Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Tişört Tasarlayıp Satmak

Tişört Tasarlayıp Satmak
Tişört Tasarlayıp Satmak
Teknolojinin gelişmesi ile tişört tasarlayıp satmak daha kolay oldu. Nasıl oluyor? der gibisiniz. Öncelikle eskisi gibi tüm baskı işlemleri el ile değil otomasyona geçti. Durum böyle olunca artık evinizden bile tişört tasarlayıp satmak mümkün hale geldi. Bu yazımın özellikle öğrenciler ve ev hanımları açısından ilgi çekeceğini düşünüyorum. Özellikle hayal dünyanız geniş ise ve belirli bir hedef kitlesine hitap ederseniz tişört tasarlayıp para kazanma işi tam size göre diyebilirim. Elbette tişört tasarlayıp satmak için küçük sermaye gereği duyabilirsiniz. Ancak sermayesiz de bu işe nasıl başlayacağınızı bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Ayrıca sermaye bulma yolları hakkında yazdığım daha önceki yazımı da okumanızı tavsiye ederim.

Bu Yazımdaki Başlıklar

Tişört Tasarlayıp Satmak İçin Nereden Başlamalı

Öncelikle kendinize bir hedef kitlesi belirlemelisiniz. Mesela 80'ler modası sizin açınızdan ilgi çekici ise o tarafa doğru yönlenmek mantıklı olabilir. Bunun yanında son yıllarda birbirini tamamlayan çiftler için hazırlanmış tişörtlerde ilgi çekiyor. Bunlar gibi bir kitleyi araştırıp o yöne açılım yapmak başlangıç için iyi olacaktır. Elbette ilk aşamada baskı makinesi ve tasarım işleri için çeşitli malzemelere ihtiyacım var diye düşünebilirsiniz. Aslında size önerimde bu aşamada olacak. Eğer ilk defa tişört satmak istiyorsanız çeşitli satış ortaklığı sunan siteler ile çalışabilirsiniz. Satış ortaklığı yani affiliate marketing hakkında daha geniş bilgi almak için Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.
Bu tür hizmet sunan bir çok yabancı site mevcut. Ancak en basit haliyle düşünerek Türk firmaları ile çalışmak başlangıç için iyi olacaktır. Bu aşamada size tisho isimli siteyi önerebilirim. Google üzerinde arama yaparak firmanın sitesine ulaşabilirsiniz.
Çalışma mantığı olarak site üzerinde üye oluyorsunuz. Size bir hesap ve birde e-ticaret sitesi sunuluyor. Siz bilgisayar üzerinden tasarımlarınızı yapıyorsunuz ve bu e-ticaret sitenizde yayımlıyorsunuz. Yaptığınız tişört tasarımları satıldığı zaman sistem sizden komisyon alıyor ve gerisini size sunuyor. Hepsi bu kadar kolaydır.

Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle ilk aşama için yukarıda da belirttiğim gibi bir hedef kitlesi seçmeniz şart. Bunun yanında gençlik çeşitli akımlardan hızlı şekilde etkilenir. Sizde bu durumu fırsata çevirmek adına moda akımlarını takip etmeniz iyi olacaktır. Ayrıca özellikle ünlülerin giyim kuşamı çok takip edilir. Bu durumda sizde ünlü kişilerin giysilerinden ilham alabilirsiniz. Bununla beraber yurt dışı moda sitelerini takip edebilir veya ülkemizde en çok satış yapan siteleri inceleyerek kendi yolunuzu çizebilirsiniz.

Tişört Tasarlayıp Satmak Ne Kadar Para Kazandırır?

Peki bu işe ne kadar para kazandırır? sorusundan önce bu işi profesyonel olarak yapmak için ne kadar sermaye gerekli ona bakalım. Öncelikle evde tişört tasarlayıp satmanız için ve biraz sermayeniz olmalı ve bir baskı makinesi almanız gerekli. Gittigidiyor.com gibi sitelerde bulabileceğiniz baskı makinesinin fiyatı ortalama 1500 TL ve 2000 TL aralığındadır. Bunun yanına kumaş ve başlangıç içinde hazır baskıları alırsak ortalama 2500 TL veya 3000 TL gibi bir rakam çıkmaktadır. Elbette bu rakam size fazla görülebilir. Bu nedenle yukarıda verdiğim satış ortaklığı sitesi ile başlayabilirsiniz. Ancak kazancınız düşük olacaktır.
Tişört tasarlayıp satmak ise size oldukça iyi kazanç sağlar. Şöyle belirtmek gerekirse en kaliteli tişört seçseniz bile yaklaşık 10 TL gibi bir maliyet olur. Bu tişörtün satışı ise 40 TL - 70 TL aralığında olur. Yani size oldukça yüksek kar bırakacaktır. Üstelik ilk satışlarınıza çevrenizden başlamanız hızlı şekilde bir kitle oluşturmanıza olanak sağlayacaktır. Bunun dışında internet ve sosyal medya araçlarını unutmayın. Bu konuda işinize yarayabilecek İnstagram'da Satış Yapmanın Püf Noktaları isimli yazımı incelemenizi tavsiye ederim.

Tişört Tasarlayıp Satmak İçin Vergilendirme Nasıl Olacak?

Öncelikle bu işe profesyonel olarak başlayacaksanız elbette bir şirket kurmak gereklidir. Bunun dışında ise evde tişört tasarlayıp satmak için çeşitli şekilde verginizi ödemeniz mümkün. Sosyal medya araçları üzerinden satış yapacaksanız zaten kullanacağınız ödeme aracı sizin yerinize vergi ödeyecektir. Aynı durum satış ortaklığı sistemleri içinde geçerlidir. Siz bir sisteme üye olup tasarım yaptıysanız ve o üründe satıldıysa firma sizin yerinize vergi öder.
Kapıda ödeme sistemleri içinde bazı kargo firmaları ile kişisel olarak anlaşabilirsiniz. Kargo firmaları firma olma durumunuzda sizinle anlaşmaya yanaşır ancak bir şekilde kişisel olarak anlaşma yapmak mümkün. Son çıkan kanunlara göz atmanızda önemli. İnternet ortamından kendi sitenizden satış yapacaksanız bunu ilgili kuruma bildirmeniz gereklidir.
Benim size önerim ise ilk aşamada bir satış ortaklığı firması ile çalışmak olacaktır. Elbette kendi sitenizi kolayca kurabilir ve ürünlerinizi sergileyebilir. Ödeme içinde satış ortaklığı aracı firmalarını kullanırsanız vergilendirmeyi sizin adınıza onlar yapacaktır. Kendi sitenizi kurmanız için Wordpress Başlangıç Rehberi işinizi görecektir. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.