuz ili ve ilçeyi yazınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.

1 yorum:

  1. Is teklifi için.. hazırlanması ve yollanması için
    Izmır/ Bornova ilçesinde yardımcı olabilirim.
    İrtibat: erdaltekin14 (at) gmail.com

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.